Airbag op de fiets?

fietshelm

Ik heb wel eens geschreven over fietshelmen, en dat die zo lelijk zijn. Maar in Zweden hebben ze een wel heel aparte fietshelm bedacht! Eerst dacht ik dat het een apparaat van de kapper was, maar het blijkt dus een fietshelm te zijn. Hij werkt net als een airbag in de auto. Eerst dacht ik dat je zo over straat moest fietsen met dat ding op. Maar hij wordt pas ‘actief’ als je een ongeluk krijgt.

Dat zag ik toen ik onderstaand enge filmpje bekeek.

Na het kijken van dit filmpje zie ik het nut wel van zo’n airbag…

Maar het ding kost maar liefst 299,-.

Wat vind jij van deze fietshelm?

Similar Posts

8 Comments

  1. Is inderdaad wel duur. Maar ik snap niet helemaal hoe deze geactiveerd wordt.Wat als je dan bukt om je fiets op slot te zetten, blijft de airbag dan dicht?
    Ik draai altijd een deel van mijn bovenlijf mee om om te kijken.

    Nee, geef mij dan maar een gewone helm als het dan toch verplicht wordt. Voor kinderen mag van mij de helm verplicht worden. Mijn eigen kinderen hebben tot 9 jaar met een helm gefietst. Daarna lukte het me echt niet meer, want anderen vonden hun maar stom met zo’n ding op. De helm ging dan ook af zodra ze mij niet meer zagen.

  2. Apart zeg!! Ik ben inderdaad ook wel erg benieuwd hoe dit werkt. Zelf draag ik nooit een helm…. Voor Tobias ben ik wel van plan er eentje aan te schaffen als hij zelf gaat fietsen.

  3. Wij doen ook niet aan fietshelmen. Zolang we niet aan de Tour deelnemen of op drukke autowegen fietsen tenminste. Dit airbagding ziet er wel high-tech uit. Maar vraag me ook af bij welke gelegenheden hij af gaat en wanneer niet…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.