Waarom ik van maandagen houd!

maandagMaandagen hebben een slechte naam. Zo zijn er talloze strips van Garfield waarin hij helemaal niet goed wordt omdat het maandag is. Zoals deze:

Ze betekenen het einde van het weekend, en het begin van de werkweek. Het volgende weekend is nog ver weg, en veel mensen vinden het lastig om weer om te schakelen naar hun werk.

Maar ik houd van maandagen!

En ik zal je vertellen waarom.

Waarom ik van maandagen houd!

 1. Op maandag gaat iedereen weer naar school en werk. En voordat mensen gaan roepen: ‘Houd je soms niet van je man en kinderen?!’ Ik houd zielsveel van ze en kan me het leven zonder hen niet voorstellen. Maar het Engelse spreekwoord beweert niet voor niets: ‘Absence makes the heart grow fonder.’ En na een druk weekend, waardeer ik ze weer extra veel als ze naar school en werk zijn. Je kunt het enigszins vergelijken met een slapende baby of peuter. Als je ze ziet slapen smelt je helemaal weg, terwijl je ondertussen bid: ‘Word alsjeblieft niet wakker, word alsjeblieft niet weer wakker!’
 2. Op maandagochtend ruim ik het huis op, en dan blijft het ook netjes!
 3. Op maandagochtend drink ik koffie met mijn twee koffievriendinnen. Dat betekent een kans om ervaringen en nieuwtjes uit te wisselen. Maar ook om advies te vragen, en elkaar te helpen bij opvoedkundige vraagstukken en levensvragen in het algemeen.
 4. Op maandag is alles weer zo lekker gewoon.
 5. Op maandagochtend doe ik de boodschappen voor de hele week. Soms heb ik halverwege helemaal geen zin meer, maar het kan me ook een gevoel van voldoening geven als ik de voorraden weer op orde heb.
 6. Op maandag maak ik het weekmenu.
 7. Maandagen zijn een nieuw begin. Er start een nieuwe week met nieuwe mogelijkheden.
 8. Maandag betekent een mooie nieuwe lege bladzijde in mijn Moleskine. En daar houd ik van.
 9. Op maandagavond kijk ik altijd gezellig samen met mijn man naar Grey’s Anatomy.
 10. Op maandag kun je weer afspraken maken bij kappers, tandartsen etc.

Hoe kijk jij naar maandagen?

Similar Posts

38 Comments

 1. Ik sluit me helemaal bij jou aan Vlijtig Liesje. Ik vind het heerlijk dat ik op maandag weer alleen thuis ben en rustig kan thuiswerken. Dat klinkt misschien heel hard richting mijn kinderen en vriend, maar zo bedoel ik het niet hoor.

  1. Dat is een gevoel dat veel mensen hebben Batboy. Zelf denk ik dat het komt doordat het weekend, en daarmee de vrije tijd, weer voorbij is.

 2. Heb er zelf gemengde gevoelens bij… maar sinds kort werk ik deze dag niet meer en is de maandag een verlenging van mijn weekend geworden!!
  Dat is wel erg fijn, dat je op zondag niet hoeft te denken dat je maandag weer naar je werk moet!

  Voortaan doe ik op maandag boodschappen, de was en ik kan in alle rust werken aan mijn nieuwe blog ????

  Dus de maandag begint uit te groeien naar een meer gewaardeerde dag bij mij!

 3. Ik heb meestal niet zo’n lekker gevoel bij de maandag, terwijl ik het op zich gewoon een prima dagje vind. Lekker weer aan de slag! Ik vind het idee van een nieuw begin trouwens ook een hele fijne.

 4. Ja ik kan mij daar wel in vinden. Na een druk weekend is het zeker lekker weer even die rust. Maar soms ook jammer, juist als het weekend zo ontzettend gezellig was. Dubbel dus ;)

 5. Ik hou ook van maandagen. Dan ben ik thuis, meestal alleen en zonder afspraken en heb ik tijd voor het huishouden en dergelijke. Meestal bedenk ik een opruim- en schoonmaakklus en beloon mijzelf wanneer het klaar is.

 6. Maandagen zijn voor veel moeders met kleine kinderen een verademing, heb ik begrepen. Zoals jij zegt, niet omdat ze niet van hun kinderen houden, maar wel omdat de weekends soms zo druk zijn en zo veel van hen vergen.

 7. Maandag vind ik heerlijk! Niet omdat m’n man te werk is. Die werkt in ploegendienst dus die is vaker wel thuis op maandag. Vooral omdat we dan samen klusjes kunnen doen in huis, de boodschappen doen of uitgebreid een kop koffie of 2 drinken zonder tig keer de kindjes te moeten helpen. Dan hebben wij meestal het rust momentje wat vele hebben in de avond als de kinderen op bed liggen te slapen. Dat mis ik dan weer omdat ik zelf 9 van de 10 keer ook mijn bed op zoek om een uur of 8.

 8. Ik vind maandagen ook heerlijk hoor! Weer lekker structuur, terwijl de weekenden dit vaak niet hebben, en met een autistische zoon is dit wel heel prettig :P

 9. Er is niks mis met de maandag. Ik ben juist altijd blij dat ik het huis weer uit kan en even onder andere mensen kan komen. Ik denk dat veel mannen die buitenshuis werken er ongeveer hetzelfde over denken: fijn die vrouw achterlaten en even iets nuttigs doen :P
  Geintje.
  Na twee dagen in huis rommelen met z’n tweetjes is de maandag echt wel welkom. Het probleem met de maandag is meer dat mensen in het weekend later naar bed gaan en uitslapen. Dan is het lastig om er op maandag (of op welke dag je werkweek ook begint) er op tijd uit te komen.
  Ik had vroeger dus een hekel aan de dinsdag, omdat dat de dag was waarop ik weer vroeg op moest. Ik was vrij op maandag, en dat was de meest saaie dag van de week, overigens.

 10. Als ik niet zou werken dan was die maandag ook helemaal niet erg, maar ik werk wel en dus betekent maandag dat er gewoon weer een hele lange werkweek voor mij ligt. En daarom haat ik die maandag….

 11. Hé, er zijn nog mensen die van de maandag houden! Ik dacht dat ik een uitzondering was….
  Groetjes uit Gent (waar het maar blijft regenen…maar dat geeft niet, ik moet toch binnenshuis werken :))

 12. Vandaag is een maandag..Het lijkt wel herfst en de wekker vond ik niet tof, ik hou er helemaal niet van! Tenzij ik vrij ben op een maandag, dan vind ik het niet zo erg.

 13. ja ook ik houd van de maandag. Lekker fris en uitgerust weer een nieuwe week beginnen vind ik juist fijn. Nieuwe kansen en daarbij: het is zo weer weekend, de tijd vliegt om. Juist ik houd niet van de vrijdagen, die duurt naar mijn gevoel juist het langst, omdat ik dan wel weer zin heb in het weekend :)

 14. EVen rust in huis, schoonmaken, opruimen… dat vind ik ook fijn.

  Het opnieuw moeten opstarten van mijn (denk)werk na een lang lui weekend is wat lastiger.

 15. Weer vroeg opstaan na weekend rust.
  Had er altijd moeite mee..
  Nu niet meer .

  Hie ziet je week menu er uit?

  1. Op maandag aten we kinderspaghetti, dinsdag nasi met spercieboontjes met worst van Neef Henk, woensdag groentesoep en donderdag spaghetti.

 16. Ik vind maandagen fijn! Een nieuw begin inderdaad. Maar dan scheelt het denk ik wel dat ik niet naar een baan hoef op maandag en dat ik toen ik nog werkte de maandag lang als vaste vrije dag had ;)

 17. Zoals jij je maandagen verwoord kijkt een maandag heel anders ;) En dan bedoel ik positief. ja begrijp goed wat je bedoeld hoor met kids weer naar school,dingen weer kunnen doen, ergens aan toe komen. Op facebook word je soms gek van alle maandag plaatjes en die zijn zoals je zegt niet bepaald positief.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.