De beste gratis apps

gratis apps consumentenbondIk houd van dingen die gratis zijn ; )

Dus toen ik in de bibliotheek het boek De beste gratis apps tegenkwam nam ik het mee. Want ik vind het nog altijd fijner om informatie op papier te lezen dan op een schermpje. En zo’n boek leek me een prettig overzicht van gratis apps.

Over De beste gratis apps

De beste gratis apps is een uitgave van de Consumentenbond en kwam uit in mei 2017. Het boek is dus redelijk recent, en dat is belangrijk bij een onderwerp als apps. Want de ontwikkelingen gaan supersnel, en informatie veroudert snel.

Het boek biedt alleen informatie over apps uit de officiële app winkels van Google en Apple. De reden die ze daarvoor geven is dat apps uit die winkels het meest veilig zijn om te gebruiken. De kans dat ze slecht beveiligd zijn is het kleinst.

Indeling van het boek De beste gratis apps

Algemene informatie over downloaden en veiligheid

De beste gratis apps begint met een algemene beschrijving hoe je apps kunt downloaden. En er is speciale aandacht voor jezelf beschermen tegen ‘dataspionnen’. Veel apps verzamelen namelijk gegevens over de gebruiker. Niet voor niets geldt het gezegde:

‘Bij gratis apps ben jij het product.’

De beste gratis apps geeft een stappenplan hoe je de instellingen van je apps kunt controleren en aanpassen, zodat ze geen toegang krijgen tot gegevens die jij niet wilt.

De beste gratis apps

De rest van het boek gaat, zoals de titel belooft, over de beste gratis apps. Ze zijn als volgt geordend:

 1. Communicatie
 2. Beeld en geluid
 3. Nieuws en informatie
 4. Reizen en vervoer
 5. Vrije tijd
 6. Betalen en shoppen
 7. Gezondheid en welzijn
 8. Slimme hulpjes
 9. Gezondheid en welzijn

Het zijn er echt heel erg veel! Bij elke app staat vermeld voor welk besturingssysteem hij geschikt is, en er staan vaak foto’s van de apps bij.

Mijn conclusie over De beste gratis apps

De beste gratis apps is een informatief en leuk boek. Als beginner is de uitleg hoe het allemaal werkt erg handig. En als gevorderde smartphone gebruiker is het leuk om te kijken wat er zoal te kiezen valt op app gebied. Wel vond ik het op een gegeven moment overweldigend veel. En ik heb niet een nieuwe app geïnstalleerd naar aanleiding van dit boek. Ik vind dat ik al meer dan genoeg apps heb.

Maar al met al, een leuk boek om eens te bekijken. Zeker als je op zoek bent naar goede apps voor je smartphone.

Praktische informatie over het boek De beste gratis apps

De beste gratis apps van de Consumentenbond is niet eens te koop via bol.com! Je moet er voor naar de site van de Consumentenbond. Daar kun je het boek kopen voor 25,-. De eBook versie kost 16,50. Je vindt daar ook een inkijkexemplaar met de eerste 15 bladzijden van het boek.

de beste gratis apps

Wat is jouw lievelings app?

Similar Posts

50 Comments

 1. Mijn telefoon heeft niet zoveel geheugen en teveel foto’s, dus ik moet erg selectief zijn met de apps die ik er opzet. Ik denk dat ik Facebook en Instagram met meeste gebruik

  1. Dat had ik ook met mijn vorige smartphone. Alle foto’s had ik verwijderd en het geheugen bleef maar vol. Toen heb ik van narigheid maar een nieuwe smartphone gekocht.

 2. Ik wist helemaal niet dat hier een boek over gemaakt was, wat grappig. Ik denk dat vooral de oudere generatie best wat kan hebben aan zo’n boek. Mijn gratis apps waar ik niet zonder kan is whatsapp, facebook en instagram niet te vergeten…

 3. Handig overzicht lijkt me dat! Ik ben het meeste fan van de bancontact app en die van de trein/bus zijn natuurlijk ook handig meegenomen! Verder gebruik ik VSCO voor fotobewerking, ook helemeaal gratis!

 4. Mijn favoriete app is denk ik wel what’s app. Omdat ik zo foto’s kan doorsturen naar vriendinnen die veel in buitenland zitten maar graag mijn zoontje zien.

 5. Wat grappig om uitgerekend in de bibliotheek, in een echt boek, een overzicht met beste apps tegen te komen. Er komen er natuurlijk altijd weer heel veel bij, maar het kan toch handig zijn. Ik zou zelf meteen naar het hoofdstuk Reizen gaan. Stond daar nog iets tofs bij?

  1. Ja, dat is inderdaad wel een grappig contrast. Ik kan me niets bijzonders herinneren bij Reizen, maar reizen heeft ook mijn interesse niet zo dus heb ik niet goed opgelet…

 6. Wat grappig dat er gewoon iemand is geweest die dacht hé laat ik daar een beok over schrijven. De apps zijn natuurlijk zo in opkomst en het verschilt per periode. Leuk boek lijkt het me

 7. Ook mijn telefoon heeft niet veel geheugen over. Ik heb er Eurosparen en Reclamefolders op staan voor korting- en cash back acties.
  Grappig dat een boek over gratis apps 25 euro kost. Gelukkig ben je lid van de bibliotheek

 8. Mijn favoriete apps zijn die van mijn bank (om mijn saldo te checken) en ik heb een app waarop ik kan zien waar ik het goedkoopste kan tanken. Heel handig als je de hort op bent.

 9. Daar ook al een boek over… Van de bieb of zelf gekocht? Haha… nee, maar ik zou zelf niet snel zo’n boek aanschaffen. Echter wel handig om te weten. Ben zelf niet zo van de gratis apps; heb een bloedjehekel aan die ads die er dan inzitten

 10. Mijn lievelingsapps zijn Whatsapp, Instagram en Facebook. Het eerste wat ik dacht was wel: een boek over apps? Dat is al verouderd op het moment dat het uitkomt! Ik vind hem ook wel een beetje prijzig. Snap wel dat het voor andere heel handig kan zijn, want je ziet in de Google Playstore soms door de bomen het bos niet meer met al die verschillende apps. Leuke review!

 11. Grappig dat er zelfs een boek van is! Ik denk dat whatsapp, Instagram en Facebook toch wel mijn favoriete apps zijn, die check ik dagelijks wel een paar keer.

 12. Poeh, ik heb nog niet echt een specifieke app. Social vooral Instagram, zeker nu ik kan switchen tussen accounts. Business is natuurlijk wordpress en Google analytics en om te gamen momenteel lords of mobile.

  1. Dat is zeker waar Ilona. Zelf houd ik erg van boeken, en dan is dit een fijne methode. Maar online is het denk ik wel meer up to date. Dit boek heeft denk ik een korte houdbaarheidsdatum.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.