Bohemian Rhapsody film uit 2018 op Netflix

bohemian rhapsody film

Afgelopen week keek ik de Bohemian Rhapsody film op Netflix.

Bonusfamiljen af: wat nu?

Nadat ik tot mijn chagrijn plotsklaps mijn laatste aflevering van Bonusfamiljen had gezien, wist ik even niet wat ik nu eens zou gaan kijken.

Nou zullen sommige mensen wellicht zeggen:

‘Dan lees je toch een boek!’

Maar ik vind het fijn om na het eten even iets te kíjken.

Van narigheid besloot ik dan maar een film op Netflix te kijken.

De Bohemian Rhapsody film uit 2018 om precies te zijn.

En ik vond het indrukwekkend!

Bohemian Rhapsody film op Netflix

Toen de Bohemian Rhapsody film uitkwam in 2018 was iedereen er heel enthousiast over. Ik vond de film dan ook goed klinken, maar toch niet interessant genoeg om voor naar de bioscoop te gaan.

Dus wat een gelukje dat ik hem nu op Netflix kon kijken.

Bohemian Rhapsody film: waar gaat het over

De Bohemian Rhapsody film vertelt het verhaal van Freddy Mercury en Queen. Op streamwijzer.nl vatten ze de film prachtig samen:

‘De film Bohemian Rhapsody is een viering van het adembenemende succes van Queen, de muziek en het uitzonderlijke leven van lead singer Freddie Mercury. Freddie vermorzelde stereotypen en denkbeelden uit zijn tijd. (…). De film gaat over de sporen die het succes van de band heeft achtergelaten in haar iconische liedjes en revolutionaire klank.’

De film is zowel de moeite waard voor het verhaal als voor de prachtige muziek. Naast de muziek troffen mij zowel de eenzaamheid van Freddy Mercury als zijn genialiteit.

Queen blijft zich vernieuwen

De band Queen weigert zich in een bepaalde hoek te laten drukken, en blijft zich vernieuwen. De veilige weg zou zijn om meer van de muziek te maken waarmee ze succes hebben, maar ze proberen nieuwe dingen.

Tijdens de periode dat Freddy Mercury flink drinkt en drugs gebruikt dacht ik wel even met heimwee aan Dolly Parton die haar hoofd steeds koel heeft weten te houden tijdens haar succes.

Me-too moment

Intrigerend vond ik het Me-too moment in de film. Na een feestje betast Freddy Mercury de billen van één van de obers. Die geeft onmiddellijk aan dat hij daar niet van gediend is, waarop Freddy Mercury onmiddellijk zijn excuses maakt en belooft het nooit meer te doen.

Opgelost!

Aan het eind van de film hebben de twee een liefdevolle relatie.

Zo kan zoiets dus ook gaan.

Trailer Bohemian Rhapsody film

Mijn conclusie

De Bohemian Rhapsody film is een echte aanrader. Ook als je niet persé van de muziek van Queen houdt. Het is een indrukwekkend verhaal.

Praktische informatie

Je kunt de Bohemian Rhapsody film op Netflix kijken. Geen Netflix? Geen probleem! De film is ook te zien op dvd. Hij kost zelfs maar 6,99 op bol.com!

Ze hebben hem ook bij ‘mijn bibliotheek’. Dus als je lid bent de bibliotheek kun je hem daar misschien ook wel lenen!

Wat vond jij van de Bohemian Rhapsody film?

Similar Posts

10 Comments

 1. Crossroads is een film uit 1986 en is geregisseerd door Walter Hill. De hoofdrollen zijn voor Ralph Macchio als Eugene “Lightning Boy” Martone, Joe Seneca als Willie “Blind Dog Fulton” Brown en Jami Gertz als Frances. Verder maakt ook gitarist Steve Vai zijn opwachting in de film als Jack Butler, een gitarist die werkt voor de duivel. De muziek van de film is geschreven, en deels uitgevoerd door Ry Cooder.

  Inhoud
  1 Verhaal
  2 Rolverdeling
  3 Achtergrond
  4 Prijzen en nominaties
  5 Externe link
  Verhaal
  Leeswaarschuwing: Onderstaande tekst bevat details over de inhoud of de afloop van het verhaal.
  Eugene Martone is een student klassieke gitaar aan Juilliard School in New York. Zijn echte passie ligt echter in bluesmuziek. Hij is gefascineerd door gitarist Robert Johnson en de 29 nummers die hij heeft opgenomen. Volgens Eugene moet er nog een dertigste nummer zijn wat hem beroemd kan maken. Als hij ontdekt dat in een verzorgingshuis een man zit genaamd Willie Brown doet hij er alles aan om hem te ontmoeten.

  Hoewel Willie eerst ontkent de verloren mondharmonica speler, en vriend van Robert Johnson te zijn geeft hij na aandringen van Eugene toe. Willie belooft Eugene het verloren lied als Eugene ervoor zorgt dat Willie uit het verzorgingshuis komt. Eugene zorgt ervoor dat Willie vrij komt en samen trekken ze richting Fultons Point Mississippi.

  Onderweg is er spanning tussen de twee reizigers. Willie vindt dat Eugene niet echt de blues heeft en Eugene verdenkt Willie ervan hem alleen te gebruiken om terug naar huis te komen. Onderweg ontmoeten ze ook Frances. Frances is van huis weg gelopen om te gaan dansen in Los Angeles. De drie trekken samen verder. Eugene volgt Willie om het verloren nummer te leren. Willie heeft ondertussen zijn eigen redenen om terug naar Mississippi te gaan. Ook dit is een goede muziek film. ook op netflix.

 2. Fantastische film Rami speelt echt ontzettend goed.
  Ik hou van Queen en bedenk Freddie was in de gayscene alles, de mensen om hem heen hadden geen goede invloed op hem. Overigens was hij zoals zoveel genieën ontzettend goed in 1 ding en in andere dingen totaal niet. Ik heb de LP die ik regelmatig luister maar luister sowieso veel Queen.

 3. Ik heb deze film gezien kort nadat hij uitkwam.
  Ik was echt onder de indruk. Heel mooie film.
  Rami Malek toont in deze film nogmaals wat een talentvolle acteur hij is.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.