Reacties

Gereedschap: wat is handig om in huis te hebben? — 56 reacties

 1. Ik ben niet handig, wel kan ik mezelf redden als de afvoer bv verstopt zit. Toen ik net alleen woonde had ik geen gereedschap. Maar een jaar later kreeg ik een hoop geld terug van mijn energieleverancier. Daarvoor heb ik basis gereedschap gekocht,dit op advies van de bouwmarkt. Later kocht ik een boormachine die heel licht is, maar waar je wel mee in beton kan boren. Deze kan ik dus zelf gebruiken. Ik heb hem nog steeds en ben er erg blij mee.

 2. Ik heb aardig wat gereedschap in huis, alles wat je opnoemt, heb ik ook en nog meer zoals een decoupeerzaag.
  Wat van mij ook niet mag ontbreken, is goede lijm om iets te repareren, van bisonkit tot aan secondelijm, evenals verschillende soorten brede tape.
  Als alleenstaande moet ik veel klusjes zelf opknappen en het meeste lukt me ook wel.
  Op Internet zijn heel wat instructiefilmpjes te vinden, hoe je iets moet repareren of maken, waardoor het niet zo heel moeilijk is om zelf te doen.
  Ik mag ook graag kijken bij Lidl als ze gereedschap in de aanbieding hebben, hoewel ik het meeste nu wel heb, wat ik nodig kan hebben.
  Bij Lidl heb ik eerverleden jaar een klein setje gekocht met een houder en heel veel schroefkoppen. Deze gebruik ik nu het meest, want je kunt het zo gek niet bedenken of er zit wel de juiste schroefkop bij. Je hoeft niet eerst al je schroevendraaiers te proberen, maar gewoon even het juiste bitje erbij pakken.

  Er is gereedschap wat ik maar heel weinig gebruik, maar waarvan ik toch blij ben om in huis te hebben, zoals de decoupeerzaag. Al een paar keer gedaan, de eerste keer was wat eng, maar het is eigenlijk vrij eenvoudig.

  Ik voel wel altijd voldoening als ik een technisch klusje goed heb weten te doen :D

  Groetjes Lily

 3. Herkenbaar stukje. Zelf hebben wij geen gereedschap we lenen het meestal van onze vader. Super handig als je even snel een spijker in de muur wil slaan, dan kun je er weken op wachten hahaha ;)

 4. Mijn vriend is super handig net zoals mijn vader. Wij hebben ontzettend veel gereedschap en de collectie is steeds groeiende. Volgens mij hebbe wij toevallig al alles van jouw lijstje. Hihi.

 5. Ik weet nog dat toen mijn zus op haar 18de het huis uit ging ze van mijn vader een gereedschapskist kreeg. Super makkelijk en ze werd er heel handig mee. Hier hebben we alles in huis, maar mijn man heeft de regie er over. Door mijn slechtziendheid ben ik een drama met gereedschap ;)

 6. Mijn man is handig, maar werkt helaas niks af. Dat doe ik dan wel weer:) . Zo heeft hij gyproc geplaatst en afgesmeerd, ik schuur, verf en werk af. Het werkhok steekt vol gereedschap. Schroevedraaiers zitten bv in een krat, omdat het er zoveel zijn. Ook sleutels, hamers, zagen, beitels,...noem maar op. Wel makkelijk voor familieleden. Die gaan niet naar de bouwmarkt, ze komen naar hier????

 7. Hoe meer gereedschap je hebt, des te meer je bespaart op allerlei klussen die je zelf uitvoert. Een goede werkbank met bankschroef is daarbij geen overbodige luxe. En voor elk klusje zijn wel instructiefilmpjes te zien op youtube. En voor de onhandigen, moeilijk is het niet. Gewoon doen dan word je steeds handiger en krijgt er steeds meer plezier in.

 8. Ducttape en WD40 mis ik in je lijstje. Daar kun je alles mee doen: als het beweegt maar vast moet zitten gebruik je ducttape en als het vastzit maar moet bewegen gebruik je WD40 ;-)
  Wij hebben veel gereedschap, maar we zijn dan ook al 12 jaar bezig ons huis op te knappen. Ik gebruik zelf de schroevendraaiers het meest, de rest doet mijn man meestal. Electrisch gereedschap vind ik eng, al gebruik ik het wel als het nodig is.

 9. Mijn vader was heel erg handig (hij is overleden) en wij hebben daarom echt heel veel gereedschap in ons huis liggen. Mijn moeder en ik hebben twee linker handen dus wij weten echt niet hoe we er mee om moeten gaan hahaha

 10. Leuk lijstje! Ik heb het meeste wel in huis maar ook omdat ik veel graag zelf doe. kasten in elkaar zetten opnieuw schilderen en weer in elkaar is hier vooral iets wat veel gebeurt haha.

 11. Ik ben niet handig met klussen, een goede hamer, schroevendraaier, lijm, breed plakband, een lamp, dan houd het bij mij op wat ik in mijn hand vasthoud en in huis heb liggen.
  Mijn man heeft in de schuur allerlei gereedschap, kan hier prima mee overweg!
  Ik hecht vooral waarde aan goed keukengereedschap!!!

 12. Haha te leuk dit lijstje! Super origineel ook. Ik denk dat ik mijzelf wel kan vinden in het lijstje. Alles wat erop staat ligt hier ook standaard in de kast. De rest in de schuur. Gister nog, greep ik mis bij de spijkertjes....

 13. Hier in huis zijn wij beide handig in bepaalde dingen, we vullen elkaar goed aan zeg maar! Ik ben van de lampen terwijl Mark dat echt een kriem vind. Ik laat het boren dan weer liever aan hem over.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>