Waarom huishoudelijk werk gezond is

huishoudelijk werk

Eén keer per maand komt mijn tante Marietje me helpen om het huis een 'grote beurt' te geven. Van te voren bereid ik me hier altijd goed op voor. Ik maak zoveel mogelijk schoon, en ruim flink op. Afgelopen vrijdagmiddag heb ik eens flink huisgehouden in de berging en kelder. Met dit als resultaat:

opruimen

Bijna 20.000 stappen dankzij huishoudelijk werk

Op mijn Fitbit zag ik prachtig de resultaten van al dat huishoudelijk werk. Op een paar stappen na kwam ik aan de 20.000.  Zo had ik niet alleen een keurig opgeruimd huis, ik was ook nog eens goed bezig voor een gezond leven. Mijn Fitbit noemde me zelfs een 'overachiever' ; )

Laten we alle redenen waarom huishoudelijk werk goed voor je is eens op een rijtje zetten!

Waarom huishoudelijk werk goed voor je is!

 • Huishoudelijk werk zet je in beweging. En beweging is goed voor lichaam en geest.
 • Het resultaat van huishoudelijk werk is prettig. Je huis is schoon en opgeruimd.
 • Als niets gaat zoals je wilt, dan kan huishoudelijk werk iets zijn dat je wél naar je eigen hand kunt zetten.
 • 'Een opgeruimd huis zorgt voor een opgeruimde geest.'
 • Persoonlijk lig ik 's avonds extra lekker in bed, als ik weet dat ik die dag veel goed werk heb verzet.
 • Als je het huishoudelijk werk bewust en met aandacht doet kan het een meditatieve werking hebben. Dat heb ik geleerd van Headspace!

Wat zijn volgens jou de positieve kanten van huishoudelijk werk?

Vergelijkbare berichten

6 reacties

 1. Gek genoeg vind ik huishoudelijke taken prettig om te doen. Wat je schrijft, je krijgt een opgeruimd huis én geest. Het voelt heerlijk om weer ruimte om me heen te maken en het leeft ook prettiger. Niet dat ik me verheug op huishoudelijke klusjes, maar laatst moest ik een van de inbouwkasten opruimen. Even beginnen was wel lastig, maar toen ik bezig was voelde het zo lekker en na afloop een opgeruimde kast zien geeft veel voldoening.

  Stofzuigen en bed verschonen vind ik ook fijne klusjes, omdat je meteen resultaat ziet en na het verschonen van mijn bed verheug ik me om lekker tussen dat schone beddengoed te gaan slapen 's avonds.

  Waar ik wel een hekel aan heb is het schoonmaken van de badkamer en wc. Maar ja, wat moet dat moet haha.

 2. Helemaal met je eens, een opgeruimd huis = een opgeruimd hoofd!
  En 20.000 stappen, wauw, dat heb ik echt nog nooit behaald.

  Wat bof je trouwens met zo'n tante Marietje!

 3. Mooie punten. In een drukke chaotische periode krijgt het huishouden geen aandacht, behalve wat echt nodig is. Toch wat meer gaan doen (met een schema) voor meer rust. Helaas hier ook geen tante.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.