Reacties

Beroep: kluizenaar — 29 reacties

 1. Ik ben introvert en hou van rust en stilte om me heen. Al vind ik een goed feest of een concert zo nu en dan ook best leuk.
  Maar ik ga nooit op vakantie. Ik ben het liefst thuis met mijn bezigheden.

 2. Ja, kluizenaars. Eindeloos fascinerend! Ik heb zelf ook kluizenaarsneigingen en herken me helemaal in jouw vehaal, Nicole.
  Ben zelfs geabonneerd op een blad voor kluizenaars. 'Raven's Bread' heet het. Heel blij mee. Groet, Liesbeth

 3. Jazeker, ik zou kluizenaar kunnen worden, ik neig er nu al naar toe.
  Dank je voor de verwijzing naar de Guardian, die ga ik de komende week eens op mijn gemak lezen!

 4. Kluizenaar zijn is me een stap te ver, maar ik hou er wel van om enigszins sober te leven. En net als jij hou ik niet van feestjes of plekken waar veel lawaai is.

 5. Ik denk dat veel mensen me als een soort kluizenaar zien. Ik ga er wel elke dag uit, maar in een stad kan je je dan beter verstoppen dan in een dorp. Ik voel me idd niet eenzaam.

 6. ik ben ook een halve kluizenaar,zeggen mijn kinderen ieder geval,maar ik vind het wel oke,ik heb genoeg ervaringen gehad met mensen en die waren me niet altijd bevallen...altijd maar weer datzelfde dat anderen gaan bepalen en bemoeien met jou leven en dat ben ik zat,dus buiten mijn 4 kinderen zie ik op dit moment vrij weinig mensen,behalve in de supermarkt,en ik vind het heerlijk,en ik mis niets,ik heb besloten wat kieskeuriger te worden,al klinkt dat arrogant,maar het is hard nodig in dit leven,niet zo maar willekeurig met iedereen omgaan. En geloof me ,ik ben er een gelukkiger mens van geworden.

  • Ja, ik heb dat niet helemaal goed geregeld.... ; ) Hoewel ik soms ook wel eens denk dat mijn verlangen om kluizenaar te worden juist voortkomt uit de drukte van het grote gezin.

 7. Wij zijn ook ''bijna'' kluizenaars hier .We moeten niets en gaan ons eigen gangetje .Ik hoef niet van alles en nog wat om me te vermaken ben graag gewoon lekker thuis .En regelmatig hoop ik dat er een afspraak afgebeld word en dan voornamelijk van het GGZ of zo

 8. Iedereen zou elk jaar een paar weken als kluizenaar moeten leven.
  Even uit de mallemolen van ons dagelijks bestaan stappen en terugkeren naar de basis.
  Tijd om na te denken, om je leven te overzien, om belangrijke beslissingen te kunnen nemen, herbronnen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder