Badkamer meubels: wat zijn je opties?

badkamermeubel

Als ik aan meubels denk, dan denk ik niet meteen aan de badkamer.

Maar toch bestaat er zoiets als badkamermeubels!

Waarom badkamermeubels handig zijn

Sterker nog, vrijwel elke badkamer/doucheruimte heeft minstens één badkamer meubel. En dat is ook echt wel nodig. Want er ligt van alles in een badkamer: handdoeken, shampoos, cremespoelingen, tandenborstels, tandpasta, scheermesjes en sommige mensen bewaren er ook hun ladyshave of een föhn.

Als je dat allemaal los ergens in de badkamer hebt liggen, geeft dat een rommelig effect. Maar als je het netjes opruimt in een badkamermeubel, ligt het niet alleen handig voor het grijpen, je badkamer oogt ook nog eens netjes en opgeruimd.

Wij hebben 2 badkamermeubels

Zelf heb ik 2 badkamermeubels. Meer pasten er niet in onze douche helaas. Het onderste badkamermeubel is geïntegreerd met de wastafel. Onder de wastafel hangt het badkamermeubel: het is een kastje met twee deuren. Ik bewaar er graag de handdoeken in. Boven de wasbak hangt badkamermeubel nummer 2. Daarin staan onze shampoos, cremespoelingen, tandenborstels etc.

Ik ben erg tevreden met onze 2 badkamermeubels. Want ze zijn heel geschikt voor een kleine ruimte. Omdat ze beide hángen, hoef ik er geen kostbare vloerruimte voor op te geven.

Kun je wel meubels zetten in zo’n vochtige ruimte?

Als het om badkamermeubels gaat vragen veel mensen zich af:

‘Welk type meubel is geschikt voor zo’n vochtige ruimte als de badkamer is?’

Ik ben er eentje van! Maar daar is rekening mee gehouden: badkamer meubels zijn in de regel gemaakt van materiaal dat goed tegen vocht kan. Want je wilt natuurlijk niet dat je badkamermeubel helemaal krom trekt van het vocht!

De meest gebruikte materialen voor badkamermeubels zijn: Mdf en hout. Mdf is de goedkopere keuze.

Soorten badkamermeubels

Als het om badkamermeubels gaat kun je kiezen uit verschillende types meubel.

Zo heb je de kolomkast. Dat is een badkamerkast die zich kenmerkt door een smal en hoog uiterlijk:

badkamermeubel

Zo’n badkamer kolomkast kun je ook in hangvorm kopen:

badkamermeubel

Daarnaast heb je de zogenoemde fonteinkast:

fonteinkast

Er zijn spiegelkasten, die je badkamer groter laten lijken en tegelijkertijd opbergruimte bieden:

spiegelkast
Deze vond ik bij de Ikea.

En je hebt open kasten en wandrekken voor in de badkamer. Hier onder een wandrek van de Ikea. Het is geschikt om handdoeken op te leggen, bovenaan kun je flesjes shampoo kwijt. Hoewel het leuk staat, lijkt dit me toch minder efficiënt.

wandrek

Badkamermeubels: losstaand of vast?

Net als bij keukens kun je bij badkamermeubels kiezen voor losse elementen of vaste. Zelf houd ik erg van losse elementen. Ik vind dat leuker staan. Maar vaste elementen geven een rustiger beeld. Hier onder een voorbeeld van een los element: een schattig fonteinkastje van de Ikea dat ik echt zo zou kopen:

badkamermeubel
Is het geen schatje?

Als ik een hele grote badkamer had, dan wist ik het wel! Dan nam ik allemaal losse badkamermeubels in een landelijke, romantische look.

Zie ook Badkamer schoonmaken!

Hoeveel badkamermeubels heb jij?

Similar Posts

25 Comments

 1. Zelf heb ik een (naar Amsterdamse normen) redelijk grote doucheruimte, die ik er zelf een stuk kleiner op gemaakt heb door er een ligbad in te plaatsen. Heel veel ruimte voor een badkamermeubel bleef er toen niet over. Als ‘badkamerkas’ heb ik een ‘gewone’ hoekkast ergens van marktplaats vandaan getrokken. De kast is van massief hout, waardoor ze niet uit haar voegen raakt ten gevolge van het vocht.

  1. Kun je dan ook in het bad douchen Sunny Mama? Dat hadden wij in ons huis in de stad. Hier op het platteland hebben we geen bad meer. Mijn man mist dat wel, maar mij maakt het niet zoveel uit. Ik werd toch maar suf van dat in bad liggen.

 2. Wij wilden graag een bad en afzonderlijke douche dus veel ruimte was er niet over. Daarom alleen twee lades onder de wastafel. Maar dat blijkt nu meer dan genoeg!
  Wel fijn, want eigenlijk vind ik zo’n kolomkast toch wel veel “ruimte” innemen, niet letterlijk want mooi slank, maar het oogt meteen zo vol.

 3. Wij hebben een badkamerkast op maat laten maken met vier deuren waarvan drie legkast zijn en die andere is een uitschuifkast met een grote linnenzak erin voor vuil goed en die zak heb ik gemaakt van een oud damasten tafelkleed ,,,en de wastafel is een ouderwetse op een kolompoot.

  1. Wat leuk, een waszak van een oud damasten tafelkleed. Dat lijkt me sfeervol. Een wastafel met een kolom vind ik mooi staan, maar op zich zonde van al die ruimte daaronder die dan niet gebruikt kan worden : )

 4. Oh jaa.. Ik weet er helaas ‘alles’ van. Al tijden ben ik op zoek naar leuke hippe badkamermeubels. Ik heb nu 2 handige kastem gekocht, maar wil nog een andere wasbak haha. Liefs.x

  1. Oh leuk, wat voor soort wasbak wil je? Met zo’n nostalgische look, of juist strak en modern? Je hebt tegenwoordig ook wasbakken die als een soort kom op een kastje staan.

  2. Het liefste wil ik inderdaad zo’n soort kom, maar dat gaat in mijn badkamer niet passen ben ik bang, dus dat is een project voor een volgend huisje :p. Voor nu wil ik eigenlijk gewoon iets hips, maar nog geen voorkeur :). Liefs.x

 5. Wat ook nog een leuk idee is, als je een hangtoilet hebt, is van daarboven nog kastjes te maken. Je hangtoilet komt toch vooruit, aangezien er een heel montagesysteem achter zit. Dan kan je net zo goed de ruimte erboven ook benutten.

 6. Wij hebben een redelijke badkamer, met douche en wc. En een badkamermeubel bestaande uit een dubbele wastafel, daaronder 3 kastjes en aan elke kant een kolommenkast. Genoeg ruimte… En de vloer is vrij op de douche na. Gemakkelijk ook met schoonmaken.

 7. Hier hebben we 2 badkamers zoals je weet, en in de onze past niks…
  Daar hebben we wel een aparte douche, 2 wastafels, een bad en toilet, en dan past er verder niks meer bij jammer genoeg,we hebben wel rekjes hangen voor onze handddoeken en badlakens,die liggen dan daar op.
  Boven in de andere badkamer die groter is,staat een kast van ikea, voor de handdoeken en 100.000 potjes van dochterlief.
  Ik zou er nog wel wat planken in willen hebben en een extra wasmachine????
  Kunnen ze mooi zelf wassen,aansluiting zit
  Verder is daar een toilet, douche en wastafel.

 8. Wij hebben een wastafel met twee lades eronder en een spiegelkastje. Ik mijn washok staat nog een los kastje met voorraad aan douchgels en andere spulletjes. Op deze manier kan ik alles aardig kwijt :)

 9. Wij hebben drie badkamer meubels. Eentje onder de wasbak en 2 kolomkasten. Wel fijn zoveel ruimte. Een kolomkast voor mijn man, eentje voor mij en de schoonmaakspullen onder de wastafel. Fijn om alles in kastjes kwijt te kunnen, dat staat inderdaad minder rommelig.

 10. Geen badkamerkast hier :D
  Wij hebben zo’n old fashion lavabo op porseleinen poten. De enige opbergplek die we hebben in onze badkamer is zo’n metalen rekje op wieltjes uit de Ikea.
  Upside: het houd je tegen om veel brol te kopen voor in je badkamer ;)

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.