Waarom huishoudelijk werk gezond is

huishoudelijk werk

Eén keer per maand komt mijn tante Marietje me helpen om het huis een ‘grote beurt’ te geven. Van te voren bereid ik me hier altijd goed op voor. Ik maak zoveel mogelijk schoon, en ruim flink op. Afgelopen vrijdagmiddag heb ik eens flink huisgehouden in de berging en kelder. Met dit als resultaat:

opruimen

Bijna 20.000 stappen dankzij huishoudelijk werk

Op mijn Fitbit zag ik prachtig de resultaten van al dat huishoudelijk werk. Op een paar stappen na kwam ik aan de 20.000.  Zo had ik niet alleen een keurig opgeruimd huis, ik was ook nog eens goed bezig voor een gezond leven. Mijn Fitbit noemde me zelfs een ‘overachiever’ ; )

Laten we alle redenen waarom huishoudelijk werk goed voor je is eens op een rijtje zetten!

Waarom huishoudelijk werk goed voor je is!

  • Huishoudelijk werk zet je in beweging. En beweging is goed voor lichaam en geest.
  • Het resultaat van huishoudelijk werk is prettig. Je huis is schoon en opgeruimd.
  • Als niets gaat zoals je wilt, dan kan huishoudelijk werk iets zijn dat je wél naar je eigen hand kunt zetten.
  • ‘Een opgeruimd huis zorgt voor een opgeruimde geest.’
  • Persoonlijk lig ik ‘s avonds extra lekker in bed, als ik weet dat ik die dag veel goed werk heb verzet.
  • Als je het huishoudelijk werk bewust en met aandacht doet kan het een meditatieve werking hebben. Dat heb ik geleerd van Headspace!

Wat zijn volgens jou de positieve kanten van huishoudelijk werk?

6 Comments

  1. Barbara
  2. Marielle O.
  3. Sandy

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ad Blocker Detected

Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker.

Refresh