Reacties

Hoe houd jij je menstruatie cyclus bij? — 35 reacties

 1. Hm ik houd het nergens bij, nergens nodig voor, ik ben gelijk een klok. Stipt .
  Daarbij word ik hormonaal gewaarschuwd, ik krijg extreem veel zin om ( het huis) op te ruimen en poetsen. En lichamelijk onder andere, een vage rugpijn de dag van de voren.
  Pathologische drang naar chocola.... :-)

  • Dat lijkt me wel ideaal, dat je de klok op jezelf gelijkt kunt zetten bij wijze van spreken! Ik ben niet heel onregelmatig ongesteld, maar voor mij is het wel handig om het bij te houden.

 2. Van dat maandelijkse gedoe heb ik al zo'n 25 jaar geen last meer, 't was rond m'n 32ste ineens weg! Vond dat helemaal niet erg, dat snap je.
  De term moleskin had ik vaak gehoord, maar nooit uitgezocht welke agenda daar nou precies bijhoorde. Nu weet ik het en hij lijkt me reuze handig. Ik vind zo'n papieren exemplaar ook nog steeds fijn om te gebruiken, net als een kalender, waar alle huisgenoten (in ons geval maar twee) hun afspraken opschrijven.

  • Ineens weg? Dat hoor je niet zo vaak. Had je niet last van de overgang?

   Moleskines heb je in diverse formaten. Ik heb een wat grotere, met aan de ene kant de dagen van de week en de andere kant notities. Echt geweldig vind ik 'm.

 3. Ik hield het vroeger altijd heel erg goed bij, maar na het krijgen van mijn zoon werd het zo onregelmatig dat ik dit niet meer deed en zelfs nu, anderhalf jaar later, overvalt het me nog iedere maand. Al heb ik wel iedere keer dan een 'aha'-momentje omdat ik dan weer begrijp waarom ik zo emotioneel was en rugpijn had ;). Gek genoeg lijkt mijn man mijn cyclus beter te onthouden dan ik tegenwoordig :D.

 4. In mijn dagboek, begin en einddatum. Het was altijd zo stipt als wat, maar sinds een paar jaar ben ik nu behoorlijk aan het rommelen. Ik noteer de data nu alleen nog voor evt doktersvragen, want er valt niets te voorspellen. Ik heb mijn cup standaard bij me.

 5. Niet. Ik gebruik de pil. Die slik ik ook regelmatig door. Met pilgebruik heb ik nog steeds 9 dagen bloedverlies.

  Als ik de pil niet zou gebruiken dan ben ik 12-14 ongesteld om het dan 7 dagen later weer te worden. Zonder pilgebruik zou ik dus een cyclus hebben van 19-21 dagen.
  Ik zou dan ook nog eens heel veel bloed verliezen en hondsberoerd zijn.

 6. Om eerlijk te zijn houdt ik het niet bij, misschien toch slim om dat eens te doen, want ik wordt er soms wel door overvallen. Ik ben dan wel meer van het op papier doen, dan via een app.

 7. Aangezien ik geen 'app' gebruik (heb geen smartphone) houd ik een schema bij in een excel-bestand. Eerst omdat ik de pil slikte en wanneer het bijvoorbeeld vakantie was, een strip doorslikte. Maar onlangs ben ik gestopt met de pil. Nu houd ik het schema bij om te kijken of er nog regelmaat in zit. Heb het vermoeden al in de overgang te zitten namelijk. Dat zal nog blijken.

 8. Hier komt er een "o" op de dag dat het begint in mijn agenda.
  Meestal weet ik wel ongeveer waar ik in mijn cyclus zit.
  Vroeger was die kort (22/23 dagen) maar sinds een jaar opeens naar een "gewone" 28 dagen! Heerlijk!

  • Overigens is dat een gewone papieren success agenda die ik al jaaaaren heb maar nog steeds mooi vind. Ik vind het fijn om makkelijk te kunnen bladeren en gebruik de app op mijn iPhone alleen maar als ik wil dat 'ie me een melding geeft.

 9. Ik heb het nooit bijgehouden. Alleen in de periode dat ik zwanger wilde worden, hield ik het half en half bij. Zwanger lukte niet. Ook niet in het zkh. Maar eerlijk is eerlijk, ik ben gestopt met zwanger worden. Ik was 38 toen ik eindelijk in het zkh kwam.
  Ik had het moeilijk met kleine kindjes zien. Als er gedoopt werd, aan het einde van de dienst ging ik weg. Het verdriet is voorbij gegaan. De relatie ook.
  Achteraf denk ik dat ik niet zo'n goede moeder zou zijn geweest. Maar zeker weet ik het niet.

 10. Ik had altijd een app. Vonden mijn dochters super interessant. Openden ze hem en tetterden dan “mam, nog 12 dagen en dan gaat je buikje weer bloeden! “ Altijd leuk en erg subtiel. Je kon er ook in bijhouden wanneer je seksuele had gehad, maar dat deed ik maar niet. Mijn app zat er trouwens wel naast want doe gaf onvruchtbare dagen aan. Hmmm, die baby aan mijn borst is er toch gekomen.

  • LOL! Je kinderen zouden je seksuele relaties inderdaad waarschijnlijk ook rondbazuinen Josan!

   Helemaal foolproof is de app blijkbaar niet als je toch zwanger werd. Hoe heette deze app?

  • Oh ja, inderdaad! Dat is ook een goede reden om je cyclus bij te houden. Dat je niet net voor een uitstrijkje moet als je ongesteld bent.

 11. Ik hou het niet bij. Ik word ook nooit echt overvallen erdoor. Ik voel het blijkbaar goed aankomen. Ik heb een iets langere cyclus, waardoor ik ongeveer een maand verder kan kijken wanneer het weer komt. Maar exacte data weet ik niet hoor. Is niet meer nodig ook, zwanger worden lukt niet meer, althans niet met mijn man.
  Heel stom, ik ontdek het altijd op het toilet nog voordat er ook maar een vlekje zit... En eigenlijk altijd 's ochtends vroeg of 's avonds voor het slapen gaan. Geen angst hier dus.

 12. Haha, wat grappig dat daar een app voor is, wist ik niet, ga gelijk even kijken...
  Ik hou sinds ik in januari van dit jaar ben gestopt met de pil in een agenda bij hoe het zit met mijn cyclus en mijn klachten. Ik ben gestopt omdat ik al een aantal jaar last heb van overgangsverschijnselen en ik wilde graag weten, ervaren en voelen hoe mijn lijf het doet zonder de pil. Ik schrijf dus (als ik ze heb) de klachten in die agenda en grappig om te zien is dat veel klachten een patroon vertonen.

  • Dat is inderdaad het grote voordeel van bijhouden: dat je patronen gaat zien! En ze hebben tegenwoordig echt overal apps voor volgens mij Jojo ; )

 13. Ik heb geen regelmatige cylcus, maar toch weet ik precies wanneer ik vruchtbaar ben of wanneer ik ongesteld ga worden. Een kalender heb ik niet nodig.
  En mijn man merkt vooral op wanneer ik vruchtbaar ben :-). Het is echt een beetje zot maar hij is dan extra lief, aanhankelijk en doet alles voor mij. Als het zo is zal hij zeker dat weekend mee op verlof gaan , maar wanneer ik ongesteld ben toevallig niet. Instinctief denk ik toch dat het iets moet zijn waardoor je het niet in je hoofd haalt het op een ander te 'zoeken' :-).
  Ik heb dus tien kinderen , maar geen enkel kind is dus een 'ongelukje'. Zelf zou ik dat nooit voorhebben. Absoluut zeker van ! Ik weet precies wanneer wel en wanneer niet ;-).
  Wanneer ik ongesteld moet worden hebben we net meer kleine woordenwisselingen hihi. Dan ben ik ook echt af en toe niet echt te genieten.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder