Verschillende aanpak

onkruid

Mijn man en ik hebben een behoorlijk verschillende manier van dingen aanpakken.

Ik vind dat als je er ergens aan begint je het ook meteen moet afmaken. Dus niet dat je halverwege denkt: ‘Kom, ik ga eerst eens een boek lezen.’

Eerst even chillen hoor!

Maar mijn man denkt dat dus wel. Die maait een stukje gras, en gaat dan eerst eens ballonnen kapot schieten op zijn computer. Met als gevolg dat ik nou nooit eens een egaal glad gazon heb. Er is altijd nog een stuk dat nog gemaaid moet worden.

Hetzelfde gebeurt met onkruid. Deze vakantie wilde mijn man het voetpad naar ons huis onkruidvrij maken. Hij heeft er een heleboel onkruid uitgetrokken dat is zeker waar. Maar vervolgens heeft hij het onkruid niet opgeruimd! Hij liet het gewoon liggen.Met als gevolg dat er nu onkruid groeit op het onkruid…

Als bewijsmateriaal heb ik er een foto van gemaakt. Zie hierboven!

Heb jij wel eens strubbelingen met je partner door een verschil in aanpak?

Similar Posts

23 Comments

 1. Hier juiste het tegenovergestelde. Ik begin ergens aan en hebt na een poos geen zin meer en denk dan morgen komt er weer een dag. Man is juist van het doorwerken en meteen opruimen. Gunt zich zelfs geen tijd om te eten voor het allemaal klaar is.

  1. Oh kostelijk! Dan lijkt het me leuk om jou en mijn man bij elkaar te zetten en te kijken hoeveel er gedaan wordt. Want soms krijg je dan complementerend gedrag: dat eentje dan toch maar gaat doorzetten ; )

 2. Whahaha dat ik net vandaag dit stukje tegenkom. Mijn man heeft vandaag het halve gras af gedaan, het zwembad laten leeglopen en toen kreeg hij zin om naar de markt te gaan voor een gebraden kippetje. Op dezelfde manier is het met de laminaatplintjes op de gang en overloop gebeurd. ????

 3. Eerst afmaken, of in ieder geval na een korte pauze weer verdergaan met waar je mee begonnen was. Zo doe ik het het liefste.
  Zo jammer van zo’n gazon dat nooit af is, of zo’n pad dat altijd rommelig blijft.
  Fijn weekend,
  liefs,
  Mirjam

 4. Nee, want ik heb de mijne eerst heel goed uitgeprobeerd alvorens ik met hem trouwde. Je kunt niet voorzichtig genoeg zijn in die zaken :-) Wij zitten dus al 43 jaar geheel op een lijn als het om klussen en andere werkzaamheden gaat. Ik ben wel meer van de (niet altijd goeie) ideeën, maar we hebben verder dezelfde stijl van aanpak als er wat gedaan moet worden. We houden allebei van overzicht en van opgeruimd en dingen kunnen vinden en zaken direct afmaken. Alles waar je verantwoordelijk voor bent wordt goed onderhouden. Ik zou ieder stel dat met elkaar verder wil adviseren om eerst eens samen een paar kamers te behangen en dan te gaan kamperen in een te kleine tent in de regen. Gaat dat allemaal vrolijk en leuk, dan is de kans erg groot, dat je het samen wel redt.

 5. Partner en ik zijn samen volwassen geworden en zijn redelijk op elkaar afgestemd! Wij wieden onkruid in de borders en moestuin en ruimen dat gelijk op. Partner maait (op de zitmaaier) het gras, ook bij de buurvrouw (man en machine ????) De terrassen en de paden (van waaltjes) bespuiten we af-en-toe met azijn, zo blijft het redelijk onkruidvrij!

 6. LOLOL hier is dat omgekeerd. Ik ben de troepkont en Dave is de consequente opruimer. Meestal laat ik hem dus rustig zijn gang gaan, ondertussen moppert ie wel op me, maar het wordt wel gedaan. ;) Hij heeft de huishoudelijke genen, ik niet.

 7. Pffffft het bast hier van de onaffe klussen. Plinten zitten wel onder de keukenkasten maar moeten al 3 weken gekit worden dus lekker nat dweilen kan niet.

  Tja het is niet anders hoor ik regelmatig.

 8. Ja hoor, vaak genoeg strubbelingen. Mijn man is heel perfectionistisch, en daardoor vindt hij het soms moeilijk om ergens aan te beginnen. Want hij weet hoeveel inspanning en tijd het gaat kosten om te komen tot die perfecte situatie. Ik zelf ben meer van “even little steps bless your home” en kan dus heel gelukkig zijn met slechts een onkruidvrije border of een opgeruimde kast. Door het jaar heen, komt er toch meer uit mijn handen. Maar als mijn man eenmaal begint te klussen, maakt hij iets waarvan iedereen dan in verbazing kijkt hoe fraai het is afgewerkt :-)

 9. Haha dit is wel herkenbaar. Vaak doet mijn man ‘s avonds de afwas. Met als gevolg dat ik later, of de volgende dag, nog de andere helft kan doen omdat hij om een of andere onverklaarbare reden stopt voordat het klaar is.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.