The Unforgivable op Netflix: met Sandra Bullock!

the unforgivable

Ik keek de film The Unforgivable op Netflix eigenlijk alleen maar omdat Sandra Bullock erin zit. Het verhaal leek me nogal drammerig, maar omdat Sandra Bullock de hoofdrol heeft, besloot ik het toch te proberen.

Maar het verhaal was inderdaad drammerig.

En Sandra kon dat niet helemaal goedmaken.

The Unforgivable

In The Unforgivable mag  Ruth Slater (Sandra Bullock) net de gevangenis uit. Ze heeft haar straf voor de moord op een politieman uitgezeten. De film gaat erover hoe Ruth probeert haar leven weer op te bouwen, en hoe lastig dit is. Zo heeft ze bijvoorbeeld een baan, maar als puntje bij paaltje komt hebben ze haar ineens niet meer nodig.

Het blijkt dat je straf uitzitten relatief is.

De mensen in de maatschappij blijven je graag nog een hele tijd verder straffen.

Op zoek naar zusje

Behalve dat ze dus een vreselijk leven leidt, waarbij iedereen het op haar gemunt heeft, is Ruth op zoek naar jongere zusje. Die is ze kwijtgeraakt toen ze naar de gevangenis ging. Uiteindelijk komt ze achter het adres van de pleegouders van haar zusje, en probeert ze contact te krijgen. Maar vooral de pleegvader (die ik herkende als John Boy Walton!) moet helemaal niets van Ruth hebben. Ook weer heel irritant en kortzichtig.

Twee wraakzuchtige broers bij in de mix

Alsof dit alles nog niet erg genoeg is, zijn de twee zonen van de door Ruth vermoorde sheriff op oorlogspad. Ook zij vinden het blijkbaar niet genoeg dat Ruth een groot deel van haar leven in de gevangenis heeft doorgebracht, en haar straf heeft uitgezeten. Nee, één van hen besluit dat het een goed idee is om Ruths zusje te vermoorden. Zo van:

'Jij onze vader vermoorden? Dan wij jouw zusje!'

Nou ja, van het één komt het ander, en dat is dan The Unforgivable

De titel Unforgiven vind ik trouwens erg goed, want niemand vergeeft Ruth.

Ook nog een twist! - Spoiler Alert!!!

Net als je denkt dat je alles gehad hebt, zit er een twist in het verhaal. Let op: nu komt er een spoiler! De twist is dat het Ruths zusje was die (per ongeluk) de sheriff neerschoot. Maar Ruth was zo altruïstisch dat ze de schuld op zich nam, met alle nare gevolgen vandien.

Trailer The Unforgivable

Mijn conclusie over The Unforgivable op Netflix

Ik vond The Unforgivable wel aardig, maar niet geweldig. Eerlijk gezegd vond ik het nogal een standaard verhaaltje. Op IMDb krijg The Unforgivable een 7,2. Ik geef deze film een 6,7. Ik vind het niet echt een aanrader. Als je dan toch een film wilt zien met Sandra Bullock zou ik eerder The Bird Box kijken.

Praktische informatie over The Unforgivable

The Unforgivable op Netflix wordt door Moviemeter omschreven als een 'grimmige dramafilm'. Dat vind ik eigenlijk wel meevallen. Je kunt hem bekijken op... Netflix!

Maar ik zou mijn tijd er niet aan besteden.

Vergelijkbare berichten

6 reacties

 1. Ik heb ook nog even zitten denken om toch naar deze film te kijken omdat ik Sandra Bullock wel graag zie spelen. Toch heb ik het maar niet gedaan. Ik vond de trailer op zich al veel te dramatisch.

 2. ha Nicole,

  gezien!
  Ik vond 'm wel goed.
  Alleen, dat Sandra nogal verbouwd is... daar kan ik niet goed tegen.
  heb wel eevn een traantje weg moeten pikken.
  Als ze tegen de nieuwe bewoonster roept: "She was only five"...
  En dat die vrouw haar eindelijk gaat helpen.
  hehe... traantje dus...

  groetjes!

 3. film inderdaad ook gekeken omdat Sandra er in speelde, ik vond het zonde van mijn tijd. Je hoopt nog steeds tijdens de film dat het beter wordt, maar helaas.

  Love as always
  dimario

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.