Bedank de blogger tag

tagNormaliter ben ik niet zo’n fan van tags, omdat ze je meestal enorm aan het werk zetten. En ik heb al genoeg te doen! Bovendien zijn ze vaak een verkapte manier om aan link building te doen.

Maar dit keer werd ik door Merel getagd voor de Bedank de blogger tag. En omdat ik het idee achter deze tag* zo sympathiek vind, doe ik mee!

En ook omdat ik niet die onverlaat wil zijn die de ‘ketting’ breekt!

De Bedank de blogger tag

Bij deze tag moet je de volgende vragen beantwoorden:

 1. Welke blogger wil ik graag bedanken?
 2. Waar heeft hij/zij mij als blogger mee geholpen?
 3. Op welke manier ging dat?
 4. Wat heeft het mij opgeleverd?
 5. Hoe zou ik mijn relatie met deze blogger kunnen omschrijven?
 6. Wat zijn in mijn ogen zijn of haar sterke kanten?
 7. Wat wil ik er verder nog over kwijt?

1. Welke blogger wil ik graag bedanken?

In mijn geval heb ik veel gehad aan de Amerikaanse blogger Vanita Cyrill. Destijds had ze een mamablog, en daarnaast een blog waarop ze dingen uitlegde over bloggen. Vanita schreef heel toegankelijk en zonder poeha.

2. Waar heeft hij/zij mij als blogger mee geholpen?

Zij heeft me geholpen een weg te vinden op het gebied van SEO, oftewel zoekmachine optimalisatie. Ik snapte er echt de ballen niet van… Maar zij legde het uit op een manier dat ik dacht: ‘Oh, zit dat zo!’

3. Op welke manier ging dat?

Ik schreef me in voor haar cursus The Google Luv Course, en kreeg toegang tot haar video’s. Daarin gaf ze informatie, terwijl ik op de achtergrond geluiden uit New York city hoorde, want daar woont ze. Het idee van die cursus was dat Google van je ging houden : )

Maar ik zou nog wel wat meer liefde willen van Google!

4. Wat heeft het mij opgeleverd?

Het leverde me op dat ik iets meer snapte van SEO : ) En natuurlijk het prettige gevoel dat iemand me wilde helpen. Helemaal vanuit New York.

5. Hoe zou ik mijn relatie met deze blogger kunnen omschrijven?

Ik vond haar enorm aardig en behulpzaam. En ik ben dol op aardige en behulpzame mensen. Ik streef er naar zelf ook zo te zijn.

6. Wat zijn in mijn ogen zijn of haar sterke kanten?

Haar behulpzaamheid! Zij was één van mijn inspiraties om Bloggen en loggen te beginnen, zodat ik op mijn beurt andere mensen kan helpen met bloggen.

7. Wat wil ik er verder nog over kwijt?

Ik vind dat Blogland heel warmhartig kan zijn met veel behulpzame mensen die elkaar graag helpen. Dat vind ik fijn. Deze tag vind ik daar een mooi voorbeeld van.

Nu moet ik iemand gaan taggen

Ik vind het niet zo leuk om een Amerikaanse blogger te gaan taggen, en ik denk ook niet dat Vanita Nederlands begrijpt : )

Dus tag ik Josan van GoodGirlsCompany. Zij is origineel, en durft ook kritische posts te schrijven die verder gaan dan wat haar kinderen die dag aan hebben.

Josan aan jou het verzoek om een blogger te bedanken.

*De Bedank de blogger tag is een initiatief van Ramona

Heb jij een blogger die je een warm hart toedraagt? Vertel het in de comments.

Similar Posts

14 Comments

 1. Wat een lieve tag!
  Bij deze wil ik jou bedanken, Nicole, voor al het huiselijke van Huisvlijt. De wederwaardigheden, het dagelijkse, de blogtips, maar vaak ook net die diepgang die je zoekt (bij Het moederfront). Elke blogpost voelt als een digitaal koffiekransje.
  xxx

 2. Hallo Nicole,
  Dank je wel voor de tag. :-) En leuk dta je meedoet. Een ketting is zo sterk als zijn zwakste schakel dus ik doe lekker mee.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.