Baby en kinderkamers: tips en tricks

kinderkamers
Het voordeel van een complete kinderkamer is de rustige uitstraling!

Een baby of kinderkamer inrichten kan een leuk project zijn. Zeker als je flinke nesteldrang hebt!

De inrichting kun je zo duur of goedkoop maken als je zelf wilt. Zo kreeg ik van mijn ouders mijn oude commode en kinderbedje. Ik vond het een erg leuk idee dat ik daar zelf ook op en ín had gelegen. En daarnaast kocht ik een rieten mand die als wieg kon dienen. Zo combineerde ik tweedehands met nieuw.

Zie ook mijn post Baby in box!

Als het om babykamers gaat zijn er een aantal ‘instinkers’. Valkuilen waar menigeen in trapt.

Ik zet ze voor je op een rij!

Lees ook mijn post over kraamcadeautjes.

Valkuilen bij het kopen van een babykamer

 1. Kijk niet alleen naar spullen die officieel voor baby’s zijn. Dat is namelijk helemaal niet nodig. Spullen die officieel voor baby’s zijn, kosten vaak automatisch meer! Net zoals ‘trouwspullen’. Je betaalt als het ware voor het etiketje!
 2. Vermijd ‘thema kinderkamers’. Nu is Frozen bijvoorbeeld helemaal hot. Maar over een paar jaar kun je het misschien niet meer zíen! Kies daarom liever voor een neutrale inrichting van de baby- of kinderkamer. En gebruik accessoires om er toch een thema twist aan te geven.
 3. Je hoeft niet alles nieuw te kopen. Op marktplaats vind je vaak prima meubeltjes en dergelijke. Een kenmerk van baby’s en kinderen is namelijk dat ze snel uit dingen groeien! En dat betekent dat spullen er vaak nog prima uit zien als ze op marktplaats worden gezet.
 4. Kies liever voor neutrale spullen dan specifiek babybehang en babylakentjes etc. Neutraal behang kun je prima opleuken met schilderijtjes en accessoires en gaat veel langer mee.

Kinderkamers

Babykamers bestaan doorgaans uit een ledikantje, kast en commode. Als je kind ouder wordt maakt het ledikantje plaats voor een kinderbed. En de commode wordt vervangen door een bureau. De kast van de babykamer kan vaak wel blijven staan. Zeker als je voor een neutrale kast had gekozen.

Net als complete babykamers kun je ook complete kinderkamers kopen. Het is maar net wat je voorkeur heeft. Sommige mensen vallen voor een complete kinderkamer, anderen vinden het leuk om verschillende meubels bij elkaar te sprokkelen op verschillende plekken. Zelf ben ik meer van het samengeraapte zootje. Maar ik moet wel toegeven: een complete kinderkamer oogt wel rustiger en netter! En daar is zeker iets voor te zeggen!

Leestip: Kinderkamers kijken in het miniwoonboek en geboortebord tuin!

Wat was jouw aanpak voor de baby- en/of kinderkamer?

Similar Posts

11 Comments

 1. Je tips zijn voor mij zo vanzelfsprekend.
  Wij hebben per meisje een basiskleur met witte meubeltjes. Het zweedse woonconcern is duidelijk aanwezig daarin. Maar de gezelligheid en het bijzondere komt van de (handgemaakte) “accecoires”, die ondertussen al een paar keer verruild zijn. Met een beetje creativiteit spaar je heel wat geld uit

 2. Goede tips! Altijd leuk babykamers scoren. Vooral leuk als je de details erin gaat plaatsen dan wordt het echt van jullie. Schattig.. Liefs, Eva

 3. Wij hebben de basisdingen (ledikant, commode) bij prenatal gekocht. De kinderen hebben beide in het wiegje geslapen waar mijn zussen, ik zelf en ook nog een aantal neefjes en nichtjes in hebben geslapen. Ik vond dat erg bijzonder. Onze oudste slaapt nu in mijn oude bed en in zijn peuterbed slaapt de jongste nu. We schuiven dus lekker door!

 4. Wij kochten een erg mooie meubelset op Marktplaats! Nieuw vonden wij te duur en niet nodig. Maar goed ook want er zitten onder andere allemaal bijsporen van dochterlief aan de bedrand hihi… En de set kan best nog een ronde mee (voor mogelijk een volgend kindje van ons of iemand anders). En inderdaad de naam zorgt ook dat het duurder is. Als er een ‘upgrade’ van de kamer nodig is ga ik ook niet specifiek naar ‘kinderkamer’ meubels kijken…

 5. Ik ben het met je eens dat een kinderkamer zo neutraal mogelijk moet zijn. Op Funda is het ook altijd grappig om te kijken hoe mensen hun kamer ingericht hebben.

  1. Oh ja, dat is inderdaad ook leuk Josan! Lekker bij anderen binnenkijken naar de inrichting. Dat kan je best veel vertellen over de persoon die er woont.

 6. Wat vinden jullie van meegroeibedjes trouwens?

  Wij hebben destijds een grote commode (extra breed voor twee verschoningskussens voor onze tweeling) en een kledingkast van Bopita gekocht. Eerlijk gezegd vond ik die het geld niet waard. De handvatten hebben hoekige (=scherpe) punten, waar je kind (en jijzelf ook) zich aan kan bezeren. Ik had de energie niet om een er achteraan te gaan, maar het heeft me altijd gestoord. De meubels zijn ook nog eens loeizwaar. Ze zijn nog altijd in gebruik….ooit als we allemaal groot zijn, dan gaan ze de deur uit :-) Die meubels dan hè, de kinderen voorlopig niet ;-)

 7. Wij zijn nog niet met kinderen bezig, maar dat we kinderen willen is wel al zeker. Daarom hebben we al één kamer in het huis ‘gereserveerd’ als baby-/kinderkamer. Nu is het nog een logeerkamer met een bureautje en een éénpersoonsbed, maar qua behang hebben we het expres neutraal gehouden. Met accessoires kan je een hele hoop. :)

 8. Een commode waar mijn schoonmoeder zelfs nog op gelegen heeft, een wieg waar mijn familie de eerste maanden in doorbracht, een ledikantje van de rommelmarkt en dat alles mooi opgeknapt/ opnieuw bekleed. Dat was onze babykamer en ik was er maar wat wijs mee. Destijds had je nog geen MP en was het meestal zo dat je de hele babykamer bij de speciaalzaak haalde. Maar ik houd wel van een meubelstuk met een geschiedenis…

 9. Wat een fantastische tips ik vind je foto ook echt heel mooi! tikkie jaloers als je die kamer hebt ;)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.