Reacties

Tuinkabouter: leuk of überkitsch? — 33 reacties

 1. Ik vind ze oerlelijk! Mijn man vind ze ook leuk en wilde er altijd al graag 1 hebben. Vorig jaar bij action 1 gekocht voor hem. Voor vaderdag, een mini van hooguit 5 cm. Die was tegelijk een windgong. Hij hangt voor in de tuin in een boom tussen de bladeren. ik zie hem dus niet meer...!

 2. Ik vind tuinkabouters normaal gezien niet zo leuk. Maar bij jou voor de deur, die ene enkele, staat wel lief! En ik denk dat hij in de landelijke setting ook passend is!

 3. Ik vind ze heerlijk uberkitch, net zoiets als het schilderij met het huilende jongetje. In mijn tuin, onder een heg, is een kabouter verstopt...en ik heb ooit een fotoreportage gemaakt van een kampeerplek waar ik was...wat zogenaamd overgenomen werd door een kudde kabouters. Ze klommen over het hek, klommen in de auto's en tenten, aten van het eten, gebruikten de douche. Heel grappig!

 4. Hahaha, ik heb zelf helemaal niks met tuinkabouters! Bij mij zou het ook absoluut niet staan, want die is best wel strak ingericht. Maar als je ervan houdt, gewoon neerzetten!:)

 5. Tuinkabouters waarom niet !!!!!!
  Gewoon je gevoel volgen, Ik heb een klein bosje waar ik kaboutertjes in heb staan die ik hier en daar gekregen heb. MIJN KABOUTERBOS dus. Kinderen vinden het keuze leuk en de volwassenen zeggen steeds dat er toch een andere sfeer door komt.. En wie kan met zekerheid zeggen dat deze kleine natuurwezentjes niet echt bestaan. Misschien hebben we er allemaal wel een volkje in de tuin , maar kunnen wij ze niet zien.
  kabouter groet van mij !!!!!

 6. Tot een paar jaar geleden vond ik alle tuinkabouters vreeeeselijk ! Maar nu
  vind ik die Poortvlietkabouter met zijn mooie hoge muts best leuk.

 7. Eigenlijk heb ik niets met tuinkabouters maar toch staan er twee in de tuin. Die hebben we gekregen toen mijn jongste dochter geboren werd. Haar naam (Amelie) komt uit de gelijknamige film waarin een hele grappige scene met een tuinkabouter zit. Het was dus een ontzettend origineel en attent kraamcadeautje. Dus nu hebben we twee tuinkabouters en eigenlijk ziet het er best gezellig uit. ;)

 8. Ook kabouters gehad.
  Nu naar de kabouter pensioen .
  Bij verzamelaar .

  Was een leuke versiering in de tuin maar te veel zorg nodig al je begrijpt wat ik bedoel.

 9. Ik vind tuinkabouters echt té stom. Trauma van vroeger denk ik toen mijn ouders er wel 20 in de tuin hadden staan. Haha!

  Maar die laatste vind ik dan wel weer echt heel erg leuk. Iets met de tegenstelling van het überbrave van een tuinkabouter en dan die vinger erbij. Een leuke juxtapositie!

 10. Vind een RP kabouter wel leuk. Maar voor de tuin? Achter mss. De ene kabouter kijkt denkt ik of ie nog lang door kan gaan buiten en of er geen regen in de lucht zit.
  Heb hier een haan bij de voor deur. Moet nog geverfd worden, maar de hele tuin is een Rommel, dankzij vorige bewoners, dus niet zo heel erg.
  Maar in Holland zien veel tuinen/ramen er hetzelfde uit qua decoratie.
  Groet, Wilma

  • Dat vind ik interessant Wilma. Welke decoratie zie je veel in Nederland?

   En is er in Canada meer variëteit in de tuinen en voor de ramen?

  • als er bijv. een x aantal potten in de ramen staat, de kleur verf binnen..
   Hier zijn er mooie tuinen en huizen,maar net zoveel rommelig.

 11. Echt niet mijn ding, en gelukkig denkt Ben er net zo over. Zo eentje komt er hier niet in... maar voor een gezin met kinderen is het weer een ander verhaal natuurlijk...
  Fijne avond,
  liefs,
  Mirjam

 12. Hier geen tuin maar ik vind het wel grappige kitsch al moeten het er niet teveel worden. Ik zou wel de neiging hebben om ze in een bepaalde absurde setting te zetten ofzo. Iets wat niet zo goed klopt met zijn uitstraling maar wel geinig is.

 13. Ik vind tuinkabouters echt heel lelijk. Daar heb ik mijn zus ooit voor de grap een tuinkabouter cadeau gedaan en hem Dirk genoemd. Nu 7 jaar later staat hij er nog steeds haha.

 14. Ik heb zelf niks met tuinkabouters, maar Rein Poortvliet schijnt weer helemaal hip and happening te zijn. En die met de middelvinger zou ik dan ook nog wel in de tuin zetten, hahaha :p

 15. Ik vind tuinkabouters wel grappig ik heb er een kleintje staan op een tafeltje in de tuin,maar mijn ouders die hadden er verschillende tussen de bloemen staan en die met zijn broek naar beneden vonden de kleinkinderen geweldig.

 16. Ik vind ze mooi van lelijkheid. Ze maken me blij. In onze tuin is er maar eentje, een slapende (van de kringloopwinkel) en verstopt op een boomstob vol met klimop achter in de tuin in ons bospad.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder