Wat zegt jouw auto over jou?

opel zafiraOoit was de auto een statussymbool. Je auto vertelde iets over wat en wie je was.

Maar door de komst van de bedrijfsauto is dat een beetje verpest! Want daardoor kan het ‘plebs’ in een auto rijden, die vroeger alleen een directeur kon betalen!

Wij rijden in een Opel Zafira

Als er iets is dat me weinig interesseert dan zijn het wel auto’s! Als een auto mij van A naar B kan rijden, dan vind ik het verder wel best. Op dit moment rijden we in een Opel Zafira. Niet omdat we die bewust uit kozen, maar omdat die toevallig beschikbaar was op hetn moment dat onze Renault Espace het voorgoed begaf. We kunnen er allemaal in, en hij was niet al te duur. Dat waren onze belangrijkste criteria.

Wat vertelt onze auto over mij?

Maar ik vind het wel een leuk spelletje, de vraag: ‘Wat zegt je auto over je?’ In mijn geval vertelt mijn auto dat:

 • Ik een groot gezin heb.
 • Dat ik weinig interesse heb in auto’s, want hij ziet er uit als een beest en moet nodig worden schoongemaakt.
 • Hij is tweedehands en niet een nieuw model. Dat vertelt wellicht dat ik niet veel om auto’s geef.
 • Dat ik buitenaf woon, omdat hij onder het zand en de modder zit.

Meer kan ik niet verzinnen! Ik vind onze auto eigenlijk gewoon erg saai.

Interessante feitjes over auto’s in Nederland

In de Elsevier (no.14) vond ik een artikel met de uitslag van een onderzoek over auto’s in Nederland, met leuke feitjes.

 1. De kleuren grijs en zwart zijn favoriet, maar wit wordt steeds populairder!
 2. De Volkswagen Up is de best verkochte auto van 2013.
 3. De Mitsubishi Outlander werd het minst verkocht, niet te verwarren met de serie Outlander!
 4. De Mini is populair onder dames tegen de dertig.
 5. Mensen die in een flat of rijtjeshuis wonen hebben vaak een Opel. Mensen die een vrijstaand huis hebben rijden vaker in een Volkswagen.
 6. Het belangrijkste criterium bij het kiezen van een nieuwe auto is het budget. Die herken ik!
 7. De status van een auto is minder belangrijk geworden. Dit geloof ik ook wel. Ik ken tenminste geen mensen die opscheppen over het feit dat in bijvoorbeeld een Jaguar rijden.

Leuke auto’s

Ondanks mijn gebrek aan interesse zijn er toch een aantal auto’s die ik leuk vind! Zoals zo’n leuke kever. En die gezellige kleine busjes.

volkswagen kever
Dit vind ik nou wel een leuke auto.

Wat zegt jouw auto over jou? En herken je de feitjes uit het Elsevier onderzoek?

Similar Posts

32 Comments

 1. Leuk een blogje over jullie auto. Wij hebben dezelfde, ook tweedehands en in het wit (andere kleur hadden ze niet). Waarom: de eisen waren een grote auto met veel zitplaatsen, veel bagageruimte, diesel en mijn vorige auto was ook een Opel en beviel prima.

 2. Nr3 In de E-versie wel het meeste :)

  Ach, wij hebben hier 2 oudje rondrijden werkt goed maar volgen jaar gaan wij terug naar een auto.

 3. Wij hebben een Toyota Avensis. Best een grote auto. Fijn voor manlief vanwege zijn (nu nog) lange reistijden naar zijn werk. We passen met zijn vieren in de auto. Wat nog een hele kunst is met twee van die lange zoons. In veel auto’s zouden ze met hun hoofd tegen het dak zitten en de benen dubbelgevouwen.
  Het is een handige auto om te klussen en spullen in te vervoeren. Ideaal ook met de verhuizing.
  Manlief houdt trouwens wel van grote auto’s, ik niet. Ik ben niet zo’n goede autorijder en ik rijd liever in een kleinere auto.
  De auto zit aan de voorkant onder de vliegjes. Zegt wat over het vele rijden door Flevoland. De kleur is zilvergrijs. Niet voor gekozen, maar moesten snel een andere auto toen de voorgaande auto ‘af’ was. Dat was trouwens ook een Avensis, maar een iets kleinere versie.

 4. Haha, alle 4 redenen die jij opnoemt over jullie auto zijn ook de mijne! En ja, wij hebben ook een Zaffira.
  Zelfs mijn man vindt een auto oninteressant, alleen een handig en onmisbaar ding om in te rijden.

 5. Een Toyota Aygo, mijn eis een betrouwbare goedkope auto.
  een auto zegt me niets, omdat hij niet waardevast is wil ik geen grote dure auto.

  Ik rij best veel, 900 km per week. ( voor mantelzorg van fam )

   1. Daarom kozen wij ook voor een Toyota. Ze staan heel goed bekend.
    Manlief rijdt nu minimaal 1000 km per week. Straks is dat ongeveer 120 km per week. Daar worden wij allebei wel blij van :-)

  1. Vreemd zijn zusje de C1 is echt goedkoper en grote auto,s die veel waarde verliezen zijn tweedehands erg goedkoop in aanschaf.

 6. Wij rijden in een citroen c4 en die bevalt ons heel erg goed. Maar de volgende auto mag er eentje zijn met een wat hogere instap, dat is toch wel heerlijk…
  Het mag geen dure auto zijn en geen nieuwe, verder maakt het me niet zo veel uit…
  Ik wens je alvast een heerlijk weekend,
  Liefs,
  Mirjam

 7. Ik heb 2 jaar geleden een nieuwe Dacia Logan in blauw op LPG gekocht. Criteria waren budget -de nieuwe was 15.500,00 – en laadruimte om een aanstaande verhuizing grotendeels zelf te kunnen doen. Een grote plus waren de deurtjes, handig met inruimen en hond en de hogere zithoogte. Verder zonder toeters en bellen zoals airco en van alles automatisch, ramen, afstandsbediening.
  De auto bevalt uitstekend en ik heb er al heel veel rijplezier van gehad. Was uitstekende keus en ik ga ervanuit dat ik er nog ruim 10 jaar in zal rijden.
  De auto daarvoor ook nieuw en 12 jaar gehad was een witte Renault Kangoo met schuifdeur en deurtjes, ook veel laadruimte, ook goed bevallen.

 8. Wij rijden in een Twingo, nieuw gekocht toen we ruim 7 jaar geleden vrijwel stopten met werken. Het belangrijkste aanschaf criterium was inderdaad de prijs en de overige ermee samenhangende kosten zoals verzekering, wegenbelasting en verbruik. Ieder half jaar verwissel ik altijd zelf de wielen met de zomerbanden voor die met de winterbanden. Het uiterlijk van auto’s interesseert me niet zo. Ik zeg altijd, als ik er een week in rijd dan zie ik het niet meer. Wel is dit wonder op wielen voorzien van een airco. We hadden zo’n ding nog nooit gehad maar vinden dat toch wel erg comfortabel. Op de achterbank ligt, tot het niet meer nodig is, een zittingverhoger. De groene parel heeft ons inmiddels regelmatig naar Frankrijk gebracht en weer terug. Reparatiekosten zijn tot nu toe nauwelijks aan de orde geweest, behalve dan de vervanging van de distributieriem, na 5 jaar. Maar dat is in principe gewoon onderhoud.

 9. Criterium 1: er moet een rolstoel en een aantal anderen hulpmiddelen in passen
  Criterium 2: mag niet ouder zijn dan 5 jaar anders krijgen we geen aanpassingen vergoed
  Criterium 3: zo goedkoop mogelijk
  En criterium 4 durf ik al bijna niet meer te noemen want dat is dat ik wil dat hij er ook nog acceptabel uitziet maar alles wat groot genoeg is, vind ik lelijk ;)
  Alle criteria bij ons botsen dus lekker met elkaar :D

 10. Ik moet altijd ‘n beetje lachen als ik weer zo’n grote, dure leasebak voorbij zie schuiven. Wij rijden al jaren in tweedehands Opels. Ze brengen ons veilig van A naar B, en de kosten vallen binnen ons budget. Uiterlijk, merk, model zijn alleen relevant als de autoverkoper het als argument gebruikt om mij iets duurders aan te smeren. Zo benadrukte een verkoper ooit de race-wieldoppen en de kleur als reden voor de hoge prijs. Helaas vond ik een trekhaak veel belangrijker en die had de auto nou net niet. Omdat de verkoper het ook nodig vond om continu mijn man aan te spreken terwijl het 100% helder was dat ik het meest met de auto zou gaan rijden, heb ik een hele act opgevoerd over de kleur en de ontbrekende trekhaak. Het resultaat: de prijs behoorlijk naar beneden en ook nog een gratis trekhaak. Gelukkig hebben wij nu een garage zonder gladde verkopers, maar met medewerkers die gewoon met ons meedenken om een praktische en betaalbare auto te vinden. JBR

 11. Leuk en herkenbaar. Ik heb alleen wel een man met een autoverslaving. Om de zoveel jaar hebben we een nieuwe (wel tweedehands) auto. Momenteel hebben we een A3. Audi is wel favoriet hier.

  1. Ja voor sommige mensen zijn auto’s echt heel interessant! Ik heb een zwager die ook helemaal opgewonden kan worden van auto’s. Hij rijdt in een Jaguar! Heel onpraktisch, want er kunnen maar 2 mensen in terwijl ze drie kinderen hebben. Daarom hebben ze ook een gewone auto.

 12. Wij hebben een busje, een witte Volkswagen transporter, aangeschaft toen we de derde kregen en er geen 3 zitjes op de achterbank van de toenmalige Renault Megane break, een stationwagon , pasten. Inmiddels zitten er 4 kinderen, allemaal met keurige zitjes in. Er past een opgevouwen rolstoel achterin en er is echt al vanalles mee vervoerd, glijbaan, bomen, grote kasten. Mooi? Nee. Functioneel, jazeker! Er kunnen in totaal 9 personen in, dus dat is al vaak handig gebleken.

 13. Een Volvo XC90 . We kunnen er niet allemaal in en dat is soms wel lastig. Ook wanneer eer zes kinderen mee rijden is er amper kofferruimte. Toch kan de wandelwagen dan nog mee. De kleur is donkergroen en hij is al acht jaar oud.
  Ik wou een veilige auto en ik geloof echt dat hij dat is. Dat was eigenlijk het enige dat ik wou. Een veilige auto die minstens vijf kinderen kon meenemen.

  1. Veiligheid is inderdaad erg belangrijk! Bij onze Opel Zafira is er ook nauwelijks kofferruimte over als we er met z’n zevenen in zitten. Dan zit hij echt wel helemaal vol. Maar ook bij ons was een belangrijk criterium dat we er met z’n allen in konden. En het past!

 14. Een auto en wat voor maakt me niet uit. Hij moet het gewoon doen, verlichting werkt en ruitewissers Enzo. Snap niet dat mensen perse een nieuwe auto willen als status dan. Als je altijd op de weg zit,moet je wel een geode hebben, zeker als je net als iemand hierboven mantelzorg doet en veel rijdt.
  Enigste eis voor mij is: fourwheeldrive. Zeker hier met gladde winters .
  Groet, Wilma

 15. Er zijn zeker wel auto`s waar ik niet dood in gevonden wil worden ;) Wat ik altijd wel grappig vind is het type mens bij het type auto, jaren geleden wel eens een boek van gezien met cartoonachtige tekeningen. Ik zal eens zoeken op internet, misschien is het er nog.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.