Reacties

Man doet niets in huishouden: 7 manieren om je man te activeren — 14 reacties

 1. Deze post las ik met een brede glimlach: totaal overbodig voor mij namelijk! Ik ben gezegend met een man die net zoveel in het huishouden doet als ik. Bijna net zoveel... Op zaterdagochtend doet hij de boodschappen met onze kinderen van 2 en 3, terwijl ik thuis blijf om gauw een rondje zuigen/stoffen/poetsen in de benedenverdieping doe. Als zij terug zijn ruimen we samen de boodschappen op en kunnen we samen van de rest van de dag genieten. Ideaal, in mijn optiek!

 2. Hier zijn de hhtaken niet echt verdeeld in hij doet dit, zij doet dat. Wel doet de man vaak de weekboodschappen, omdat hij boodschappen doen leuk vindt. En ik kook het meest omdat ik dat leuk vindt en het beste kan koken :-).
  Ik ben meer thuis dan de manlief, dus logischerwijs doe ik meer in het huishouden. Wel is het zo dat ik de taken ook rustig aan hem kan overdragen(als hij thuiskomt) als ik dat gewoon vraag, om welke reden dan ook. Hij doet daar niet moeilijk over, ik denk/doe vaak moeilijk :-( eerlijk gezegd, maar idd gewoon het een ieder op zn eigen manier laten doen, is veel relaxter.
  Daarbij, de kinderen krijgen ook wel eens de vraag een hhklusje te doen, gewoon in het kader van vele handen maken licht werk. Dan kies ik wel een klus uit waarvan ik weet dat ze dat wel willen doen, wcpoetsen zit daar dus niet bij :-) de rest is oke.

  • Ik zet mijn kinderen ook regelmatig in voor huishoudelijke klussen. Ik vind het belangrijk dat ze leren hoe het moet, en bovendien leren ze zo verantwoordelijkheid te nemen.

   Op dit moment staat er eentje de trap te doen met de kruimeldief!

 3. Eigenlijk zijn deze "regels" voor het geheel binnen relaties. Alleen ben ik het niet met 7 eens, nogal kinderachtig in mijn ogen om dat in het vooruitzicht te stellen. Weinig spontaan en te doordacht.

 4. OMG, ik wist werkelijk niet dat dit nog een issue is.
  Zijn er echt nog mannen die denken dat 'het vrouwtje' voor huis, kinderen en hem moet zorgen? Ik kan het niet geloven!!
  Manlief er op wijzen dat de beloning in de slaapkamer zal komen...............
  Meen jij, Nicole, dit allemaal serieus of is dit blog als grap bedoeld?

 5. Ook mijn man doet NIETS in het huishouden. Hij heeft een eigen bedrijf waarin hij 60 tot 80 uur per week werkt. Hoewel ik daar (hoeveelheid uren) niet altijd blij mee ben, is dat wel onze keuze. Wij hebben 3 pubers en ik werk 24 uur per week. Lijkt me toch logisch dat ik niet van mijn man kan verwachten dat hij iets in het huishouden doet. De pubers helpen regelmatig.

  • Gelijk heb je Marijke. Als je partner zoveel uren buitenshuis werkt, is het logisch dat de huishoudelijke taken wat meer bij jou terecht komen. Het zou raar zijn om uit naam van de emancipatie te zeggen dat je man dan evenveel in het huishouden moet doen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder