Fitbit Charge 4 band in Ibiza stijl?! Top én flop!

Fitbit Charge 4 band

Nadat mijn Fitbit Charge 4 bandje weer eens stuk was, wilde ik hetzelfde bandje opnieuw kopen maar raakte afgeleid door het mooie uiterlijk van een ander Fitbit bandje. Dat was onderstaand Fitbit bandje in Ibiza stijl:

Fitbit Charge 4 nieuw bandje

Inmiddels draag ik dit bandje, en het werkt. Maar het is niet zo fijn en mooi als ik had gedacht.

Fitbit Charge bandje in Ibiza stijl

Het punt met de Fitbit Charge is dat zeg maar de ‘horlogekast’ van de Fitbit best heel groot is. Viereneenhalve centimeter om precies te zijn! En als je zoals ik smalle polsen hebt, dan wordt een Fitbit bandje al snel onzichtbaar.

Je ziet aan een smalle pols toch vooral de Fitbit, en niet het bandje.

Om die reden heeft het voor mensen met een smalle pols eigenlijk weinig zin om zich te vergapen aan mooie fitbit bandjes. Je ziet ze toch amper. Maar ja, ik was zo verblind door het mooie uiterlijk van het Fitbit Charge bandje in Ibiza stijl dat ik dat vergat. Bovendien had ik dringend een nieuw bandje nodig. Wat maar weer eens bewijst dat haastige spoed zelden goed is.

Mijn ervaringen met deze Fitbit Charge 4 band

Het Fitbit bandje in Ibiza stijl sluit met een soort klemmetje. Dat maakt hem lastiger om, om af te doen, hoewel het wel snel went. Je kunt het bandje op maat maken, zodat het geschikt is voor elke maat pols.

‘Ah, te kort!’

Het punt is alleen wel dat je het bandje alleen strakker kunt maken door er stukken vanaf te knippen! Dat is dus best een beetje link, want je zal er per ongeluk maar net teveel afknippen. Dan zit je met een Fitbit bandje waarmee je niets meer kunt.

Omdat ik heel voorzichtig was, zat het bandje bij mij eerst te los. De volgende dag heb ik er samen met mijn jongste dochter nog een stukje afgeknipt. Nu zit hij een stuk beter. Maar ik ben al wel één van die zwarte ‘veters’ verloren.

Mijn conclusie over Fitbit Charge 4 band in Ibiza stijl

Omdat ik zulke smalle polsen heb, kan ik beter gewoon voor een degelijk en simpel bandje kiezen, dan voor zo’n bijzondere. Heb je een wat bredere pols? Dan is dit Fitbit bandje best de moeite waard vind ik. Het oogt leuk, en is echt wat anders dan anders. Wel moet je het thuis zelf op maat maken en is het even wennen aan het mechanisme waarmee je het vastmaakt om je pols.

Inmiddels is er nog maar 1 van de 3 bandjes over… De andere twee zijn er afgevallen. Waarmee ik maar wil zeggen: ‘Voor de kwaliteit moet je dit Fitbit armbandje echt niet kopen!’

Maar nu werkt hij verder goed.

Fitbit bandje Ibiza stijl
Dit is er nog over….

Praktische informatie over deze Fitbit Charge 4 band

Ik kocht dit Fitbit bandje bij amazon.nl voor 23,82. Maar ik zag hem later ook voorbij komen op Wish, en daar kostte hij maar 12 euro. Complimenten overigens voor presentatie. Dit Fitbit bandje wordt bezorgd in een mooi doosje, en zit vervolgens ook nog in een leuk katoenen zakje.

IMG 20210425 172655

Lees ook mijn ervaring met een ander Fitbit bandje

Leestip: Mijn review van sieraden van Gnoce!

Similar Posts

18 Comments

  1. Ik ben natuurlijk dol op Ibiza stijl, dus vind dit bandje helemaal te gek, maar goed, ik heb geen fitbit meer en ook erge dunne polsen dus het zou voor mij niks zijn, maar dat betekent niet dat ik hem niet super gaaf vind.

  2. Hij ziet er erg leuk uit, jammer dat de kwaliteit wat minder is. Voor mijn Versa ben ik ook nog steeds op zoek naar wat zou passen. Lastig hoor.

  3. Hmmm, toch een beetje jammer dan. Dit soort teleurstellingen heb ik iets te vaak meegemaakt, waardoor ik nu extra voorzichtig ben met aankopen. Het helpt waarschijnlijk ook dat ik nu volop in de opruimsessie à la Marie Kondo ben begonnen. Dankzij een hele fijne opruimcoach. Nu eindelijk eens doorpakken. Ze heeft mij ook ten zeerste geadviseerd om niets meer aan te schaffen nu. Waar ik ook – al is het soms met wat moeite – naar luister…

  4. Mooi bandje!
    Ik ben aan een nieuwe Fitbit toe, denk erover om de Fitbit 4 te kopen. Bevalt deze goed?
    Ik heb geen super smalle polsen, dus zo’n mooi bandje zou mij denk ik wel passen.

    1. Hij bevalt me uiteindelijk goed Astrid, maar hij komt met 3 bandjes: 1 bredere met kralen en 2 dunne veters aan weerszijden. Die twee veters ben ik verloren! Dus qua kwaliteit is hij matig. Maar het bandje dat ik over heb is prima.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.