Fleishman is in trouble: Woody Allen-achtige serie: 8 afleveringen

fleishman is in trouble

De serie Fleishman is in trouble wordt vaak vergeleken met de films van Woody Allen.

Volgens het AD lijken de personages uit Fleishman is in trouble regelrecht weggelopen te zijn uit Woody Allen films. En het Parool schrijft:

‘De geestige comedy doet met zijn portret van de New Yorkse elite denken aan het betere werk van Woody Allen.’

Ik vind het vooral een mooie en originele serie.

Hieronder mijn review van Fleishman is in trouble.

Fleishman is in trouble review: waar gaat het over

De serie Fleishman is in trouble gaat over Toby Fleishman en speelt zich af in New York. Zijn vrouw Rachel en hij zijn net uit elkaar, en hij ontdekt de geneugten van het vrijgezelle leven en dating apps. Maar dan verdwijnt zijn nieuwbakken ex-vrouw Rachel ineens van de aardbodem.

Toby laat eindeloos veel berichten achter op haar smartphone met vragen als waar ben je, wanneer kom je terug, en hoe moet dat met de kinderen. Maar er komt geen reactie. En dat betekent dat Toby ineens alle zorg rondom hun twee kinderen in zijn eentje moet regelen; in combinatie met zijn baan als specialist in levertransplantaties in het ziekenhuis.

Voice-over vertelt het verhaal

Fleishman is in trouble heeft een alwetende vrouwelijke verteller die Toby’s verhaal vertelt. Die verteller is Libby, een jeugdvriendin van Toby die recent weer contact met hem heeft gekregen. Libby woont met haar man en kinderen in de ‘suburbs’ en worstelt met haar leven als vrouw en moeder.

N.B. Dit is een duidelijk verschil met de serie You, waarin de hoofdpersoon Joe zelf ook de voice-over is.

Wat ging er mis met Toby’s huwelijk?

Terwijl je als kijker ziet hoe Toby te maken krijgt met de verdwijning van Rachel, zijn nieuwe leven als vrijgezel, en de zorg voor zijn kinderen, krijg je als kijker in de vorm van flashback het verhaal van hun huwelijk te zien. Van de eerste ontmoeting, de ontluikende romance, de eerste gelukkige huwelijksjaren, en daarna de toenemende spanningen.

Maar dit is vanuit Toby’s perspectief.

En vanuit Toby’s perspectief is Rachel een egocentrische, ambitieuze vrouw die alleen maar geeft om geld verdienen, carrière maken, netwerken en materialistische zaken zoals een duur appartement. Een vrouw die haar kinderen verwaarloost omdat ze haar werk belangrijker vindt.

Rachel’s perspectief

Pas in aflevering 7 krijg je als kijker het perspectief van Rachel te horen. En dat is een heel ander verhaal! Op basis van Toby’s versie van hun huwelijk en gebeurtenissen voelde ik weinig sympathiek voor Rachel. Maar toen ik haar verhaal te horen kreeg, veranderde dat acuut.

Arme Rachel!

Met nieuw begrip keek ik naar haar beslissingen en keuzes.

Trailer van de serie

Hieronder de trailer, die een goed beeld geeft van de tone of voice en sfeer van de serie.

Fleishman is in trouble samenvattend

Fleishman is in trouble is het verhaal van een relatie en huwelijk, en hoe twee mensen uit elkaar kunnen groeien. En hoe essentieel het daarbij is om begrip te hebben voor elkaars perspectief en verhaal! Als een huwelijk stuk loopt is er niet persé één zondebok. We brengen allemaal ons eigen verhaal met ons mee.

Net zo min als het leven simpel is, is een huwelijk dat stuk loopt niet simpel.

Fleishman is in trouble is een serie over mensen. Er zijn geen grote, ingrijpende gebeurtenissen (behalve dan Rachels verdwijning); het draait om het gewone dagelijkse leven, en hoe je je daarin staande houdt.

Afgezien van het goede, menselijke verhaal, is de setting van de serie ook erg leuk: New York!

Mijn conclusie over Fleishman is in trouble

Fleishman is in trouble krijgt een 7,7 op IMDb. Dat vind ik best laag! Ik geef deze serie een 8,4! Op de site van Veronica lees ik een mogelijke verklaring voor een wat lager cijfer. Daar schrijven ze namelijk dat de serie niets nieuws vertelt, en bovendien open deuren intrapt.

Tsja…

Ik houd ook niet van open deuren, maar in Fleishman is in trouble vond ik ze niet storend!

Fleishman is in trouble kijken

Je kunt Fleishman is in trouble kijken op Disney. Er zijn 8 afleveringen van zo’n 50 minuten.

Kijktips voor als je van series over het huwelijk houdt

Fleishman is in trouble boek

De serie gebaseerd op het gelijknamige boek. Het is zelfs in het Nederlands verkrijgbaar onder de titel: Fleishman zit in de problemen

fleishman zit in de problemen

Leestip: top 10 redenen om te scheiden

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.