Wat is jouw avondritueel?

tea topic avondritueel

De Tea Topic vraag van vandaag is:

‘Wat is jouw avondritueel?’

Ik ga er maar even vooruit dat ze met ‘avondritueel’ bedoelen als je naar bed gaat!

Mijn avondritueel

 1. Mijn avondritueel, als ik naar bed ga, is dat ik de keuken nog even extra opruim zodat ik de volgende ochtend een schone en opgeruimde keuken binnenstap. Dat is een plezier dat ik mezelf graag gun.
 2. Vervolgens zet ik mijn ontbijtbord vast klaar, en leg het brood erbij zodat ik ‘s ochtends meteen kan aanschuiven.
 3. Daarna verzamel ik mijn hardloopkleding en leg die ook op de keukentafel. De hardloopschoenen zet ik op tafel, met de sokken er bovenop zodat ik die ‘s ochtends moeiteloos kan aantrekken. Ik wil voorkomen dat ik ‘s ochtends mijn hardloopkleding bij elkaar moet scharrelen. Dat is gevaarlijk voor mijn motivatie en kan potentieel leiden tot afstel en smoesjes om niet te gaan hardlopen. Dat wil ik voorkomen.
 4. Dan is het tijd om mijn tanden te poetsen!
 5. Vervolgens verzamel ik alle vieze was, en doe die alvast in de wasmachine. Op die manier hoef ik de volgende ochtend alleen nog maar wasmiddel toe te voegen, en op start te drukken.
 6. Nu is het eindelijk tijd om naar boven te vertrekken, naar de slaapkamer. Maar op de eerste verdieping stuit ik dan steevast op de wasmand met de was die ik ‘s middags rond 15 uur heb gevouwen. Ik breng dan alle schone was naar de slaapkamer waar hij hoort.
 7. Als dat klaar is, kan ik naar mijn slaapkamer en in bed stappen.
 8. Eenmaal in bed kijk ik graag nog even een Koreaans drama op mijn telefoon, of een aflevering van Sister Wives.
 9. En als ik moe ben ga ik heerlijk slapen.

Toen de kinderen klein waren, was mijn avondritueel uitgebreider. Dan legde ik ook altijd alvast hun kleding klaar, zette broodtrommeltjes op tafel etc.

Eerlijk gezegd roept mijn avondroutine herinneringen bij mij op aan Time for bed!

ik ga naar bedTime for bed

(Auteur onbekend)

‘Mom and Dad were watching TV when Mom said, ‘I’m tired, and it’s getting late. I think I’ll go to bed.’

She went to the kitchen to make sandwiches for the next day’s lunches, rinsed out the popcorn bowls, took meat out of the freezer for supper the following evening, checked the cereal box levels, filled the sugar container, put spoons and bowls on the table and started the coffee pot for brewing the next morning.

She then put some wet clothes into the dryer, put a load of clothes into the wash, ironed a shirt and secured a loose button. She picked up the newspapers strewn on the floor, picked up the game pieces left on the table and put the telephone book back into the drawer.

She watered the plants, emptied a wastebasket and hung up a towel to dry. She yawned and stretched and headed for the bedroom. She stopped by the desk and wrote a note to the teacher, counted out some cash for the field trip, and pulled a textbook out from hiding under the chair.

She signed a birthday card for a friend, addressed and stamped the envelope and wrote a quick note for the grocery store. She put both near her purse. Mom then creamed her face, put on moisturizer, brushed and flossed her teeth and trimmed her nails.

Hubby called, ‘I thought you were going to bed.’
‘I’m on my way,’ she said. She put some water into the dog’s dish and put the cat outside, then made sure the doors were locked.

She looked in on each of the kids and turned out a bedside lamp, hung up a shirt, threw some dirty socks in the hamper, and had a brief conversation with the one up still doing homework. In her own room, she set the alarm, laid out clothing for the next day, straightened up the shoe rack.

She added three things to her list of things to do for tomorrow.

About that time, the hubby turned off the TV and announced to no one in particular, ‘I’m going to bed.’

And he did.’

Herkenbaar?

En dan nu naar de laatste reminder voor de Huisvlijt linkparty van 2021!

Huisvlijt Linkparty Reminder

You are invited to the Inlinkz link party!

Click here to enter


Hoe is jouw avondritueel?

Similar Posts

13 Comments

 1. Ik herken het en vind het wel komisch. Lijkt wel een hele werkdag!
  Ik ga om half elf naar boven, maar eerst de kaarsen uitblazen, voer voor de kat bijvullen, schoon water geven….. achter- en voordeur controleren en evt op slot doen. En of er geen fiets buiten staat! Gebeurde vroeger nogal eens – kinderen.
  Checken of de verwarming laag staat, deur op een kier voor de kat, handtas zoeken en mee naar boven, dan het bdkamergedoe, makeup eraf, tanden poetsen, en de rest van de opdrachten van de mondhygiëne-maffia. Oh ja eerst elektrische deken aanzetten, pyjama aan, laatste check lichten en erin. Dan is het royaal elf uur en nog een uurtje lezen……

 2. O ja, ik heb ook zo’n ritueel. Niet zo lang maar toch. Tanden poetsen, pillen innemen, koffie klaarzetten voor de volgende ochtend, ev. ook andere dingen klaar zetten voor morgen, vaak heb ik een lijstje, checken of het gas uit is en de deuren op slot, enz. en dan in bed nog even wat dingen op youtube kijken. :)

 3. Een avond, nacht ochtend ritueel zijn bij mij ook net zo standaard en ingesleten dat je er niet eens meer over nadenkt.
  Tandenpoetsen is wel een dingetje om even je hoofd bij te houden.
  Wil mijn tanden nog wel wat jaren behouden. Hans

 4. Ik zorg dat alle kussens op hun plaats liggen en zet eventueel gebruikte glazen in de gootsteen controleer of de verwarming laag staat en dan naar boven zorgen voor de tanden en in bed.

 5. Ik vond jouw avondritueel al uitgebreid, laat staan die in het verhaal er onder. Ik ga meestal rond een uur of half negen douchen en trek mijn pyjama alvast aan. Rond een uur of elf/half twaalf ga ik uitgebreid tandenpoetsen. Dan in bed nog een stukje lezen. Lichtje uit en slapen. Lekker simpel.

 6. Tanden poetsen, soms even snel onder de douche, lekker naar bed, meestal even lezen en dan slapen! Maar echt een vast ritueel, nee.
  Drink altijd wel nog lekker bakkie thee voor het slapen gaan.

 7. Ik wou misschien dat ik een strakker avondritueel had. Ik poets mijn tanden en ruim mijn slaapkamer op wat op zich niet veel werk is omdat ik dit dagelijks doe. Ik slaap gewoon graag in een nette, niet rommelige kamer. En ook slapen er een paar katten bij me dus zeker belangrijk dat ik voor een goed onderhoud zorg. Dan is het Quality Time met de poezen, soms lees ik nog wat en dan ga ik slapen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.