Een vloerkleed dat in de was kan: eindelijk!

vloerkleed dat in de was kan

Ik koop alleen nog maar vloerkleden die in de was kunnen. Maar die zijn hartstikke lastig te vinden. Op de sites van webshops die vloerkleden verkopen kun je vaak allerlei criteria aanvinken zoals materiaal, grootte, motief etc. Maar het criterium 'Kan in de was' staat er nooit bij!

Gemiste kans in Vloerkledenland: criterium 'Kan in de was'

Ik heb dat altijd een gemiste kans gevonden. Want er zijn vast wel meer mensen zoals ik, die nogal eens vlekken in hun vloerkleed krijgen, en het lastig vinden om die er weer uit te krijgen. Of die hun vloerkleed gewoon een beetje onfris vinden op den duur. Daarom vind ik het zo fijn dat de mijne in de was kunnen. Het idee dat ze weer helemaal schoon zijn vind ik prettig.

Ruggable: vloerkleden die in de wasmachine kunnen!

Maar in Amerika hebben ze inmiddels het licht gezien! Ik kwam onderstaand filmpje tegen van Ruggables. Dit is een vloerkleed dat uit 2 delen bestaat. Het bovenste deel doe je gewoon in de was! Ik vind het een erg goed systeem!

Ik moest wel lachen om hun motto aan het eind van het filmpje: 'Ruggables let you live with style. Not with stains!'

Praktische informatie over Ruggables

Op de sites van Ruggables staat dat ze hun ruggable kleden niet buitende VS verkopen, maar inmiddels ben ik er toch aan een paar ruggable kleden tegengekomen bij bol.com. Ik heb er eentje besteld! Ik ben heel benieuwd en verheug me er erg op. Vloerkleden maken een kamer gezelliger vind ik.

Dit syteem zelf namaken?

Kritische stemmen zullen misschien zeggen: 'Wat is hier nieuw aan?!' Als ik een antislipkleed koop en daarop een katoenen vloerkleed leg heb ik hetzelfde. En in zekere zin is dit misschien ook wel zo. Maar ik stel me zo voor dat het systeem van Ruggables beter op elkaar is afgestemd en dat het resultaat toch mooier is dan als je het zelf probeert. Ik zal het volgende week ontdekken als het ruggable kleed aankomt : )

Wat vind jij van het concept van Ruggables?

Similar Posts

27 Comments

  1. Ja, dat vind ik dus ook. Ik heb nu twee goedkope kleden die eigenlijk tafelkleden zijn... Die gebruik ik als vloerkleed omdat ze in de was kunnen. Maar het is niet ideaal.

 1. Ben ik ook op zoek naar! Met twee lieve grote loebassen van honden hou ik hier geen enkel vloerkleed proper. Ik kocht buitenmatten, die zijn iets makkelijker om te onderhouden, maar een vloerkleed dat in de wasmachine kan, zou ideaal zijn. Benieuwd wat je er van vindt, hou ons op de hoogte!

 2. We hebben een puur wollen vloerkleed en ik prijs me gelukkig dat wol van nature iets vuilafstotend is. We hebben het kleed namelijk al ruim 30 jaar. In die tijd is hij eenmaal gestoomd, wegens kattenkots. Verder is het een kwestie van stofzuigen en regelmatig op de kop over het balkon hangen en uitkloppen. En als er een droog schoon laagje sneeuw is, als de wiedeweerga het kleed daar op de kop op vleien, zodat de polen weer open gaan en het vuil er uit valt.
  Deze kerst ontdekte ik nog een voordeel van wol, bij het aansteken van kaarsen. Er viel namelijk een stukje brandende lucifer op het kleed, en hoewel de lucifer nog even bleef branden op het kleed, doofde het door de wol ook weer uit. Geen plekje te zien zelfs! Veel geluk gehad.

 3. Ik heb ook net een wollen kleed aangeschaft. Er komen van die pluisje af (wat je ook wel bij een trui hebt) hoop dat dit alleen in het begin is.

  1. Daar zeg je me wat... Maar daar ga ik dus zeker wel vanuit. Anders schiet het nog niet op. Het kleed wordt maandag bezorgd, dus dan kom ik er achter. Ik ben benieuwd.

 4. Er gaat een wereld voor mij open, ik wist niet eens dat ze bestonden hihi! Zelf heb ik een pers en die zal ik met de vorst eens ene nachtje buiten leggen om te reinigen :)

 5. ik kan hier maar 1 ding op zeggen: amen!! Wat handig zeg!! Toen mijn hond nog leefde was mijn kleed altijd binnen de kortste keren weer vies, dit is dan wel een super handige oplossing

 6. Wij hebben zelf vloerbedekking dus dan is een vloerkleed niet nodig, maar anders zou ik er zeker eentje kopen omdat ik het anders te kaal vind.

  1. Nou, dat valt dus enorm mee MC Kleuver. Onze hond plaste binnen no time op het kleed, en ik kon het dus meteen testen.... Maar het gaat prima inde trommel, en is ook weer zo droog.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.