The knight before Christmas – Netflix tip

The knight before chrismtas

Oké, Kerstmis is voorbij, dus een review van een Kerstfilm is misschien als de spreekwoordelijke mosterd na de maaltijd. Of als een kerstfilm review na Kerstmis ; )

Maar aangezien we nog steeds in het feestdagen geweld zitten, kan het nog net vind ik!

Daarom vandaag een review van de kerstfilm The knight before Christmas. Ik keek deze film op Eerste Kerstdag met man en kinderen.

The knight before Christmas: het verhaal

In The knight before Christmas belandt een ridder, Sir Cole, uit het jaar 1344 in 2019. Daar ontmoet hij een knappe en lieve schooljuffrouw (Brooke gespeeld door Vanessa Hudgens) die teleurgesteld is in de liefde. Sir Cole moet een taak uitvoeren om een ‘true knight’ te worden. Het probleem is alleen dat hij geen idee heeft wat die taak is.

Maar hij moet hem doen voor Kerstavond, anders kan hij nooit meer terug naar zijn eigen tijd. Wat volgt zijn de romantische perikelen van Sir Cole en Brooke. Ze leren elkaar kennen, en ik moet zeggen dat Sir Cole zich bijzonder snel aanpast aan 2019! Hij heeft amper last van cultuurshock.

De trailer

Hieronder de trailer die de typische sfeer uitstraalt van Amerikaanse kerstfilms.

Mijn conclusie over The knight before Christmas

The knight before Christmas heeft alle ingrediënten voor een mooie kerstfilm: sfeer, een mooie vormgeving en een lief en romantisch verhaal. Maar helaas is er één belangrijk ingrediënt dat The knight before Christmas niet heeft. En dat ingrediënt heet ‘originaliteit’. De film hangt van cliché’s aan elkaar, en van logica moet hij het ook al niet hebben. Zo geeft Brooke gewoon Cole haar auto mee, terwijl ze tegen die tijd gelooft dat hij een ridder is… En als Cole net in 2019 is belandt wandelt hij rond als een geïnteresseerde toerist. Enige paniek zou logischer zijn.

Maar goed dat hoort misschien ook wel bij een kerstfilm.

Je weet wat je krijgt, het is lekker ontspannend en het is een feelgood verhaal.

Maar de film deed mij persoonlijk helemaal niets. Ik werd er geen moment door ‘geraakt,’ en dat vond ik toch wel jammer. Ik geef deze film een 6,3 en dat is vooral te danken aan de mooie vormgeving en uitstraling van de film. Niet aan het verhaal of het acteerwerk.

Ik raad deze film dan ook niet aan.

Praktische informatie over The knight before Christmas

The knight before Christmas duurt anderhalf uur, en is te zien op Netflix.

Similar Posts

9 Comments

  1. Ik heb dat ook met Netflix films of series, dat het er wel mooi uitziet maar je wordt niet door het verhaal meegesleept. Het lijkt erop alsof wat mooie beelden en verhaallijntjes bij elkaar worden gekwakt. Logisch natuurlijk als het niet te duur mag zijn. Maar dan ben ik toch blij met mijn oude series op DVD. Fijn dat je ons waarschuwt, want soms word je toch verleid door de trailer om te kijken als je behoefte hebt aan even in een andere wereld zijn en na afloop blijf je dan ontgoocheld achter…

  2. Ik heb zo weinig met kerstfilms. Ja, sommige vind ik nog net gaan. Maar zodra het te zoet wordt gooi ik ‘m al snel af.
    En zo te lezen hoef ik deze al niet op te zetten :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.