Reacties

Waarom basic meubels een goede aankoop zijn — 25 reacties

 1. Wij hebben geen basic meubels, we houden wel van kleur. Wel redelijk strak. Onze buitenstoelen en tafel zijn door ons gemaakte ontwerpen geinspireerd op bestaande designmeubels

 2. Wij zijn niet basic wij hebben zoals ik het noem een allegaartje ,een Antiek kastje een oude opa zetel een grote boekenwant die schoonvader 40jaar geleden gemaakt heeft en een grote eiken buraux ons lederen bankstel is het enige dat basic is en ik zie dat niet graag ik zou het graag vervangen door zo'n zachte bank met veel kussens.

  • Ja, wat dat betreft kun je het vergelijken met de saaie agenda's van de Action. Ik was laatst op een blog van iemand en die had die basic agenda supermooi gemaakt!

 3. Ik geloof niet in basic meubelen. Net als the little black dress: die is ook niet zo basic als zou lijken. Want koop je een zwart kleedje van de jaren '90, dan is de snit en/of materiaal toch heel anders dan een modern kleedje. Zelfde met een broek, t-shirt, en om het door te trekken: die tafel, de set stoelen, de sofa, de keuken, de badkamer enz.
  De afwerking, het materiaalgebruik, de vormgeving enz...meestal kan je van ver al zien in welke periode iets gemaakt is, basic of niet.
  Basic is niet tijdloos, en tijdloos bestaat eigenlijk niet. Want zeg nu zelf: zou je echt 50 jaar dezelfde tafel, stoelen, sofa, bed, keuken enz willen houden? In de tijd van mn grootouders was dat zo, maar ik wil toch echt wel af en toe veranderen :-) en de meeste mensen denk ik wel, als ik zo rond mij kijk. Dus basic is gewoon een verkoopstruc, en het is ook een best wel saai :-) voila, daar heb je nu dus gratis en voor niets de mening van een gediplomeerd interieurarchitect :-)

 4. Ik ben het met Nona eens. Ik geloof ook niet in basic meubels. Net zo min in een little black dress. Ook bij mij thuis is niks basic, ik hou van verandering: een ander kussentje, een andere hoes over de bank, of een ander kleedje op de vloer. Nu nog verder sparen voor een mooie Chesterfield :-D.

 5. Ik hou van meubels met rechte lijnen, zonder tierelantijnen. Niet te druk qua kleur, maar grijs gaat me echt te ver. Of het basic is weet ik niet. En eigenlijk maakt dat niet uit. We kopen alleen dingen die we echt heel, heel, héél erg mooi vinden (en dan ook nog goed betaalbaar zijn) en het blijkt dat we die dingen dan tien jaar later nog steeds mooi vinden. En dat is best makkelijk - basic of niet ;-)

 6. Ik val vaak op mooie stoffen en patronen, daarom heb ik al jaren een donkerrode bank en diverse stoelen bekleed met rode stof en een paar met blauwe stof. Ik denk wel dat ik de volgende keer als we aan een nieuwe bank toe zijn een meer neutrale bank neem die ik dan met kussens e.d. een kleurig accent kan geven. Dan kun je je interieur wat makkelijker een andere look geven... ik zie dat vaak bij andere mensen en ik vind dat dan heel mooi staan.

 7. Onze bank en eetkamerstoelen zijn letterlijk 25 jaar oud (destijds veel geld )
  maar ik hou er niet van om elk jaar iets nieuws te kopen.
  De banken bekleed ik om het jaar ( bloos elk half jaar ) en we hebben destijds de veren opschudkussens vervangen door latex kussens (15 jaar geleden en ze zijn nog perfect)
  Verder hebben we net een nieuwe tafel gekocht (ook na 25 jaar) van eiken nu heel hip een soort van boomstam .
  Ik hecht mij aan mijn spullen het is mijn thuis maar ik wil wel kunnen veranderen dus doe ik dat met andere hoezen en accessoires die ik verwissel ( ik heb een kast met dierbare spullen )
  xxx philomene xxx

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder