Similar Posts

28 Comments

 1. Wel een leuke plant om te zien ;-) Geen idee hoe het smaakt, maar je kunt vast wel een paar leuke recepten vinden.
  Wat wij vandaag eten weet ik nog niet. Gisteren net boodschappen gedaan, dus de keus is nog groot. Ik vind het wel weer voor stamppot, dus misschien worden het bietjes (kroten moet ik hier in Zuid-Holland zeggen).

 2. Gisteren heb ik het ook gegeten. Bladeren eraf net als bij bloemkool en dan in dunne schijfjes of blokjes of wat dan ook, roerbakken met paprika, ui, andere groente of kort koken en met een sausje als bij bloemkool, uit de oven met kaas, alles is mogelijk. Zachte koolsmaak en snel gaar. Oh en niet vergeten te schillen!

 3. Wij eten koolrabi in dunne plakken op de boterham – heerlijk met kaas. Verder gooi ik het ook wel door salades.

  Wij aten voor de lunch pasta met een heel simpele, maar lekkere bolognaisesaus en geraspte kaas

 4. Oh heerlijk, dat aten wij vroeger altijd thuis! Mijn moeder maakte het altijd in blokjes gesneden en met een roomsausje en dan met aardappels en vlees (en voor mij een vleesvervanger). Ik was er echt dol op, maar het is een beetje een vergeten groente geworden voor mij. Wij eten vanavond soep, maar binnenkort ook een keer koolrabi denk ik!

 5. Heerlijk!! Straks naar staan kijken, ik dacht volgende week…
  Zo kocht ik vorige week paksoy en had dezelfde gedachte , ook zo heerlijk van gesmuld en voor een zelfs een 2e keer gegeten!
  Wij eten vanavond snijbiet met ( lang kokende zilvervlies)rijst en kip! Hoe klaar te maken moet ik nog even zoeken!

 6. Dik schillen, grof raspen. Sausje maken van mayonaise, olijfolie en kerrie. Het sausje door de geraspte koolrabi roeren en een kwartiertje in laten trekken. Handje geroosterde zonnebloempitten toevoegen. Een heerlijke zomersalade.

 7. Ik ken koolrabi niet, nog nooit gegeten en ik wil vanavond gebakken aardappeltjes maken met een komkommersalade, een beetje zomers met al die regen ;)

  Groetjes Lily

 8. Heerlijk koolrabi. Op ‘groentegroente punt nl’ staan alle manieren om koolrabi te bereiden op één pagina,misschien handig?
  Hier vandaag bloemkool met kaassausje en kikkererwtenburger(huisgemaakt)
  Kikkererwtenburger maak ik net zoals Annemiek van het blog Mijmeringen het doet. En eens in de zoveel tijd een heleboel tegelijk maken en invriezen. Ook heel handig om allerlei restjes in te verwerken.

 9. Heb ik ook deze week. Ik schil hem. Ruim. Daarna snijd ik het in soort van frietjes. 20 minuten koken. Kruidensausje erbij. Heerlijk met aardappelen.

 10. Heel veel mensen denken dat het hetzelfde is als koolraap. Maar dat is niet zo. Jaren geleden had mijn schoonvader het ook op z’n tuin. Maar niemand wist hoe het klaargemaakt moest worden. (Er was toen nog geen computer om het op te zoeken) ze hebben toen de bladeren gegeten want ze hadden niet gezien dat er knollen aan zaten. Hahaha.

  1. LOL! Dat waren de barre tijden voor we internet hadden : )

   Ik ben maar blij dat er nu wel internet was, anders had ik wellicht ook de bladeren gegeten!

 11. Lekker koolrabi! Al vind ik hem eigenlijk alleen lekker als ie van de moestuin (of uit het bio groente abonnement ) komt en meteen gegeten wordt. Ik ben in de winkels te vaak oude en houterige exemplaren tegen gekomen.
  Ja, beetgaar koken of rauw eten.
  Wij hadden gisteravond Nederlandse spercieboontjes (de verse uit andere landen vind ik lang zo lekker niet), rijst en ik had een stoofpotje gemaakt van bio tartaar (lag nog in de vriezer en moest op), uien, verse tomaten, zelf gedroogde champignons en courgette en wat kruiden. Het was goed gelukt, of ik het vaker wilde maken. Nu alleen nog onthouden wat ik gedaan heb. Ik kook meestal op gevoel, zonder recept.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.