Reacties

Ik wens je een fijne Kerst! — 31 reacties

 1. Een blog naar mijn hart! Mijn weerstand tegen alles wat met de opgeklopte hype rond kerst te maken heeft groeit met het jaar... En het lijkt wel of je er niet onderuit komt:(
  ik vind het heerlijk dat de kinderen komen. Zij hebben zichzelf uitgenodigd, geweldig toch?
  Maar het is altíjd fijn als ik ze zie en niet omdat het móet omdat het kerst is...!
  In ieder geval wens ik je fijne kerstdagen, en dat je deze dagen maar in mag vullen zoals jij dat dat wenst????

  Groetjes,
  Noor

  • Oei, nu ik mijn antwoord zo teruglees staat het wel raar...???? Ik bedoelde dat ik het fijn vind dat de kinderen zichzelf uitgenodigd hebben zónder dat er van onze kant 'dwang' werd uitgeoefend ???? ( Het was overigens erg gezellig!????)
   Hartelijke groet,
   Noor

 2. Dit is het eerste jaar dat we beide kerstdagen bij een ander eten. Niet echt een vrijwillige keuze. Omdat mijn jongste maar eens in de zes weken een weekend bij mij is loopt hij alle verjaardagen van neefjes/nichtjes/ooms en tantes mis. Dus dit jaar zijn de kerstdagen de enige mogelijkheid om ze weer eens te zien. Dat kon alleen als ik naar mijn broer en ouders zou gaan.
  Ook heeft oudste een opdracht van school waarvoor ze haar nichtje nodig heeft.

  Volgend jaar weet ik niet of hij er met kerst is. Maar ik weet wel

 3. Ik hou zoooo van kerst en heb ook geen last van stress. Maar ik heb griep! Ben al 6 dagen hartstikke ziek. Lig nu nog in bed en over een half uur hoop ik toch nog gezellig te kunnen doen met de gasten! (Griep is vooraf en de eerste 3 dagen besmettelijk dus ze zijn veilig)
  Echt, ik baal als een stekker. Dan is accepteren wat is nog best lastig, maar we gaan ervoor :)

  Maar ik wens jou en de jouwen een superfijne, warme en liefdevolle kerst!

 4. Voor jullie ook fijne feestdagen, hier is het morgen feest heel gewoon hoor met pistolekes en charcuterie en wat soorten de kleinkinders gevulde eitjes en gevulde perzik met groentjes en een kerststronk.
  twee jaar geleden waren het mosselen en dat vonden ze geweldig.

 5. Nogmaals van mijn kant een gezellige kerst toegewenst.
  Wij zijn vandaag naar mijn ouders geweest en de hele familie was er. Heel gezellig en nu weer lekker thuis bijkomen op de bank.

 6. Fijn blogje. Ik hou niet van de verplichte gezelligheid. Ik vind het reuzegezellig om op bezoek te zijn hoor, maar niet omdat het nu zo nodig moet omdat het kerst is.
  Kerst houden we voor ons eigen gezin, en als de kinderen later de deur uit zijn, mogen ze helemaal zelf weten wat ze doen. Als ze willen komen; reuzegezellig. Komen ze niet, ook goed, maken we het samen reuzegezellig :).

  In ieder geval, hele fijne kerstdagen!!!!!

 7. het lijkt me vreselijk om vast te zitten aan verplichtingen, ik ben erg blij dat ik daar niet mee te maken heb. Ik maak ook nooit plannen van te voren, kijk gewoon hoe het uitkomt een paar dagen van te voren. Het is wat je er zelf van maakt zeg ik (heel erg) vaak.

  We hebben hier een heerlijk relaxte dag gehad, ik hoop jij / jullie ook.

 8. Dankjewel voor je bemoedigende woorden. Ik houd best veel van kerst, dat wil zeggen van kerstkoekjes en kerstfilms mer sneeuw en kerstliederen en kerstversiering en kerstwandelingen, alleen vind ik het lastig dat mijn lieve gezinsleden???? net weer wat andere voorkeuren hebben. Ze houden de hele tijd "mijn" lievelingsplekje in de woonkamer bezet met luidruchtige tv-programma's of druk gepraat, zodat ik niet even lekker tot mezelf kan komen nu en dan ..... ???? Tja luxeptobleem hoor ..... Verder is het gezellig, ik wist alleen niet dat ik zo aan mijn dagelijkse "even lekker op de bank met een leuke blog of pinterest" sessies verslaafd ben!

  • Oh, ik snap helemaal wat je bedoelt Alie! Zelf ben ik ook best gezellig, maar de rest van het gezin werkt niet altijd mee ; )

   Op Eerste Kerstdag kijken we bijvoorbeeld altijd een film met z'n allen en dan valt het helemaal niet mee om er eentje te vinden die iedereen goed genoeg vind. Zelf doe ik al niet eens mee met de discussie, en kijk wel gewoon mee, omdat ik het toch vooral leuk vind om dit samen met het gezin te doen.

 9. Hoi Nicole,
  Wat een leuk stukje en hoe waar ook!
  Het lijkt ook wel of de ergernissen/verschiilen tussen familieleden met kerst onder een vergrootglas gelegd worden met ruzie tot gevolg helaas. Ik probeer de tips die je noemde ook altijd in gedachten te houden.
  Voor jou en je gezin ook fijne dagen!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder