Controleren op ziekte van Lyme + uitslag

ziekte van Lyme
Ze moesten twee keer prikken, in beide armen : ( Het lukte eerst niet om een ader te vinden. Blijkbaar heb ik ‘dunne’ aders…

Nadat ik afgelopen zomer gebeten was door een teek, kreeg ik van de huisarts een preventieve antibioticumkuur. Vervolgens bleek ik echter toch antistoffen tegen de ziekte van Lyme in mijn bloed te hebben. Dus volgde een kuur van 20 tabletten.

Bloed controleren op ziekte van Lyme

Afgelopen maandag heb ik mijn bloed voor de zekerheid even laten controleren. Je hoort zoveel enge verhalen over de ziekte van Lyme dat ik even zeker wilde weten dat hij uit mijn lichaam is verdwenen.

Vandaag hoorde ik dat de test negatief was op de ziekte van Lyme. Gelukkig!

Wat zijn jouw ervaringen met teken en de ziekte van Lyme?

Similar Posts

19 Comments

 1. 20+ jaar geleden ben ik gebeten door een teek. Eerst was er niets te zien maar een paar dagen later zag ik toch een rode kring zich aftekenen om de plek waar de teek gebeten had. Ik was op vakantie in Zeeland en ben naar een plaatselijke huisarts gegaan. Die wilde me eigenlijk geen antibiotica kuur geven maar omdat ik zei niet weg te gaan zonder een recept , heb ik die toch uiteindelijk gekregen. De huisarts vond het een modeziekte en mij duidelijk een hysterisch mens. Ik ben later heel blij geweest dat ik mij door deze huisarts niet heb laten ompraten want je hoort idd horrorstories over verwaarloosde tekenbeten. Fijn dat de uitslag nu negatief is voor je! Weer een zorg minder!

 2. Mooi! By the way…… heb je nu n9g twee of drie kinderen thuis? Ik dacht 2, 1 naar China, 1 naar Engeland, en de Gameboy op kamers?
  Lijkt me vreselijk!

  Die van mij schelen 2 jaar en gingen ongeveer gelijk de deur uit, ik ben een half jaar de weg kwijt geweest zeg maar. Haha! Nu vind ik het heerlijk maar ik mis ze vreselijk. Jij ook?

  1. Er zit er 1 in Engeland, 1 in China en eentje in Montfoort : )

   en inderdaad mis ik ze. Ik vind het wel fijn om te lezen dat jij een half jaar nodig had om je weg weer te vinden. Het is erg wennen. Het hele huis voelt anders.

 3. Wat fijn dat je uitslag negatief is!
  Ik heb als kind een paar keer teken gehad en een keer lang dan zo’n vijftien jaar geleden. Ik was toen onder behandeling van een natuurarts en die adviseerde om een flinke dosis vitamine C te slikken. De teek was heel klein en zat er nog maar kort. Ik had toen al chronische vermoeidheid. Geen kring om de beet en ook geen klachten gekregen naderhand. Al ben ik nooit op Lyme getest. Misschien toch eens naar vragen als er weer eens bloed geprikt wordt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.