Het mysterie van de verdwijnende pindakaaspot

Pot pindakaas voor vogels

Al 3 pindakaaspotten heb ik in het vogelhuisje van de Action gezet. En inmiddels zijn er 3 pindakaaspotten spoorloos verdwenen!

Ik heb het vogelhuisje zo opgehangen dat ik het goed kan zien, want het is zo leuk om te bekijken hoe de vogeltjes ervan snoepen.

Huh? Waar is de pindakaaspot gebleven?

Maar op een kwade dag dacht ik bij mezelf: ‘Eens even kijken of er nog vogeltjes bij de pindakaas zitten,’ en toen was de hele pindakaaspot verdwenen! Gelukkig had ik een reservepot in de kelder staan. Een week later was die ook ineens weg.

Ik vermoedde vuil spel!

Van wie dat wist ik niet, maar ik verdacht vooral kraaien. Die leken me sterk en hebberig genoeg om gewoon een hele pot pindakaas te jatten en mee naar huis te nemen.

Nadat ook een derde pindakaaspot verdween, deelde ik mijn kraaientheorie met mijn man.

Oh… dus dát is er gebeurd….

Hij keek sceptisch en ging naar buiten om de plaats delict te onderzoeken. Even later kwam hij naar binnen met in zijn hand 3 lege pindakaaspotten… Ze waren dus helemaal niet verdwenen. Ze zijn waarschijnlijk simpelweg uit het vogelhuisje gevallen nadat ze leeg waren gegeten, en onder de struiken beland.

Wat een anticlimax…

Similar Posts

30 Comments

 1. Heb ik ook gehad, dachtaan eksters maar nee, precies hetzelfde. Opgelostdoor een srukje knoopsgat elastiek en 2 spijkertjes in het huisje.

  1. Zo heb ik ook mijn potjes vastgezet.

   Al stoor ik mij er aan dat vooral de grotere vogels binnen een mum van tijd de potjes hebben leeg gegeten.

   Nu houd ik het maar bij vetbolletjes achter een schermpje.

   Vogelvriendelijke groet,

  2. Dat hoorde ik ook van kennissen Rob: dat de eksters en kraaien alles inpikken en de kleine vogeltjes geen kans geven. Dat hebben we hier warempel niet. Hier zie ik toch vooral de mussen en koolmezen gelukkig.

 2. Bij ons worden de pindakaas potten in snel tempo leeggegeten door de eksters.
  Ik ga maar eens iets anders proberen voor de vogels.

 3. Ik had ook een potje pindakaas voor de vogels neergezet. Ik zie zo een muis erin schieten, mijn kat zag het ook, sprintte er achteraan en haalt met haar pootje die muis uit de pot. De afloop kan je wel raden….

 4. Ik volg je blog sinds een paar maanden en het verbaast me telkens weer hoe je van iets kleins een mooi verhaaltje weet te maken. Nu ook weer. Hilarisch! En blijkbaar vinden meer mensen dat als ik zo naar de reacties kijk.

  +1

 5. bij ons lag een pindakaas pot op de tegels…nog vol en helaas stuk. We hebben hem weggegooid want vogeltjes glas laten eten, dat leek ons geen goed idee

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.