Cadeautje buurvrouw

Mijn buurvrouw werd 50. En dus wilde ik een leuk cadeautje geven.

Bloemen kopen: bloemist opgeheven! Lekker dan. Wat nu?

Het eerste plan was om bloemen te geven. Maar de kwaliteitsbloemist waar ik die wilde kopen was ineens opgeheven. Lekker dan. Dus toen moest ik met spoed iets anders verzinnen.

Dan maar naar de Hema!

Bij de Hema verkopen ze allerlei ‘hebbedingetjes’. Nou kun je natuurlijk zeggen dat dit vaak troep en overbodige zooi is, en dat het geld beter naar een goed doel kan. Maar, toch kunnen die hebbedingetjes mensen soms best blij maken!

Uiteindelijk kwam ik bij de Hema borduurgaren tegen. Mijn buurvrouw houdt erg van borduren en maakt echt de mooiste dingen. Dus kocht ik fleurig borduurgaren en een borduurlap. En om het af te maken een leuke kaart.

Dit cadeau voldoet aan mijn belangrijkste criteria voor een cadeautje:

 • Ik wil graag dat de ontvanger ziet dat ik er over heb nagedacht. Dat ik moeite heb gedaan.
 • Ik wil graag iets geven waaruit blijkt dat ik rekening houdt met interesses. Oftewel: ‘Ik zíé je.’
 • Het is fleurig! (Dat is meer voor mezelf… ik houd erg van fleurig…)

borduren hema

Veel cadeautjes kun je net iets extra’s geven met washi tape! Zie ook Cadeautje inpakken.

Welke criteria hanteer jij voor cadeautjes?

Similar Posts

24 Comments

 1. Leuk cadeautje hoor! Ik hanteer eigenlijk wel dezelfde eisen. Ik hou van persoonlijke cadeautjes, ik geef niet graag geld. Tenzij de jarige daar om vraagt natuurlijk. -x-

  1. Een tussenvorm voor geld geven is zo’n cadeaukaart. Hoewel die ook niet echt leuk zijn om te geven vind ik. Maar ik ben er wel altijd blij mee als ik ze krijg. Vooral die van de Hema.

 2. Ik koop ook altijd een cadeautje dat echt bij de jarige/feestneus past. Anders is het wel weggegooid geld. Soms geef ik geld of een cadeaubon, als ik weet dat iemand ergens voor aan het sparen is of als ik het echt niet weet.

 3. Vooral dat tweede vind ik zo leuk, dat je ziét! Ik kijk ook naar wat mensen interesseert. Met een boek afkomen terwijl die persoon niet graag leest: dat doe je toch niet? Een bloemetje is altijd leuk. Vinden ze het niet mooi, het verwelkt toch????

 4. Die eerste twee zeker, die laatste vind ik niet zo belangrijk. Denk wel vaak, als ik dit graag zou krijgen, dan zal de ander het waarschijnlijk ook wel graag willen ontvangen.

 5. Wat een leuke cadeautjes! zal ze vast en zeker blij mee zijn. Zelf probeer ik altijd iemand iets ‘speciaals’ en persoonlijks te geven. Het liefste geef ik iemand een cadeau waar we samen van kunnen genieten. Uit eten, naar de film of een high tea. Op die manier heb je een leuk cadeau en wat tijd samen!

 6. Ik probeer ook iets te kopen waarvan ik zo goed als zeker weet dat de ontvanger het leuk zal vinden. Maar vaak vraag ik of er een verlanglijstje is. Dat helpt zeker.
  Leuk cadeau heb je uitgezocht trouwens. Blijft ook langer dan die bos met bloemen.
  Fijne avond,
  liefs,
  Mirjam

 7. Wat een leuk cadeau !
  Ik probeer bij het kopen van een cadeautje ook altijd rekening te houden met de interesses van de ontvanger.
  Of iets zelfgemaakts, zoals jam of zelfgebakken koekjes in een leuk blik, vind ik zelf trouwen ook leuk om te krijgen !

  1. Zelfgebakken koekjes in een leuk blik vind ik ook leuk. Ook vanwege het idee dat iemand voor je in de keuken heeft gestaan en er tijd en moeite in heeft gestoken.

 8. Ik geef liever geen geld, maar een cadeautje wat bij de ontvanger past, of ik maak zelf een cadeaupakketje ofzo..

 9. Ik kijk naar de kosten, de ontvanger en of ik het naar mijn smaak (ingepakt) kan geven. Jij hebt een leuke keuze gemaakt en dat ‘fleurig’ is een mooi criterium :-)

 10. Ik probeer altijd een cadeautje te geven, ook als mensen liever geld krijgen of als we niet echt iets weten. Dan geven we geld in een zelfgemaakt cadeautje, of we kopen iets kleins maar passend bij de persoon in kwestie.

  Voor feestjes van klasgenootjes hebben we een cadeaudoos, daar zitten cadeautjes in waar een keuze uit gemaakt kan worden. Als we voor elk feestje op pad moeten zit ik meer in de winkel als thuis ;)

 11. De Hema is juist super leuk, ik kan er altijd wel slagen!
  Ik kijk naar de prijs, of het iets is wat ik denk dat de persoon zou willen hebben en inderdaad met een persoonlijke touch.

 12. Sommige mensen zijn zo moeilijk om een leuk cadeautje voor te verzinnen. Mijn man is volgende week jarig en verder dan een nieuw shirt kom ik op dit moment eigenlijk niet.

  1. Manlief hier is ook bijna jarig en ook hij heeft niks te vragen. Geeft nix, kan hij er nog een maand over nadenken ;-P
   Ik koop heel weinig verjaardagscadeautjes omdat ik op weinig verjaardagen kom. Ik neem wel graag iets mee als ik bij iemand op bezoek ga. Vaak is dat een potje zelfgemaakte jam, koekjes, fruit uit de tuin oid.

   Leuk dat borduurgaren!

 13. Heel leuk cadeautje. En die spulletjes van de hema zijn juist erg leuk om een persoonlijk en vrolijk cadeautje te maken. Ik hou ook van persoonlijke cadeautjes. En combineer dat dan graag met iets wat te gebruiken is. Ik heb al eens een cadeautje “gemaakt” met alles in de kleur paars omdat die persoon erg van paars houdt. Met de hema spulletjes kun je veel dingetjes doen. Ik vind ze leuk! En bruikbaar.

 14. Leuk. Voor mij is het bij een cadeau belangrijk dat de ander het echt leuk vindt en dat ik er zelf ook blij van word. Goed, als mijn man een boormachine wil is het niet anders, maar bij andere cadeaus probeer ik t wel zo leuk mogelijk te doen.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.