Reacties

Alzheimer Nederland: ontroerende korte film over dementie — 15 reacties

  • Wat ik er naar aan vind is dat het alleen maar slechter wordt... Het lijkt me zo uitzichtsloos, ook al zijn er zeker in het begin nog mooie momenten.

 1. Ik heb tantes met Alzheimer, mijn schoonvader had een vorm van dementie als gevolg van kleine hersenbloedingen. Echt verschrikkelijk. Al heb ik een tante die al heeft ze dementie heel vrolijk en blij is. Dat zie je niet zo vaak.
  Ontroerend filmpje.

 2. zelf werk ik in een verpleeghuis op de pg afdeling en mijn schoonmoeder is ook dement. Zelf zeg ik altijd dat het een verschil is hoe je dement bent. Sommigen zijn lief en benaderbaar. Maar de meesten opstandig/onrustig en willen niet geholpen worden, gaan slaan en schoppen als je in de buurt komt.

  • Ik heb destijds mijn stage in een verpleeghuis gedaan en herken wat je zegt. Sommige bewoners waren heel verdrietig, anderen bozig en weer anderen superlief. Het is echt heel verschillend.

 3. heel mooi filmpje. Het lijkt me erg moeilijk als je dat hebt. Heb wel mensen ermee gezien bij oma in het verzorgings huis, lang geleden. Het doet je zeker wat.
  Groet, Wilma

  • Ik vind het altijd zo ontluisterend. Als ik dan een dementerend iemand met open mond schuin in een rolstoel zie hangen dan moet ik er altijd aan denken dat dat ooit een goed functionerend persoon was met een léven.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder