Reacties

43,1 miljoen boeken gekocht - vooral online... — 13 reacties

 1. Online lezen is waarschijnlijk het minst milieu schadelijk. Geen papier en transport. Maar wbt het online kopen m.i. verarming. Het winkelaanbod eenheidsworst, de bezorger veelal onderbetaald, een afvalberg van verpakkingen, minder sociaal contact. grootkapitaal als bol lacht zich de ballen uit de broek 🥴

 2. de sector kan in ieder geval tevreden zijn..

  bij de cijfers zullen de coronamaatregelen wel van belang zijn..

  boeken online kopen spreekt me wel niet erg aan

  liever de boekhandel, tenzij het over over een eerder zeldzaam werk gaat

  prettige dag

 3. Ik ben vooral blij dat de kinderboekenmarkt 'groeit'. Zelf ben ik juist (nog) meer boeken via de bieb gaan lezen, al dan niet digitaal, en minder gaan kopen. Maar dat is puur een kwestie van minder inkomen en daardoor mezelf niet meer de luxe gunnen van een boek kopen.

 4. Voorheen kocht ik altijd boeken. Hierdoor staan er ook meerdere boekenkasten bij mij in huis. Nu koop ik zelden een boek, ik leen het liever bij de bibliotheek. Je betaalt 50 euro per jaar en je hebt een wereld aan boeken, eboeken en tijdschriften te lezen. Dit is voor mij veel voordeliger. Maar soms, heel soms is er nog wel een boek die ik koop, bijvoorbeeld bij de witte boekenmarkt.
  Op tv had ik het ook al vernomen dat voornamelijk kinderen meer zijn gaan lezen, dit vind ik zo mooi want met lezen ontwikkelt je brein zich ook steeds beter. En het is zo'n heerlijke ontspanning.

 5. Ik ben in de corona tijd juist minder gaan lezen. Omdat ik nu veel thuis werk en áls ik naar kantoor met de auto ga, heb ik veel minder reistijd. En die reistijd bracht ik meestal lezend door.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder