Wenkbrauwen verven met Swiss O Par wenkbrauwverf

swiss o par wenkbrauwverf

Ik draag geen spoortje make-up. Pas als ik schurftige plekken rondom mijn mondhoeken krijg door de aanhoudend Siberische wind, ben ik bereid om er wat creme op te smeren.

Wenkbrauwen verven met Swiss O par wenkbrauwverf

Maar nu ik (opnieuw) mijn bril heb verruild voor lenzen, vond ik dat mijn wenkbrauwen best iets geprononceerder mochten zijn. Omdat ik dus geen fan ben van make-up, besloot ik om het stevig aan te pakken, en ze gewoon even te verven met Swisso O par wenkbrauwverf.

Wenkbrauwen laten verven bij de kapper

In eerste instantie liet ik dat bij een kapper doen: er zijn namelijk tegenwoordig steeds meer kappers die wenkbrauwen epileren en verven. De prijzen van epileren + verven variëren van zo’n 15 euro tot 17,50 in de Achterhoek. Maar eerlijk gezegd vond ik het effect van het verven maar heel bescheiden, en bovendien toch nog van korte duur.swiss-o par wenkbrauwverfZelf je wenkbrauwen verven met Swiss O Par

‘Ik doe het gewoon zelf!’ besloot ik, en kocht bij de Etos een doosje Swiss O Par wenkbrauwverf (noir) met daarin permanente wenkbrauw- en wimperkleur. Ik vond het niet goedkoop voor zo’n 15 euro, maar vergeleken met de kapper weer wel!

Swiss o par wenkbrauwverf: inhoud

 • 1 flesje 5 ml vloeistof
 • 1 tube 5 ml gel
 • 2 wattenstaafjes
 • 1 kammetje
 • 10 wimperblaadjes
 • 1 gebruiksaanwijzing

Swis O Par wenkbrauwverf: hoe werkt het

De instructies zijn eigenlijk heel simpel:

 1. Je brengt eerst met het wattenstaafje de vloeistof uit het flesje op je wenkbrauwen aan
 2. Daarna doe je gel op het kammetje, en brengt met het kammetje de gel op je wenkbrauwen aan
 3. 1 minuut laten intrekken en dan verwijderen

Mijn ervaring met Swiss O Par wenkbrauwverf

In de praktijk vond ik het wel een beetje spannend: er is altijd het gevaar dat je voortaan als een soort Charlie Chaplin door het leven gaat als je je wenkbrauwen te donker maakt… Dus met enigszins trillende hand bracht ik de vloeistof aan. Voor de zekerheid deed ik lekker veel, want als een beetje goed is, dan is veel vast nog beter. Dankzij het wattenstaafje vond ik dit gedeelte niet moeilijk.

Lastiger was het aanbrengen van de gel met het kammetje. Ook omdat, zodra de gel op mijn wenkbrauwen kwam, hij angstaanjagend zwart kleurde. Ik vond het kammetje bovendien toch nog vrij groot voor zo’n precies werkje.

Nadat ik voor mijn gevoel mijn hele wenkbrauw goed in de gel had gezet, ging ik naar de woonkamer om het te laten intrekken. Daar maakte ik veel furore met mijn brede, zwarte wenkbrauwen. Na een paar minuten verwijderde ik de verf met een stukje wc-papier, en bekeek het resultaat. Het viel me niet tegen! Het had van mij nog wel iets donkerder gemogen, maar mijn wenkbrauwen waren beslist duidelijker.

Conclusie over Swiss O Par wenkbrauwverf

Wat mij betreft is de Swiss O par wenkbrauwverf een prima methode om je wenkbrauwen kracht bij te zetten, zonder dat je elke dag in de weer moet met een wenkbrauw potlood. Het is heel eenvoudig aan te brengen, en je bent ook nog zo klaar, omdat de inwerktijd maar 1 minuut is.

Ik vond het hoogstens een beetje griezelig om zelf te doen, maar dat is denk ik een kwestie van wennen.

Hoe het werkt met de wimpers kan ik niet zeggen, want dat durf ik dus echt niet!

N.B. Met Swiss O Par wenkbrauwverf met zo’n vitamine C tablet heb ik slechte ervaringen. Die verf pakte bij mij totaal niet. Die koop ik dus nooit meer.

Swiss O Par wenkbrauwverf kopen

Je kunt deze wenkbrauwverf eenvoudig kopen bij drogisterijen zoals Kruidvat en Etos. Bij Etos kost Swiss O Par wenkbrauwverf 14,95. Wil je goedkoper uit zijn? Dan kun je kiezen voor een huismerk variant. Mijn ervaringen met huismerk wenkbrauwverf zijn wisselend. Soms ben ik tevreden, andere keren valt het tegen.

Je kunt het ook online kopen, bijvoorbeeld bij Douglas.

Leestips

Hoe besteed jij aandacht aan je wenkbrauwen? Epileren? Verven? Bijtekenen, of gewoon laten woekeren?

Similar Posts

17 Comments

 1. Is het voor meerdere malen te gebruiken of 1x verven en op.
  Ik laat ze ook wel eens verven maar het is altijd maar van korte duur dat je het ziet. En dan gebruik ik het potlood maar weer want ik heb echt blonde wenkbrauwen

  1. Nee je kunt er volgens mij echt heel lang mee doen. Ik heb het nu één keer gebruikt, en ik verwacht er nog zeker wel 15 keer mijn wenkbrauwen mee te kunnen verven.

 2. Ik laat het ook altijd doen bij de kapper, maar vind het ook wat prijzig en hb daarom ook zelf verf gekocht. Durf het alleen zelf nog niet te doen ook uit angst veeel te donker uit te vallen. Misschien wel een tip, we hebben in dchem in de binnenstad een winkel met kappersbenodigdheden (in het rijtje waar vroeger Vosje zat) daar heb ik het gekocht voor ong. 5 euro en is hetzelfde spul wat de kapper bij mij gebruikt. (misschien is de prijs wat omhoog gegaan inmiddels omdat ik het al een jaar in de kast heb hihi)

  1. Dat is een stuk goedkoper dan het spul dat ik kocht. Volgens mij heb ik dat ooit ook wel eens gehad, en was het verschil met Swiss O-Par dat je daarbij de vloeistof en gel eerst moest mengen in een bakje.

 3. Ik ben een brunette, aan heteinde van het verven van mijn haar, verf ik tevens mijn wenkbrauwen bij. Zo gepiept en de eerste twee weken helemaalgoed, daarna wordt het minder. De verf wordt er opgesmeerd met dezelfde kwast als waarmee hethaar wordt gedaan.

 4. Ik doe dat altijd tegelijk met mijn haren verven met Naturtint (verkrijgbaar bij de Tuinen en EkoPlaza; koop het natuurlijk als er reclame is en dan een paar pakken tegelijk… rond de 10 euro!)Plastic handscheonen aan. beetje op mij vinger spuiten en op wenkbrauwen. Is permanent en de rest was je van de huid naderhand.

  Haarverf kun je ook vakger gebruiken als je alleen je wenkbrauwen wil kleuren. Je bewaart de flesjes van de vorige keer. je mag de vloeistoffen namelijk niet samen in een flesje bewaren. Doet evenredig iets van het ene flesje en van het andere flesje in een derde flesje en gebruikt dat dan. Derde flesje gebruik je en spoel je goed uit om weer straks bij een volgende keer te gebruiken. Zo kun je denk ik wel een jaar of meer met 10 euro doen aan verfspul!

  *Marianne*
  van ‘t blog Consuminderen met Marianne

  1. Dit is wel een heel goede bezuinigingstip! Maar is het niet slecht voor je gezicht of zo, als je echt haarverf gebruikt? Anders vind ik het zeker een idee.

 5. Ik gebruik deze verf regelmatig. Mijn wenkbrauwen zijn in de loop der tijd wat kleurloos geworden (oorspronkelijk roodblond). Je moet wel oppassen dat de verf je huid niet raakt. Dat geeft vervelende vlekken. Zo af en toe ga ik naar de schoonheidsspecialiste om het daar even proffessioneel te laten doen.

 6. Je hebt het over wenkbrauwen verven en dan zeg je: hoe het werkt met wenkbrauwen kan ik niet zeggen want dat durf ik dus echt niet!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.