Warme Maaltijdsalades van de Albert Heijn

warme maaltijdsaladeAdvertorial

Als ik aan de winter denk, dan denk ik al gauw aan stamppot boerenkool. En vorige week maakte ik alweer stamppot zuurkool. In de winter eten we vaak stevige kost. Met als gevolg dat iedereen in maart aan allerlei bikini challenges wil meedoen.

Veel mensen hebben ook in de winter wel eens behoefte aan de lichte en frisse maaltijden die met de zomer worden geassocieerd. Albert Heijn speelt hier op in met verse Warme Maaltijdsalades. Deze zijn in 5 minuten klaar en gezond. Ze zijn lekker en makkelijk.

Warme Maaltijdsalades: wat houdt dat in?

Voor wie niet weet wat de Warme Maaltijdsalades van de Albert Heijn in houden:

Dat zijn maaltijdsalades, waarvan twee ingrediënten even kort verwarmd moeten worden in een pan. Deze twee ingrediënten zitten in inzetbakjes. Nadat je ze verwarmd hebt meng je ze door de rest van de salade.

Hier onder zie je een voorbeeld van zo’n bakje Warme Maaltijdsalade. Ik testte de smaak Provencaalse groente, met aardappelwedges en vinaigrette natural.

albert heijn maaltijdsalade

En hier onder zie je op mijn aanrecht links het inzetbakje en rechts het grote bakje waarin alles zit.

maaltijdsalade

De ingrediënten in het linkerbakje heb ik, volgens de instructies, opgewarmd met twee eetlepels olijfolie. En daarna gemengd met de salade. Het resultaat was erg lekker! En wat ik vooral prettig vond, was dat het als een heel gezonde maaltijd voelde. Ik proefde echt de knapperige paprika en de courgette. Bovendien was het erg lekker gekruid.

Nadat ik het op had, kon ik er weer helemaal tegenaan en voelde me bovendien lekker gezond.

Een kind kan het ook : )

Toen mijn dertienjarige zoon mijn Warme Maaltijdsalade zag, wilde hij er ook eentje maken. Ook al had hij al een maaltijd achter de kiezen… Maar goed, hij is dertien en in de groei. En ik vond het leuk dat hij belangstelling toonde om ook wat te koken. Hij koos voor de Griekse kipgyros met aardappelwedges en Tzatzikidressing.

Hier onder zit je hem heel professioneel de tzatzikidressing over de sla schenken:

maaltijdsalade

En hier onder warmt hij in de koekenpan de Griekse kipgyros met aardappelwedges op:

albert heijn maaltijd salade

Na 5 minuten was mijn zoon klaar en heeft hij heerlijk zitten smullen van zijn zelf bereide maaltijd. Vooral de kipgyros vond hij erg lekker.

7 redenen waarom ik enthousiast ben over de Warme Maaltijdsalades van de Albert Heijn

Ik vind de Warme Maaltijdsalades van de Albert Heijn een goede uitvinding.

 1. Ze zijn makkelijk om klaar te maken. Je hebt eigenlijk alleen maar een koekenpan nodig, om de ingrediënten uit de inzetbakjes mee warm te maken.
 2. Ze zijn gezond.
 3. Ze zijn erg lekker! Doordat de ingrediënten verwarmd worden, wordt de smaak intenser.
 4. Als je een Warme Maaltijdsalade eet, voel je je daarna prettig verzadigd,  gezond en verantwoord : )
 5. Als je weinig tijd hebt zet je met een Warme Maaltijdsalade in 5 minuten toch een gezonde maaltijd op tafel. Dat is beter dan langs de snackbar racen voor een vette hap waarvan je later vaak spijt krijgt.
 6. Deze Warme Maaltijdsalades voldoen perfect als je zin hebt in een lichte, maar wel warme maaltijd.
 7. Ze zijn voedzaam.

Praktische informatie over de warme maaltijdsalades van de Albert Heijn

Ik houd altijd erg van praktische informatie over producten zoals de prijs, calorieën en waar ik iets kan vinden. Bij deze!

Er zijn drie varianten van de AH Warme Maaltijdsalades:

 1. AH Warme maaltijdsalade Provencaalse schotel met aardappelwedges en vinaigrette
 (470 calorieën). Deze kost 4,79.
 2. AH Warme Maaltijdsalade Griekse kipgyros met aardappelwedges en tzatziki dressing
 (540 calorieën). Deze kost 4,99.
 3. AH Warme Maaltijdsalade Italiaanse worstjes met aardappelwedges en witte wijnazijn vinaigrette. (540 calorieën). Deze kost 5,19.

Je kunt ze online bestellen bij de Albert Heijn of in de winkel kopen. Je kunt ze niet invriezen.

P.S.  Ik maakte inmiddels ook een keer lasagne van courgette!

Heb jij al kennis gemaakt met de warme maaltijdsalades van de Albert Heijn?

Similar Posts

21 Comments

 1. Nee, nog niet geprobeerd. Voor mezelf zou ik dit heel lekker vinden, voor de mannen hier zijn de porties echt te klein.

 2. Sorry hoor maar ik begrijp werkelijk niet dat iemand zoiets koopt, het is heel erg duur en het zit allemaal in plastic bakjes. Ik koop nooit kant en klare dingen het is veel lekkerder om alles zelf te maken, alles is bijna altijd heel erg zout en een vinaigrette maken is toch een fluitje van een cent! Kijk eens in de boeken van Yvette van Boven of Jamie Oliver, heerlijke dingen en veel gezonder, ok ietsjes meer werk maar wel veel meer voldoening.
  Groet Adriana

  1. Veel mensen vinden het fijn dat alle ingrediënten en benodigdheden al voor ze bij elkaar zijn gezocht. Als je weinig tijd hebt, is dit snel klaar. En het is gezonder dan een Big Mac.

 3. Ik gebruik dit soort producten altijd als inspiratie om ze zelf te maken. Ik vind ze meestal te duur en te weinig voor het aantal personen dat ervan moet eten. En vaak heb je een aantal ingrediënten zelf in huis dus dat maakt het ook voordeliger. Maar de combinaties lijken me wel lekker.

 4. Nee, nooit gegeten en zal het ook nooit doen, ik kan het in mijn ogen veel lekkerder zelf maken;)
  Hou helemaal niet van die kant en klare bakken met salade, ik maak het gewoon zelf.

 5. Eens in de week koop ik kant-en-klaar eten als lunch op mijn werk. Meestal zijn dat gerechten van de Lidl. Maar dit ziet er ook heel lekker uit. Jammer dat er geen AH op het Smaragdplein in Utrecht zit. Anders zou ik zeker eens afwisselen…

 6. Ik zal dat nooit kopen. Ik ben zo ontzettend tegen al het plastic uit winkels dat ik vooral oplet geen plastic te kopen. Wat niet in huis omt, hoeft ook niet weg tenslotte.
  Ik doe prakjes in een diepvriesbakjes, of ik kook expres wat meer zodat een deel in de vriezer kan. Dat kunnen kinderen ook ontdooien en warm maken in de magnetron. Hoewel ik daar ook geen voorstander van ben hoor. Af en toe geen warme maaltijd of wat soep opwarmen is ook niet verkeerd. Zeker als je je bedenkt hoe de jongeren gaan koken(ahum) als ze eenmaal op kamers wonen.

  Groet,Greet

 7. Ik kende ze al maar ga ze zelf zelden tot nooit kopen. Vind ze toch wat prijzig, zo maak ik liever wat meer en vries ik de rest in of eet ik het de volgende dag verder op. Maar dat gezegd te hebben, is het wel een geweldig alternatief voor mensen die het niet erg vinden om misschien net iets meer uit te geven en heel snel een vrij gezonde maaltijd klaar te maken! Elke dag warm koken is erg moeilijk als je een druk schema hebt en dan is dit natuurlijk wel eens handig.

  1. Precies wat jij zegt Naomi: het is een ideale manier om snel en makkelijk een gezonde maaltijd op tafel te zetten. Zeker als je erg druk bent is dit snel klaar, en het is gezonder dan even langs de snackbar karren.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.