Reacties

Van visum tot ESTA: van moeders pappot tot China en Korea — 42 reacties

 1. Het visum voor Rusland ging wat moeizamer dan het visum voor Australië. Voor Australië vraag ik altijd een electronisch visum aan. Voor Rusland moesten we de 1E keer naar de ambassade, de 2E keer (jaren later) konden we het visum op Schiphol (ergens, bij een loket) halen.

 2. Wat ontzettend gaaf dat jouw dochter zo ver gaat reizen!

  Zelf heb ik alleen ervaring met ESTA omdat ik een aantal keer naar Amerika heb gereisd. Normaal deden mijn ouders dit voor mij, alleen dit jaar moet ik het zelf gaan regelen. Deze blogpost zal ik zeker even bij de hand houden!

 3. Wij weten dat we voor Turkije wel een visum nodig hebben. Gelukkig duurt dat nog even en hebben mijn schoonbroer en zn lieve vriendin hier ervaring mee. Die helpen ons tegen die tijd dan wel mee met de aanvragen..

  Wel handig dit soort artikelen.

 4. Zelf alleen vroeger een paar keer op vakantie geweest in Turkije. Daar had je toen wel een visum nodig. De VS staan wel op mijn lijstje (als de kinderen groter zijn), dan komt die informatie over de esta goed van pas

 5. Wat leuk om te weten! Mijn dochter verbleef 11 maanden in USA als exchange student en is sindsdien een paar keer geweest. Ze zei inderdaad dat het makkelijk aanvragen was. Wat grappig dat je 3000 euro op je bank moet hebben om een Chinese visum te krijgen!

 6. Wat een duidelijke uitleg en wat dapper van haar! Ik zou ook graag alleen willen reizen maar mijn ouders vinden dat echt heel “ loner. “ lijkt me zo fijn!

 7. Mijn dochter en vriend zijn in september op vakantie geweest naar Vietnam. Ze moesten overstappen in Moskou maar misten door vertraging hun vlucht. De eerstvolgende vlucht ging pas de volgende dag. Ze zijn naar een hotelkamer gebracht voor die nacht maar ze mochten de kamer niet af omdat ze geen Visa voor Rusland hadden. Een nachtje illegaal in Rusland geweest dus!

 8. Met een Nederlands paspoort kun je over het algemeen vrij makkelijk visa regelen maar ik weet dat het voor meerdere leden uit mijn familie bijvoorbeeld, die een Libanees paspoort hebben echt een crime is om een visum te krijgen. Je kunt helemaal niet spontaan op reis en moet altijd echt van tevoren plannen en soms meerdere aanvragen indienen voordat je het krijgt, als je het überhaupt al krijgt.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>