Reacties

Opbergboxen met wieltjes voor onder je bed — 42 reacties

 1. Die tegeltjeswijsheid over opruimsystemen klopt inderdaad. Marie Kondo zegt het ook. Ik moet sowieso altijd opruimen en spullen wegdoen, want ik woon erg klein. Mijn ouders daarentegen wonen heel ruim en bewaren echt alles. Zelfs alle kerstkaarten van de afgelopen 40 jaar. Ik heb wel wat boxen voor fotoalbums en speelgoed. Verder niet.

 2. Hoewel ik er zelf ook steeds weer in tuin om van handige opbergsystemen gebruik te maken, ben ik het helemaal met je eens: beter meteen wegdoen in plaats van nog jarenlang bewaren en intussen vergeten. Zelfs opruimexpert Marie Kondo adviseert om geen opbergsystemen te kopen. Zoals je zegt, je vergeet dat je die spullen hebt wanneer je ze 'handig' hebt opgeborgen!

  • Toch is het interessant dat we ons zo aangetrokken voelen tot opruimsystemen eigenlijk : )

   Ik ben er tenminste nog wel gevoelig voor, ook al koop ik ze nu bijna niet meer. Maar de opbergsystemen in de Ikea gids gaat mijn hart toch wel sneller kloppen.

 3. Ik heb er wel wat ik heb een paar manden waar breiwerk in zit en in de kamer van de dochter hebben we toen ze in gent ging wonen tegen twee muren een hoog rek geplaatst met allemaal de zelfde plastiek boxen voor mijn stoffen de kerstspullen boeken enzovoort ook nog veel spul van haar
  aangezien ze in een kabouterhuis woont staat er nog veel hier ,als ze dat ooit meeneemt is de helft leeg want die is een echt verzamel mieke.

  • Dat oogt altijd wel meteen veel netter vind ik: allemaal dezelfde dozen! Dat geeft een rustiger look. Fijn voor je dochter dat jullie dit allemaal voor haar opslaan.

 4. Ik vind deze boxen zo laag (anders passen ze natuurlijk niet onder een bed). Hier dus opbergboxen die groter zijn en dan boven op zolder staan.
  Onder onze bedden bewaren we geen opbergboxen. Ik ken mezelf, ze komen anders vol rommel :P

 5. Ik heb er 3 gekocht via locale FB pagina en vind ze handig. Er zitten reserve handdoeken en nieuwe dekbedden en hoeslakens in.

  Omdat ze rollen vind ik het juist makkelijk ze eve n onder bed uit te rollen en te stofzuigen en de bovenkant af te stoffen.

 6. Oef, wat een wijsheid! Ik geloof dat ik die maar heel groot moet gaan uitprinten en op moet hangen. Bij ons is alles, maar dan ook werkelijk alles opgeruimd in bakken en ja, je vergeet dan compleet wat er in zit. Sterker nog...zo'n twee jaar geleden heb ik alles geïnventariseerd (we hebben onder het schuine dak allemaal kasten met bakken), opgeschreven en gearchiveerd. Blijkbaar heb ik die lijst zo goed opgeruimd dat die niet meer terug te vinden is en inmiddels staat er al geen bak meer op zijn plek ;)

  • Kostelijk Linda! Je hebt echt wel je best gedaan, door zelfs een lijst te maken met spullen. Ik moet wel een beetje grinniken dat je de lijst kwijt bent ; )

 7. Ik heb geen dozen met wieltjes maar ik heb er wel een paar. Een kleine voor nagellak, sjaaltjes, shortjes, topjes en knutsel spullen. Ik heb er gewoon te veel. :)

 8. Niets onder het bed, wel doorzichtige bakken van de HEMA met labels erop met de voorraad shampoo, lotion, zeep etc. En grotere bakken voor kerstspullen, winterdekbedden etc. Voor de rest: Marie Kondo, zo min mogelijk spullen.

  • Winterdekbed gaat in een zak die je met een stofzuiger klein kunt maken, skikleding gaat in een vergelijkbare zak. Voor gebruik een nacht laten opfluffen en luchten.

   De 6 bakken voor persoonlijke verzorgingsartikelen staan gelabeld in een kast van de kringloop.

   De bakken met winterdekbedden, skikleding en kerst/paas decoratie staan onder de schuine kant op zolder. De smalste ruimte in de hoek is voor de ski's en behangrollen etc. Daarvoor staan de bakken, ook gelabeld.

  • Dat heb ik me altijd afgevraagd: werken die vacuum plastic zakken die je vacuum zuigt met een stofzuiger echt? Goed om te horen dat het bij jou goed werk.

   Waar koop jij die zakken?

  • De zakken kopen we meestal bij de Blokker, soms bij de Action en Lidl maar de laatste twee hebben soms mindere kwaliteit. Alhoewel we ook een van een Blokker set hadden die snel stuk was.

   Ook super fijn als je twee weken of langer op vakantie gaat en alleen handbagage mee wil / kan nemen :)

 9. Ik heb sinds we hier wone bij de Action plastic bewaardozen met deksel gekocht. We hebben in dit huis zilvervisjes en papiervisjes. En op ze manier kunnen we ze beter bij de spullen weghouden. Op plekken waar ik veel papiervisjes zie spuit ik soms wat gif. Liefst zo weinig mogelijk.
  En elke spin die mijn huis binnenkomt krijgt een hartelijk welkom. Spinnen eten die beestjes en ook muggen. Sinds we die kratten hebben zie ik minder van die papiervisjes. Er helemaal vanaf komen zal moeilijk zijn. Ik zie ze hier buiten ook weleens.
  Manlief en ik hebben eens goed op zolder gekeken en we kunnen het eea aan zooi wegdoen.

  • Fijn dat die bewaardozen helpen om van de papierviesjes e.d. af te komen. Dat is dan nog een bijkomend pluspunt van die bewaarbakken met deksel VeggieMo.

   Hoe komt het dat in dit huis dat zo'n probleem is? Heeft dat te maken met de vorige bewoners?

 10. Ik had ook zo'n opbergbox onder ( onder het stof )het bed. Vind ik ook niet handig nee. Nu heb ik er allemaal speelgoed in of kleren die te klein zijn en die bewaar ik dan voor mijn andere zoontjes, maar ik wist niet eens meer dat ik daar babykleertjes in had gestopt en dacht dat ik niks had. Totdat ik de doos vond, maar toen pasten de kleertjes al niet meer....

 11. Ik heb ook een soort haat-liefde verhouding met dit soort boxen.. Aan de ene kant super handig, want zo ziet het geheel er toch wat netter uit. Maar aan de andere (heel herkenbare) kant vergeet je inderdaad wat erin zit en had je het net zo goed gelijk weg kunnen gooien.

  • Het is misschien ook een soort uitstel van executie zo'n doos. Je bent er nog niet klaar voor om het definitief weg te doen, dus berg je het netjes op.

   Wat betreft vind ik de methode: als je na een jaar niet eens weet wat er in een doos zit, kan die doos dus ongeopend naar de kringloop.

   Maar toch durf ik dat niet zo goed. Want stel dat....

 12. Ik heb er één, met allerlei verfspullen er in. Schildertape, kwasten, schuurpapier, blikken met verf. Die pak ik natuurlijk alleen als ik ga verven, en dat is eens in de vijf jaar ofzo. Voor dingen bewaren voor later ben ik niet zo geschikt, dat wist ik gelukkig al lang voor Marie Kondo.

  Groet,Greet

 13. Hahaha! Grappig neergepend :D
  Ik heb er 4 onder m'n bed staan, maar dan wel met spullen die we echt wel nodig hebben. Eén is gevuld met m'n winterlaarzen omdat die f*ckers niet in die stoffen schoenboxen van Ikea passen (die dan weer boven op de kleerkast staan), een andere is gevuld met al m'n handtassen en de 3de en 4de met ons bedlinnen. Ik kan de spullen die erin zitten dus niet vergeten. Ik heb ze gewoon nódig ;)
  Oh, en ik trek ze iedere week vanonder het bed om ze af te stoffen en onder het bed te kunnen stofzuigen en dweilen. Yep, I'm that weird :D

 14. Ik weet niet zo goed of ik ze nou echt handig vind. Ik heb er ook een aantal, maar inderdaad ik vergeet dan weer wat er in zit. En kan mij mateloos ergeren aan die stofwolk. En als ik weer met ondefinieerbaar speelgoed zit, gooi ik het ook weer in de bak. Ik zoek het niet eerst uit...maar wel opgeruimd staat netjes..je ziet het in iedergeval niet ..de rommel

  • Dat spul dat niet echt duidelijk ergens bij hoort gooi je inderdaad al snel in een bak, zodat het tenminste 'opgeruimd' is. Dat is een lastige categorie vind ik altijd.

 15. Haha geweldig dat tegeltje en de spreuk erop ja zo is het wel. Wij hebben ook van dat soort boxen en wel meer soorten en ja het zijn stofnesten. Vaak weet ik een tijd later ook niet meer wat ik erin had gedaan. ja dat zou je er eigenlijk op moeten schijven. Maar dat gebeurd dan natuurlijk weer niet;) Voor speelgoed voor de kids zijn ze zeker wel handig.

  • Die arme Linda had dus inderdaad een lijst gemaakt met daarop de inhoud van de dozen, maar raakte die lijst kwijt... Zie in haar comment hier boven : )

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>