Amaryllis: 5 weken later

amaryllus
9 februari 2017

Een maand geleden kreeg ik van mijn tante Marietje een onderhoudsarme Amaryllis cadeau!

Ik was er superblij mee, want hij schijnt hele mooie bloemen te krijgen zonder enige moeite van mijn kant. Ik hoef hem zelfs geen water te geven. Nu, vijf weken later zijn de stelen langer geworden. En ik zie veelbelovende knoppen. Dus ik ben heel benieuwd wanneer de bloemen komen!

En zo was de Amaryllis 5 weken geleden!

Even ter vergelijking ook een foto van de Amaryllis begin januari : )

amaryllus
Amaryllis 2 januari 2017

Wat een verschil hè?!

Lees ook mijn post Als de hortensia’s weer bloeien.

Similar Posts

12 Comments

  1. Ik vind een Amaryllus heel mooi, maar als ze de bol hebben bespoten vind ik dat echt verschrikkelijk. Kreeg er net zo een van mijn schoonmoeder, maar was de bol blauw. Mijn man heeft de bol meegenomen naar zijn werk. Ik vind het zonde van de mooie bol.

  2. Wat wordt hij al lang! En mooi 2 stelen. Ik ben benieuwd naar de kleur. Kun je dat al zien of is dat nog een verrassing?
    Ik geef je nog wel even een tip: zet de bol in een stevige pot met wat zand of grond! Dat mag best een wat hogere pot zijn. Een brede glazen vaas ik ook mooi. En dan op de bodem wat zand waar je de bol in zet. Als straks de knoppen opengaan wordt hij topzwaar en kan het dus gebeuren dat hij uit de vensterbank valt. Dan breken de stelen. Dat zou wel erg jammer zijn.

  3. Leuke bloemen vind ik het. Als hij bloeit zou ik wel wat water geven, en niet te warm zetten! Bij mij kwamen toen de knoppen niet verder uit… heel jammer.

    Het is qua spelling trouwens Amaryllis ipv Amaryllus.

  4. wat tof! ik wil eigenlijk ook heel graag bollenplanten in huis nemen. gewoon om af te wachten wanneer ze uitkomen, dat hoort wel helemaal bij de lente (en de veertigdagentijd tot pasen). leeeuk!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.