Oh leuk, een pakje!

pakketpostIk houd van pakjes inde brievenbus!

Ze geven me een verwachtingsvol gevoel. Van iets leuks dat er op me wacht!

Ik vind dat gevoel zelfs zo fijn, dat ik pakjes vaak pas dagen later uitpak. Bovenstaand pakketje ontving ik op vrijdag. Deze post schreef ik op maandag.

De rest van het gezin vindt dat erg stom.

Vreugdevolle anticipatie

Maar elke keer dat ik het pakje zie, dan voel ik weer die vreugdevolle anticipatie. En die verdwijnt zo gauw ik het pakje open maak. Sterker nog, de inhoud kan enorm tegenvallen. Omdat ik nogal vergeetachtig ben, weet ik bovendien meestal niet meer wat er in zit. Dus daar kan ik dan fijn over speculeren en dromen.

En gaat niet het spreekwoord:

‘Bezit van de zaak, is het eind van het vermaak?’

Dat geldt zeker voor pakjes.

Lees ook mijn post over Een pakje versturen via DHL of PostNL?

Hoe denk jij over pakjes? Krijg je ze vaak?

Similar Posts

29 Comments

 1. Hoe ik denk over pakjes? Ik vind het super ze te ontvangen, maar weet niet hoe vlug ik ze moet openen. Ik bestel niet vaak iets, dus weet ik ook exact wat erin zit. Wat knap dat jij ze ongeopend laat….

 2. Ik kan niet wachten om ze te openen!!
  Nu mijn dochtertje geboren is ga ik elke dag verwachtingsvol naar de brievenbus. Gisteren zat er een pakje van een goede vriendin in de bus, een gepersonaliseerd voorleesboekje. Erg mooi! Dus zeker geen tegenvaller :-)

 3. Ha, dat herken ik! Net als nieuwe boeken in het folie laten zitten, of nieuwe kleren eerst een half jaar in je kast hangen. Dat doet een vriendin van mij, die wil er eerst aan wennen…

  Volgens mij klopt je achterliggende reden. Voor mij in elk geval wel.

  Goed weekend!

  groetjes Jacq.

 4. Als ik eens iets leuks voor mezelf koop, laat ik het vaak als cadeautje inpakken; ‘t is tenslotte een cadeautje voor mezelf! :-) Eenmaal thuis gaat het papier er snel af. Pakketjes die ik ontvang worden ook altijd snel uitgepakt. Ik weet altijd precies wat ik heb besteld en vaak zijn het dingen die ik écht nodig heb. Lang wachten met uitpakken is dan niet zo handig. Het bezit van de zaak is voor mij beslist geen einde van het vermaak.

   1. Wat een goed idee eigenlijk om het als cadeau in te laten pakken! Ik zeg altijd: ‘Nee hoeft niet, want het is voor mezelf!’

    Wat stom eigenlijk. Voortaan ga ik het net zoals jullie doen!

 5. Als er al pakjes komen worden ze zo snel mogelijk open gemaakt. Als ze voor ons is dan, want meestal is het voor de buren die niet thuis zijn..

 6. Ik krijg helaas niet zo vaak pakjes. Ik vind het wel leuk om ze te krijgen. Als ik iets online bestel en het pakje is de dag erna al in huis. Dan ben ik ook heel blij. :)

 7. Ik ben nu heel benieuwd wat er in het pakje zat! Ik zou echt niet kunnen wachten met open maken! Maar meestal weet ik ook wel wat ik kan verwachten!

 8. Hahaha, grappig onderwerp;)
  Ik bestel niet zo heel veel meer, en als ik wat bestel laat ik het op kantoor van mijn man bezorgen, zodat ik niet op een pakje zit te wachten!

 9. Oooh, jij weet de spanning wel op te bouwen!
  Wat zit er in dan??
  Ik laat een pakje soms wel liggen, maar dat is dan meestal omdat ik er geen tijd voor heb om het open te maken. Of omdat ik weet wat er in zit en het een verrassing voor de rest van de huisgenoten moet blijven :-)

 10. Ben het met je gezin eens dat het beetje stom is.

  Ik bestel wel eens wat bv via MP en maak het altijd meteen open om te zien of het mooi is.

  Kan geen rden bedenken dat ik zou wachten!

 11. Ik ben gek op pakjes! Komt idd niet altijd uit om ze direct te openen, maar heerlijk die verrassing. Laat ze ook vaak uitpakken door de kinderen, die vinden het geweldig. Wij krigen iedere week wel een paar pakjes, love it!

  1. Laten uitpakken door de kinderen doe ik niet. Daarvoor vind ik het zelf veel te leuk. Maar ik wil het ook met aandacht doen. Dus niet even tussendoor. Dat vind ik zonde.

 12. We krijgen maar heel af en toe een pakje thus en meestal dan ook nog door mij zelf besteld. Toch heb ik danb ook dat verwachtings gevoel of het wel echt zo leuk is en waar zal ik het nou eens zetten enz. Wat we wel altijd dicht laten is het kerstpakket dat maken we vaak pas op kerst avond open met zijn alen hahaha

 13. Hier komen niet zo vaak pakjes in de brievenbus of per Postwagen. Helaas weet ik meestal al wel wat er dan in zit omdat ik of wij dit dan zelf besteld hebben. Maar als er een pakje komt waarvan je de inhoud niet kent maak ik hem juist zo snel mogelijk open .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.