Reacties

Voel jij je vrij in je vrije tijd? — 28 reacties

 1. Oei, gewetensvraag :) Ik geloof niet dat ik echt vrij ben als ik vrije tijd heb. Net als nu, ene kind op school, eentje ligt in bed en de ander is met oma mee. En ik? Ik lees blogs en schrijf ze. Ontspanning voor mij, maar allesbehalve ledig. Geloof dus dat ik nog een beetje moet oefenen op niksen.

 2. Toen ik nog 5 dagen werkte niet, altijd maar rennen om mijn lijstje af te hebben.
  Nu ik 3 dagen werk gaat het prima. Geregeld kunnen lummelen heb je echt nodig :)

 3. Zeker een goede vraag. Wat is vrije tijd? Als ik niet hoef te werken? Dan heb ik meestal wel een hele waslijst van klusjes die nog liggen te wachten. Daarom ga ik graag weg met vakantie, zodat ik even niets kan doen en echt kan genieten van mijn vrije tijd

 4. Best lastig om niks te doen in je vrije tijd, al zou dat zo nu en dan echt wel moeten kunnen. Ik wil nog zo veel en dan wordt inderdaad wel eens overweldigend waardoor een dag omlummelen soms voelt alsof ik niks gedaan heb. En dat zou nu juist ook een goed gevoel moeten opleveren.

  • Ja precies Tessa! Ik heb ook vaak het gevoel dat ik toch iets nuttigs moet doen. Vandaar dat ik ook niet kan kleuren in van die kleurboeken voor volwassenen. Dat trek ik gewoonweg niet omdat het zo zinloos voelt.

 5. Ik vind dat best lastig. Ik heb denk ik veel vrije tijd, maar dat is verplichte rusttijd. Doe ik dat niet, dan ga ik over mijn grenzen en wordt het de rest van de dag een bankdag en mogelijk ook nog in de dagen er na. Eigenlijk heb ik het geduld niet voor die rusttijd. Lekker handig, ja.
  In de avond ben ik helemaak vrij en zit ik best veel op mijn ipad. Maar dan nog vind ik het lastig kiezen wat ik wil en kan doen. Eigenlijk voel ik me pas echt vrij als ik met manlief aan het wandelen ben.
  Enne, mijn eigen ipad heeft vandaag de geest gegeven. Ook dubbel. Maar voor het grootste deel een opluchting want ik ben er een beetje aan verslaafd. Ik heb overdag nog steeds de beschikking over een laptop of een PC, dus indien nodig kan ik altijd nog op internet. De drempel is alleen wat groter. Ik merk dat veel online zijn ook best veel energie kan kosten (van mijzelf). Dat is ook zo met de mannen die hier een PC hebben, maar zij gamen regelmatig en dat kost op een andere manier energie (elektra).

  • Als ik dat zo hoor moet je je iPad eigenlijk niet vervangen of repareren VeggieMo. Ik vind het mooi om te lezen dat wandelen met je man je een gevoel van vrijheid geeft!

 6. Wat toevallig ik zat hier vandaag uitgebreid over na te denken. Ik ben 1x in de twee weken een dag vrij. Deze dag plan ik vervolgens zo ontzettend vol dat ik op deze dag nog bijna harder bezig ben met taken dan op werk. Zo bizar, dit moet echt anders.

 7. Ha ha ha, ik ken Anselm niet maar weet wel bijna zeker dat Netflix niet onder 'ledigheid' valt voor hem.
  Netflix is meer een vorm van afleiding / vermaak, dat je tot je neemt.
  Ledigheid is meer een vorm van 'zijn', tot jezelf komen, dat kunnen die Benedictijnen goed. ;-)

  Echt vrij in mijn vrije tijd, ik vind het ook lastig, wandelen komt voor mij denk ik het dichst bij vrij zijn.
  Maar vaak 'moet' ik altijd wel iets en internet is ook zo verleidelijk....

  Lijkt me een boeiende man die Anselm, hoe kom je zo bij hem terecht?

  Groet, Erna

  • Oh, dat lijkt me best lastig als je partner het lummelen als het ware saboteert ; )

   Hoe komt het denk je, dat hij altijd wat wil gaan doen? Verveelt hij zich anders?

 8. Ja, ik ben echt vrij. Ik heb bewust mijn baan opgezegd dus minder geld maar meer tijd.
  Natuurlijk doe ik huishoudelijke klusjes en dergelijke maar meestal ben ik echt vrij.

 9. Ik vind het best lastig om te lummelen, eerlijk gezegd. Ik heb dan het idee dat ik de spaarzame tijd met mijn gezin niet goed besteed. Al vind ik Netflix wel een hoog lummelgehalte hebben hoor, haha, dus gewoon lekker doen!

 10. Ik heb drie kinderen van 0, 3 en 5
  Ik heb twee websites waar ik vanuit huis aan werk
  Ik ben ook freelance blogger

  Wat is dat, vrije tijd?

  Casey Neistat had trouwens een gaaf filmpje gemaakt over hoe vrije tijd de vijand van vooruitgang is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder