Reacties

Zorgverzekeringen vergelijkingssites vergelijken — 46 reacties

 1. oei oei, ik heb dat ook, maar zo ben ik er niet in verdiept
  het is gratis van mijn werk
  Ik wens je een fijne Eindejaarswissel en hier is een @->- voor jou.
  Tot volgend jaar !(¯`’•.¸*♫♪♥(✿◠‿◠)♥

 2. Ik heb dit jaar mijn eigen risico omhoog gegooid, omdat ik nooit aan het bedrag kom. (Op basis van de afgelopen jaren) Dat scheelt mij 20 euro in de maand. Die zet ik voor de zekerheid apart voor als ik het wel nodig heb.

  Love as alwyas
  Di Mario

 3. Ik heb her en der wat zitten vergelijken, maar ik blijf ook waar ik nu zit. Aanvullend en met collectief krijg ik 16 fysio behandelingen vergoed. Dit krijg ik nergens en ik heb ze helaas nodig.

  Misschien tegen het einde van het volgende jaar eens goed ervoor gaan zitten.

 4. Addertje onder het gras is wel dat als je overstapt bepaalde zaken pas na een een x-aantal maanden vergoed worden.
  Ik zit al jaren bij DSW. Een lage premie, maar belangrijker vind ik dat het contact altijd goed is en declaraties heel snel worden afgehandeld. En dat is me ook wat waard.

 5. Ik ben eerlijk gezegd nog nooit veranderd van zorgverzekeraar. Ik weet nu wat ik heb (ondanks dat er weer van alles veranderd) en ben sws mijn eigen risico elk jaar kwijt.

 6. Na ook heel veel vergelijkingssites vergelijken, wat eigenlijk ook absurd is. Toch overgestapt naar CZdirect. We waren altijd bij Zilveren Kruis, met collectiviteit via onze werkgever. Beiden andere baan, dus collectiviteit weg.
  Of 't beter of slechter is, dat valt altijd te bezien. Maar heb er iig wel veel tijd aan besteed.
  Eigenlijk is er teveel keuze.

  • Ja hè? Je wordt er als consument gek van, en het valt ook helemaal niet mee om alles goed te vergelijken omdat ze het soms anders noemen, of anders indelen.

 7. Ik zit ook bij DSW en vind dat de enige zonder winstoogmerk. Ooit waren andere verzekeraars dat ook, maar door te fuseren is daar weinig van over. DSW zit vaak niet bij de vergelijksites. DSW wil niet meedoen aan hun spelregeltjes.Een deel van de vergelijkingsites zijn van verzekeraars. Je kan ook een hoger eigen risico nemen, dat bespaart meer. Maar dan komt de Univé er slechter uit. Zelf heb ik jaren voor een maximaal eigen riso gekozen, vooral toen ik verplicht particulier moest verzekeren (had geen baan of uitkering). Afgelopen jaar had het ook makkelijk gekund, maar door nazorg van bestraling bij specialisten die 190 euro voor 10 minuten vragen dorst ik het niet aan.

  • Jeetje, 190 euro voor 10 minuten... Dat tikt aan natuurlijk. Ik kan me voorstellen dat je dat risico niet durfde te nemen Ximaar.

   DSW klinkt mij sympathiek in de oren!

 8. Wij zijn vorig jaar overgestapt toen onze oude verzekering beugels niet bleek te vergoeden en met twee kinderen aan de beugels wilden we dat wel graag. Ik heb toen zelf goed gekeken en vergeleken en kwam bij onze huidige verzekering uit. Het was even zoeken en heel goed kijken, maar het waard.

 9. Wij zitten al jaren bij Anderzorg omdat ze inderdaad scherp zijn qua premie. Ik moet eerlijk zeggen dat ik mij er niet echt in verdiept om te kijken of het lonend is om over te stappen. Misschien qua dekking dat het bij een andere maatschappij wat ruimer is, maar verder...

 10. Wij hebben na een ochtend vergelijken besloten om niet over te stappen. Wel heb ik mijn aanvullende verzekering beeindigd en hebben we gekozen voor jaarbetaling. Dit geeft 2% voordeel en dat is meer dan de spaatrente.

  • Dat is toch leuk meegenomen. Ik krijg helaas maar 1% korting als ik alles in 1 keer betaal, maar ik doe dat toch maar wel. Dan ben ik er ook maar van af.

 11. Het viel mij op dat Anderzorg vaak niet naar voren komt in de vergelijkers. Gelukkig zag ik dat zij het goedkoopst zijn als je een hoog eigen risico neemt, namelijk 85,- pm. Dat gaan wij nu doen.
  Zilveren kruis was nog iets goedkoper, maar wij willen ook geen beperkte zorgkeuze.

  Ik wens allen een gezond 2020!

 12. Wij blijven. Niet dat we echt keus hebben. Kinderen met beugels... Een heeft er een en een mag binnenkort beginnen. Verzekeraars zijn dan niet zo happig op vergoeden.

 13. Je blog heb ik te laat gelezen :-). Ik ben pas een paar dagen geleden begonnen met het uitzoeken bij welke bekende zorgverzekeraar ik goedkoper uit was. Ik had wel bepaalde factoren hierin meegenomen uiteraard. Uiteindelijk is het goedkoper om te blijven waar ik zit. Misschien 1 of 2 Euro duurder dan een andere goede zorgverzekeraar, maar ik doe hier niet moeilijk over. Dit is zoals je zelf ook aangeeft, vertrouwd.

 14. Ik ga meestal naar independer en sluit dan via daar mijn zorgverzekering af. Dit jaar heb ik gekozen voor Ditzo, scheelt me 35 euro per maand. Dus ben benieuwd wat ik van de service ga vinden.

 15. Wat raar dat Zilveren Kruis niet bij de Poliswijzer stond!Ik vind het trouwens allemaal te duur, wat een bedragen. In sommige gevallen val je echt overal tussen en dan krijg je amper wat van de zorgtoeslag maar betaal je je wel blauw.

 16. Ik heb er zo'n hekel aan om dit uit te zoeken, haha. Had er geen zin in dit jaar. De voorwaarden van de zorgverzekering waar ik zat beviel prima, dus ik heb het zo gelaten.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder