Reacties

Verbod op halogeenlampen — 12 reacties

 1. Ik dacht ook dat ze al verboden waren.
  Hier in huis hebben we een combinatie van spaar- en ledlampen. Als er ergens een gloeilamp in zit, dan is het van een lamp die nog niet is gebruikt. Want als we er eentje tegen komen, wordt deze meestal meteen vervangen. :)

 2. Oh gunst, ik voel me echt een beetje dom dat ik het verschil tussen LED en spaarlamp niet wist. Maar goed, heb ik weer iets geleerd vandaag. Ik vraag me nu af of ik een LED of een spaarlamp op het toilet heb. Dat is wel de moeite waard om dat even te controleren dus. Gloeilampen hebben wij volgens mij al een hele poos niet meer in huis. Weer een fijn en informatief artikel!

 3. Alleen jammer dat ze de prijs dan niet verlagen van die LED dingen.
  Voor veel mensen zijn ze gewoon hartstikke duur en dan kunnen mensen wel zeggen dat je dat zo terug verdiend hebt... je moet dat geld wel hebben op het moment dat je een lamp nodig hebt.
  Kiezen tussen een goedkoop lampje en brood op tafel of een duurdere en geen brood op tafel.
  Ik hoop dus dat ze die dingen dus betaalbaarder gaan maken.
  Zelf heb ik geen flauw idee wat voor lamp er in onze lampen zit trouwens. Ook wij kopen vaak de goedkoopste.

 4. Grappig eigenlijk wel dat Fidel Castro in 2009 al de gloeilampen en alle niet bespaarlampen verbood. We kunnen veel leren van hoe Cuba tekorten aanpakte. We kunnen sowieso nog veel leren. Zo vraag ik me af waarom er perse in treinen stopcontacten moeten komen. Totale onzin vind ik. Ik vind de verantwoording gewoon bij de eigenaren van apparaten, dus je tlf of laptop genoeg opladen of je neemt een powerbank mee om tussentijds op te laden(of je doet maar even zonder ge-app en muziekjes streamen)
  Maar goed, een algeheel verbod op niet genoeg besparende lampen hier nu dus...eindelijk.
  Ik probeer elk jaar weer meer te besparen op energie. Dat werkt, gewoon een doel stellen en daar naartoe werken. Ik zit op de helft van wat een gemiddeld huishouden aan gas/elektra verbruikt, dus best geslaagd vind ik.

  Groet,Greet

  • Dat van die stopcontacten in treinen wist ik niet Greet. Dat lijkt mij inderdaad ook niet echt nodig. Misschien kunnen ze dat geld beter investeren in op tijd rijden....

 5. Ik houd van de gloeilamp. Ze geven zo'n fijn licht. LED- en spaarlampen kunnen daar wat mij betreft niet aan tippen... Tenminste, ik heb er nog geen een gevonden die dat wel kan!

 6. Het heeft zo zijn voor en nadelen. Dat het verboden wordt, is als goed doel. Maar ik moet zeggen dat het licht dat er vanaf komt maar weinig sfeer in zit. Zelfs de warme LED-verlichting kan niet tippen aan de gloeilamp.

  • Ja, dat is wel jammer inderdaad. Als je echt kunt genieten van het licht van een gloeilamp en je vindt het licht van LED lampen minder gezellig.

 7. Ze zouden eigenlijk al verboden zijn, echter is deze beslissing naar voren geschoven volgens mij. Ik denk dat de markt er gewoonweg nog niet klaar voor was.

  Ik vind het goed dat het op korte termijn verboden wordt. Dit zal de ontwikkeling van LED of wellicht Laser alleen maar versnellen. Tevens vind ik dat de LED verlichting hedendaags van goede kwaliteit is waardoor je het makkelijker kunt verbieden.

  Zelf heb ik alle verlichting een tijd terug vervangen. Het werkt uitstekend en ik heb echt super veel bespaard op mijn energierekening.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder