Reacties

Wat is jouw avondritueel? — 13 reacties

 1. Ik herken het en vind het wel komisch. Lijkt wel een hele werkdag!
  Ik ga om half elf naar boven, maar eerst de kaarsen uitblazen, voer voor de kat bijvullen, schoon water geven..... achter- en voordeur controleren en evt op slot doen. En of er geen fiets buiten staat! Gebeurde vroeger nogal eens - kinderen.
  Checken of de verwarming laag staat, deur op een kier voor de kat, handtas zoeken en mee naar boven, dan het bdkamergedoe, makeup eraf, tanden poetsen, en de rest van de opdrachten van de mondhygiëne-maffia. Oh ja eerst elektrische deken aanzetten, pyjama aan, laatste check lichten en erin. Dan is het royaal elf uur en nog een uurtje lezen......

 2. O ja, ik heb ook zo'n ritueel. Niet zo lang maar toch. Tanden poetsen, pillen innemen, koffie klaarzetten voor de volgende ochtend, ev. ook andere dingen klaar zetten voor morgen, vaak heb ik een lijstje, checken of het gas uit is en de deuren op slot, enz. en dan in bed nog even wat dingen op youtube kijken. :)

 3. Een avond, nacht ochtend ritueel zijn bij mij ook net zo standaard en ingesleten dat je er niet eens meer over nadenkt.
  Tandenpoetsen is wel een dingetje om even je hoofd bij te houden.
  Wil mijn tanden nog wel wat jaren behouden. Hans

 4. Ik zorg dat alle kussens op hun plaats liggen en zet eventueel gebruikte glazen in de gootsteen controleer of de verwarming laag staat en dan naar boven zorgen voor de tanden en in bed.

 5. Ik vond jouw avondritueel al uitgebreid, laat staan die in het verhaal er onder. Ik ga meestal rond een uur of half negen douchen en trek mijn pyjama alvast aan. Rond een uur of elf/half twaalf ga ik uitgebreid tandenpoetsen. Dan in bed nog een stukje lezen. Lichtje uit en slapen. Lekker simpel.

 6. Tanden poetsen, soms even snel onder de douche, lekker naar bed, meestal even lezen en dan slapen! Maar echt een vast ritueel, nee.
  Drink altijd wel nog lekker bakkie thee voor het slapen gaan.

 7. Ik wou misschien dat ik een strakker avondritueel had. Ik poets mijn tanden en ruim mijn slaapkamer op wat op zich niet veel werk is omdat ik dit dagelijks doe. Ik slaap gewoon graag in een nette, niet rommelige kamer. En ook slapen er een paar katten bij me dus zeker belangrijk dat ik voor een goed onderhoud zorg. Dan is het Quality Time met de poezen, soms lees ik nog wat en dan ga ik slapen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder