15 manieren om geld te verspillen

geld verspillenNa alle lijstjes met tips om te bezuinigen, leek het me leuk een lijstje te maken met tips om geld te verspíllen!

15 tips om geld te verspillen

 1. Doe nooit boodschappen met een boodschappenlijstje! Zo kun je je ongehinderd laten inspireren door het supermarkt aanbod.
 2. Ga bij voorkeur boodschappen doen als je honger hebt. De lekkere trek zal er voor zorgen dat er allerlei extra’s in je boodschappenkarretje belanden.
 3. Pas op voor kortingscodes! Je vindt ze overal op het internet, en ze maken producten goedkoper. Gebruik vooral ook NIET Scoupy!
 4. Voel je je niet zo fijn? Ga shoppen! In een sombere emotionele toestand vliegt het geld gemakkelijker de portemonnee uit.
 5. Begin aan nieuwe, dure, hobby’s. Investeer onmiddellijk in de duurste materialen. Zie ook Hobby’s zoeken!
 6. Koop alleen maar merkproducten. Zo kun je extra geld verspillen door te betalen voor het merk! N.B. Je kunt wel weer wat besparen door je merkproducten bij de Duitse DM drogist te kopen.
 7. Zorg dat je regelmatig rood staat. Rood staan is de duurste vorm van lenen. Dus zo verspil je lekker veel geld.
 8. Volg klakkeloos de houdbaarheidsdatum op producten en gebruik niet je zintuigen.
 9. Schijnt buiten het zonnetje? Doe gewoon de was in de droger! Verspil deze kans op geldverspilling niet door de was buiten op te hangen!
 10. Laat winkels met opruiming of sale links liggen.
 11. Kies voor één energieleverancier, en kijk er vervolgens nooit meer naar om. Zo voorkom je kortingen!
 12. Haal nooit meer boeken uit de bibliotheek! Koop voortaan alle boeken nieuw. Maar je houdt natuurlijk óók je bibliotheekabonnement!
 13. Wordt lid van de sportschool. Neem het duurste abonnement. Dat is het abonnement waarmee je onbeperkt mag sporten. Ga vervolgens nooit.
 14. Pak voor elk wissewasje de auto. Zo verspil je zoveel mogelijk benzine, en dus geld.
 15. Doe met de mode mee! Koop elk seizoen een nieuwe garderobe die past bij de trend van dat moment. De rest breng je naar de kringloop. Met de auto natuurlijk, en via een omweg.
 16. Koop nooit tweedehands. Ga alleen voor het allernieuwste.

Wie heeft er nog meer fijne tips om geld te verspillen?

Similar Posts

6 Comments

 1. koop kleding (en consumenten electronica) via internet. Kleding past niet en vervolgens ben je te laat (of te lui) om het terug te sturen. En neem meteen een doorlopend krediet bij het postorderbedrijf. De electronica gebruik je vervolgens niet.

 2. O, zo heerlijk om geld over de balk te gooien. Nog een tip, kijk niet vaker dan 1 keer per halfjaar naar je administratie. Vergeten te betalen? Je merkt het vanzelf als je niet meer geleverd krijgt.
  Ga ruim op vakantie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.