Wat wilde jij worden als kind?

child 1529218 640 1

Op de basisschool van mijn kinderen werd het altijd gezongen bij verjaardag:

‘Wat wil je later worden als je groter bent?’

Ik kwam ineens aan het denken: ‘Wat wilde ík eigenlijk worden als kind?!’

Wat wilde jij worden als kind?

Ik zou graag beweren dat mijn antwoord een diepzinnig: ‘Mezelf’ was. Maar ik geloof dat het beroep van schooljuf mij destijds wel wat leek. Niet omdat ik een roeping voelde om kinderen te onderwijzen, maar omdat ik had gezien dat juffen altijd een reep chocola kregen bij kinderverjaardagen.

Wat kan ik zeggen.

Ik hield toen ook al van chocola.

Schaapherder dan maar?

De wens om juf te worden werd al snel ingehaald door het besef dat een reep chocola onvoldoende compensatie is voor een beroep dat je niet ligt. Toen heb ik nog een tijdje geflirt met het idee om schaapherder te worden, waarbij ik dan ‘in een hutje op de hei’ wilde wonen.

Maar stiekem begon ik te denken dat ik wellicht geen schaapherder hoefde te worden voor dat hutje op de hei. Het zou misschien ook kunnen als schrijver.

Happy end

Nu zou ik niet durven beweren dat ik schrijver ben geworden, maar ik verdien wél mijn dagelijks brood met schrijven voor mijn blogs! En ik woon weliswaar niet in een hutje, maar wel op het platteland.

Dus als ik nu denk aan het kind dat ik was, en haar dromen, dan denk ik graag dat ze blij zou zijn met hoe mijn leven er nu uitziet.

Wat wilde jij worden als kind? En wat vind je ervan hoe je leven is uitgepakt?

 

28 Comments

  1. Pakketje
  2. Anoniem
  3. N8W8
  4. izerina
  5. Yvonne
  6. Siebrie

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ad Blocker Detected

Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker.

Refresh