Controle zelfscan kassa: Unicorn koekjes!

controle zelfscan kassa

Ik ben er altijd huiverig voor: de controle bij de zelfscan kassa.

Niet omdat ik proletarisch heb gewinkeld, maar omdat ik altijd bang ben dat ik misschien iets vergeten ben te scannen! En het vervelende is dat me dit inderdaad wel eens is overkomen. Dus sta ik altijd een beetje spannen bij de controle van de zelfscan kassa.

Maar er is ook een positieve kant aan de controle van de zelfscan kassa!

Controle zelfscan kassa

Bij de Jumbo krijg je elke keer dat je een controle krijgt bij de zelfscan kassa een stempel. En als je er 3 hebt, dan krijg je een cadeautje! Een soort goedmakertje denk ik.

Zo kwam mijn man thuis met een pak Unicorn koekjes!

Niet iets wat ik zelf ooit zou kopen, maar ze zien er erg leuk uit!

Controles zelfscanning makkelijk te omzeilen

Dat is de titel van een artikel op Distrifood. Helaas kun je het alleen maar lezen als je een abonnement neemt van 15 euro per maand. Maar de titel Controles zelfscannning makkelijk te omzeilen maakte me nieuwsgierig.

Wat zijn die methodes waarmee je een controle kunt vermijden?

2 Factoren die de kans op controle beïnvloeden

In theorie is een controle compleet ‘random’ oftewel wordt dit bepaald door toeval. Maar op internet vond ik twee factoren die de kans op controle bij de zelfscankassa vergroten.

 • De tijd dat je in de supermarkt bent. Zeg maar de tijd van het moment dat je de scanner activeert totdat je gaat afrekenen. Winkeldieven zijn er vaak langer dan mensen die wel netjes betalen.
 • Het soort boodschappen dat je doet/scant. Veel dingen worden tegelijkertijd gekocht. Zoals koffie en koffiemelk. Scheermesjes en scheerschuim. Koop je slechts 1 van deze combinaties? Dan is de kans op diefstal in theorie groter, en de kans op controle dus ook.

AH controle zelfscan kassa: 4 niveau’s

Op Reddit las ik de volgende interessante informatie over de  manier waarop AH bepaalt of je gecontroleerd wordt.

Bij AH berekent het zelfscansysteem op het moment dat jij je AH bonuskaart scant voor een handscanner je kans op controle. Je wordt ingedeeld op 1 van de volgende 4 niveau’s:

 1. Altijd controle
 2. Regelmatig controle
 3. Soms controle
 4. Laagste controle kans

Elke klant begint op niveau 3. Als je gecontroleerd wordt bij de zelfscankassa en je blijkt fouten te hebben gemaakt, kun je naar niveau 2 of zelfs niveau 1 gaan…

Als je altijd foutloos scant, kun je denk ik promoveren naar niveau 4.

Leestips

Hoe ervaar jij het zelfscannen?

Similar Posts

25 Comments

 1. Al meerdere ‘spaarkaartjes’ vol gehad. Laatste cadeautje was een doosje Toffifee. Zou het ook nooit zelf kopen maar mijn man is altijd erg opgetogen met zulke ‘cadeautjes’. Ik vind het dan ook totaal niet erg om gecontroleerd te worden.

 2. Je vraagt je af,… wat willen ze met die controles?

  Of is het dat de familie jumbo bestolen moet worden,… zo van iedereen die wat vergeet , moet mee helpen de Jumbo te ‘bestelen’

  In het kort,… betaal 181 euro en je moet 7 jumbo’s benadelen.
  Dat dit systeem wettelijk gedekt is,… blijkt wel uit het feit, dat je daarna geen enkele bijdrage meer aan de jumbo mag doen voor 2 jaar. (Geen boodschappen dus).

  Een schadepost van meer dan 2600 euro op jaarbasis,.. dus 5200 euro op 2 jaar,.. en anders pleegt je huisvrede breuk als je de jumbo niet ‘besteelt’.

  Dus ja,.. hoever is Rutte zijn uitspraak Het volk en Van Eerden zal geen bezit hebben,… anders gebruikt die wel pseudo criminelen!!!

  Welkom in de bananenrepubliek der Nederlanden

  1. Ik bedoel,.. Rutte berooft het volk van hun bezit,.. want daar worden ze gelukkig van,… Als je uitspraak van Rutte kent,.. Het volk zal geen bezit hebben, Maar gelukkig zijn!!!!

 3. Het gevoel is zó herkenbaar. Ik ben ook altijd bang dat ik per ongeluk (ja, echt per ongeluk, want het is mijn diepste intentie om álles keurig te scannen) iets vergeten ben. Het beloningssysteem bij de Jumbo vind ik leuk. Hebben ze bij de AH niet, voor zover ik weet.

 4. En waarom word ik niet beloond omdat ik alle spullen op de band doe bij de dame van de kassa?

  Love As Always
  Dimario

 5. Ik ga altijd naar Jumbo en ik heb heel vaak een steekproef bij de zelfscan, gelukkig nog nooit de fout ingegaan maar ben er ook altijd bang voor. Wij krijgen hier in Hoogezand (Groningen) geen stempeltjes hoor, kom maar door haha! Misschien dat het ooit nog komt. Leuk artikel! Die unicorn koekjes zien er ook nog lekker uit

 6. Dat zijn echt klantentrekkertjes hoor. Kopje koffie erbij had wel lekkerder gesmaakt. Zelfscan gebruik ik nooit. Hou meer van menselijk contact op gepaste afstand nu dan .;)

 7. Dat is een leuke beloning bij de Jumbo, zouden meer winkels moeten doen.
  Ik heb in zeven jaar een keer iets vergeten te scannen, maar daar werd niet moeilijk overgedaan.
  Ach de computer maakt de selectie, niet het meisje. Hans

 8. Als ik lange rijen bij de Albert Heyn zie dan ga ik ook graag naar de zelfscan. Ik doe dat altijd rustig aan, want anders heb ik nog wel eens dat een artikel twee keer gescand wordt en dan kom je daar thuis achter.

  Controles zijn noodzakelijk, gelukkig zijn de meeste mensen eerlijk.

 9. Ik ben er wel tevreden over. Al ben ik gestopt met sparen. Ik word zo vaak gecontroleerd dat ik dicht groei als ik alle cake en appeltaartjes op ga halen waar ik nog volle kaarten voor heb liggen.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.