Dreamhuis app: bijna ieder huis is te koop

dreamhuis app

Misschien heb jij ook wel een droomhuis. Zo’n huis waar je regelmatig langskomt en dan denkt: ‘Daar zou ik graag wonen!’ Maar ja, het staat niet te koop, dus het blijft bij dromen.

Nu is er de Dreamhuis app waarmee je laagdrempelig de huiseigenaar van zo’n huis kunt laten weten dat je interesse hebt in zijn of haar huis! Zelfs al staat het officieel niet te koop. Want:

Volgens bedenker Felix Tenniglo blijkt uit onderzoek dat 86% van de huizenbezitters overweegt zijn of haar huis te verkopen wanneer iemand onverwacht een goed bod doet!

Dreamhuis app

De Dreamhuis app is de moderne versie van het briefje door de brievenbus. Met de Dreamhuis app kun je het huis dat je zo mooi vindt liken. Vervolgens kun je een kaartje uitkiezen dat Dreamhuis anoniem voor je verstuurd. Dat kost je wel 3,50 maar je weet maar nooit. Je kunt op deze manier iemand zonder verdere verplichting laten weten dat je interesse hebt in zijn of haar huis.

Waarom zou dit werken?

Volgens de bedenker Felix Tenniglo heeft zo’n bericht een psychologisch effect. Zelfs als iemand eigenlijk niet van plan was zijn huis te verkopen, kan zo’n berichtje dat iemand interesse heeft een proces in gang zetten. De eigenaar begint te denken:

‘Zal ik mijn huis verkopen?’

En vervolgens kan het balletje gaan rollen.

Ik heb de Dreamhuis app even geprobeerd!

De Dreamhuis app is gratis te downloaden, dus ik heb het eens even geprobeerd. Om toegang te krijgen moet je je wel eerst registreren. Vervolgens heb ik mijn eigen huis opgezocht met de zoekfunctie. En warempel, er verscheen een foto van ons huis!

Vervolgens kun je je dreamhuis liken door op het hartje te klikken. En daarna krijg je de mogelijkheid om een kaartje te versturen naar je droomhuis adres.

Je betaalt het versturen van een kaartje via iDeal. Dat kaartje komt bij de eigenaar van je droomhuis terecht. Vervolgens kan de eigenaar kiezen of hij contact wil.

Mijn conclusie over de Dreamhuis app

Ik vind Dreamhuis app een leuke uitvinding! ‘Wie niet waagt die niet wint. Nooit geschoten is altijd mis.’ etc. En je valt er verder niemand mee lastig. Je laat puur je interesse weten.

Wel is het handig om reëel te zijn over de eventuele prijs. Als je van te voren al weet dat je het nooit kunt betalen, heeft een kaartje sturen via de Dreamhuis app weinig zin. Dan wek je alleen valse verwachtingen.

Meer informatie vind je op de gelijknamige Dreamhuis website.

Zie ook je huis verkoopklaar maken!

Zou jij gebruik maken van de Dreamhuis app? En zou jouw huis inderdaad te koop zijn voor het juiste bedrag?

Similar Posts

58 Comments

 1. Ik ga van deze app geen gebruik maken, goed idee dat er een bedrag van 3.50 voor staat. Wat mij betreft een hogere drempel opwerpen.
  Vind het allemaal onrust en een app die ik niet nodig vind.
  Wil je inderdaad een huis zo graag, doe dan een briefje door de deur, ook grote kans dat je mee voor het huis betaalt.
  Ik denk dat mijn man ons huis zal willen verkopen wanneer er een briefje of kaartje in de bus ligt.

 2. Vind het een leuke app die inderdaad voor mensen is met initiatief. Wie niet waagt, wie niet wint. Denk alleen dat ik hem zelf niet snel zal gebruiken, want ik woon al in mijn droomhuis.

 3. Oeh! Dit vind ik helemaal te gek!
  Wij rijden geregeld rond om te kijken welk huis we zouden willen maar ja, de leuke staan nooit te koop…
  Dit lijkt me echt een toffe app ????

  Xxx

  1. JIj bent denk ik precies iemand die ze met deze app willen helpen. Voortaan kun je dus het adres noteren, en dan de eigenaar van zo’n huis zonder verplichtingen een kaartje sturen dat je interesse hebt.

 4. haha niks voor mij hoor dit, ik zit prima in mijn eigen ‘ droomhuis’. Wel gemakkelijk, al zal ik ook nooit een briefje bij iemand in de deur door hoor.

 5. Hm, ik weet het niet zo goed. Misschien alleen als we een huis écht heel, heel, HEEL graag willen. Maar eigenlijk vind ik het briefje door de deur dan net iets persoonlijker. Weet ook niet precies wat we zouden doen zelf, voor het juiste bod verhuizen? Stiekem denk ik dat je dan sowieso niet in je droomhuis woont. Of is dat te kort door de bocht?

 6. Ik vind het net als de andere lezers hier een beetje een gek idee. Maar ik ben nu ook niet in de positie dat we een huis zoeken. Misschien, als ik echt al lang zoek naar een top-huis, dat ik er anders over zou denken?

 7. Wat een grappig idee, maar inderdaad wel wat gek. Ik denk niet dat ik hier zo snel gebruik van zou maken.. Maar wie weet als ik toch een ‘droomhuis’ tegenkom ;)

 8. Op zich wel een goed idee. Maar dat realistische bod is wel heel belangrijk. Ik weet ooit nog dat we een (vorig) huis gingen verkopen. En een jong stel bood – op advies van haar vader – zo’n 50.000 minder dan de vraagprijs. Mijn reactie was een vinnig telefoontje naar de makelaar dat ze – al waren ze de laatste – ze NOOIT ons huis zouden krijgen. Ok, ik was toen in de dertig en wat meer ontvlambaar. Maar toch. Ik was pislink (om het zo maar even te zeggen).

 9. Wat een uitvinding en lucratief ook. Want ik denk dat zeker in de Randstad waar de huizenmarkt behoorlijk overspannen is deze app een gat in de markt is.

 10. Dit vind ik dus altijd een lastige; aan de ene kant kun je natuurlijk makkelijk zelf even contact opnemen met iemand. Maar: ik voel me dan ook snel weer verplicht en je weet natuurlijk helemaal niet wat ze ervoor gaan vragen. Toch is het misschien wel een idee, want wat je zegt: het denkproces kan bij mensen zo wel op gang geholpen worden…

 11. Ik kende dit systeem nog niet en ik denk dat ik het persoonlijk toch via een IMMO zou doen. Heb namelijk een vriendin dat in een immokantoor werkt, dus als ik een huisje wil zal zij me hierbij kunnen helpen.

 12. Dat is inderdaad een fantastische uitvinding. Ik heb heel veel woningen waar ik zo zou willen wone. En vooral nu we zelf op zoek zijn naar een nieuw stekkie is dat ideaal, ik ga het downloaden!

 13. Wat een bijzonder idee. Ik heb daar nooit over nagedacht, maar wij wonen ook nog in ons eerste huis. En niet van plan om te gaan verkopen óf iets nieuws te kopen. We hebben een heerlijk huis <3

 14. Ik vind dit een goede app. En 3,50 voor je droomhuis is natuurlijk geen geld, een gokje moet je af en toe wagen. Ik ben nu happy in ons huis waar we twee jaar wonen, maar als we weer verder gaan kijken dan houd ik deze wel in mijn achterhoofd. Goede tip!

 15. Denk niet dat ik die app zou downloaden, helemaal niet als het ook nog eens geld kost. Vind het sowieso een beetje raar om iets van iemand te willen hebben wat ‘ie in eerste instantie helemaal niet te koop aanbiedt… Kan alles wel te koop wezen, maar toch. Hoeven mensen bij mij in ieder geval niet te doen!

 16. Tja, je moet het maar bedenken. Geen idee of ik dit zelf ooit zo u doen. en als ik nu een verzoek zou krijgen voor ons huidige huis, dan doen wij dat zeker niet. Ik peins er zelf niet over, ben dolblij met ons huidige huis. Kortom, op dit moment is deze app de ‘ver van mijn bed’ show !!

 17. Waar ze tegenwoordig al niet een app voor ontwikkelen joh! Ik denk niet dat ik het zelf op deze manier zou doen maar goed, dat zeg ik nu misschien denk ik daar over een tijdje anders over hoor.

 18. Hahaha wat een grappig idee! Als iemand een goed bod doet op je huis, dan is het zeker leuk om eens te overwegen… en anders is een complimentje altijd leuk :)

 19. Het is een leuk idee, maar ik zou ook eerder een persoonlijk kaartje in de bus doen. Het lijkt me inderdaad waar dat dat mensen toch aan het denken kan zetten!

 20. Haha, ik heb ondertussen m’n droomhuis gevonden (ook al is het nog zo’n simpel rijtjeshuis) maar dit is wel heel handig. Ik zou er zelf nooit echt aan denken om op een huis te bieden dat niet te koop staat. Maar waarom niet?

 21. Ha, ik vind het grappig bedacht. Het kan mensen inderdaad prikkelen. Wij verhuizen zelf volgende maand naar ons droomhuisje, dus gebruiken zal ik de app niet. En als iemand ons nieuwe huisje wil hebben, dan maken ze geen kans. ;-)

 22. Wat een tof idee! Ik denk dat als wij zo’n kaartje ontvangen, we meteen in onderhandeling gaan, maar goed, verhuizen is sowieso een grote wens voor ons!

 23. Lijkt me leuk om inderdaad zo misschien je droomhuis te bemachtigen! Aan de andere kant ook wel gek denk ik wanneer je uit het niets zo’n een kaartje ontvangt… Maar dat moet je dan maar als een compliment zien :).

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.