Duitse winkels in opkomst in Nederland

Regelmatig lees ik enthousiaste posts over de Duitse supermarktketen DM. Veel mensen gaan graag naar Duitsland en kopen daar dan allerlei handige drogisterij producten voor een lage prijs.

Maar je hoeft niet per sé naar Duitsland voor Duitse winkels. Want de Duitse winkel rukt op in Nederland!

Laten we die Duitse winkels eens op een rijtje zetten.

Duitse winkels in Nederland

 • Aldi. Supermarkt.
 • Lidl. Supermarkt met, vind ik, een wat prettiger en lichtere uitstraling dan de Aldi. Lidl wint bovendien steeds prijzen voor hun groentes en vaatwasmachineblokjes : ) Bovendien zijn ze goed bezig voor het milieu met hun Lidl green bag.
 • KiK: Kik verkoopt kleding, maar ook allerlei dingen voor in huis. Er is echt van alles wat, en de prijzen zijn heel lag.kik
 • Die Grenze. Die Grenze is ook weer een drogisterij. Deze Duitse winkel zit in 23 plaatsen in de Achterhoek.
 • Charles Vögele. Kledingwinkel met kleding voor dames, heren en kinderen. Ook weer behoorlijk vriendelijk van prijs, maar niet geschikt als je graag de nieuwste mode wilt. De kleding is meer basic/neutraal vind ik.
 • Schlecker. Schlecker was een Duitse drogisterijketen. Helaas is de keten ter ziele.

Ook heel populair in Nederland is de DM drogist. Die zit weliswaar niet in Nederland, maar veel Nederlanders gaan er graag naar toe als ze even in Duitsland zijn.

Mijn conclusie over Duitse winkels in Nederland

De Duitse winkels in Nederland bieden vooral vriendelijk geprijsde producten aan. Het meest succesvol zijn Duitse supermarkten.

Bezoek jij wel eens Duitse winkels? En welke?

Vergelijkbare berichten

17 reacties

 1. ik weet niet of het overal is, maar Charles Vögele is hier bij ons weg, er zit nu Miller & Monroe, ik kwam vaak bij Vogele en af en toe ook bij Lidl.

 2. De Lidl mijn favoriet. Maar.... al het groente en fruit is lang niet altijd even goed. Geregeld kwamen wij thuis met beschimmelde stukken. Sinds die periode besnuffel ik ieder stuk voor ik het in mijn karretje leg.

 3. Wij wonen in Twente, dus aan de Duitse grens. En ik kom graag bij Duitse winkels, zowel in Nederland als in Duitsland! Voor luiers bij DM en voor boodschappen bij zowel Lidl als Aldi. Die Grenze zit hier ook in het dorp, maar ik moet bekennen dat ik daar nog niet eerder ben geweest. Toch eens een bezoekje brengen!

 4. Ik woon 4 km van de Duitse grens af waar ca 10 Duitse winkels bij elkaar liggen. Ik kom er slechts enkele keren per jaar. Prijzen van de levensmiddelen verschilt niet veel van hier. Drank is er wel goedkoop. Maar ik drink niet, vandaar dat ik er weinig kom.
  België, ook 4 km rijden is schrikbarend duur geworden. Alleen benzine en rookwaren zijn goedkoper dan bij ons. Dat is de enige reden dat ik er nog kom. De wintervoorraad kolen wordt door een Belgische kolenboer gebracht. Dat scheelt wel veel.

 5. Vogele is een zwitsers bedrijf
  Het assortiment van Aldi/Lidl is echt heel anders in Duitsland, echt net zomaar te vergelijken en de prijzen zijn ook anders.

 6. Assortiment van Aldi en Lidl buitenland is inderdaad anders. Maar tijdens de Italiaanse/Duitse/etc week zijn sommige producten ook in Nederland verkrijgbaar.
  Wat betreft drogisterijartikelen zijn veel artikelen in Nederland veel te duur. Prijzen zijn reëler bij acties 2 halen 1 betalen. Dan ligt de prijs per artikel dicht bij de prijs die normaliter in Duitsland wordt gevraagd,

 7. Ik ben geen fan de vaak kitsche Duitse winkels, althans behalve de supermarkten dan. De DM drogisterij zou ik hier trouwens wel willen. Alhoewel, het heeft ook wel wat om daarvoor de grens over te gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.