Vers water pakken als je thee zet?

Last updated on August 26th, 2024 at 09:05 am

oud water weggooienElke dag begin ik met een kopje thee, en aan het eind van de dag zet ik opnieuw thee. Elke keer dat ik thee zet gooi ik het water dat nog in de waterkoker zit weg, en pak ik vers water.

En zo hoort dat ook, wat mij betreft.

Mijn man ververst het water niet

Maar laatst vroeg mijn man behulpzaam:

‘Zal ik een kopje thee voor je zetten?’

Dat wilde ik wel. Maar vervolgens zag ik dat hij de waterkoker niet leeg gooide, maar er gewoon nieuw water bij deed. Dus ik riep:

‘Getver! Je moet het oude water weggooien, dat is niet hygiënisch!

Mijn man vond dat ‘grote flauwekul’ en het werd er niet gezelliger op. Ik besloot het uit te zoeken.

Water in de waterkoker verversen?

Volgens nu.nl kan het in Nederland inderdaad geen kwaad om water meerdere keren te koken omdat ons drinkwater van heel goede kwaliteit is. Mijn man heeft dus gelijk…

Maar dat neemt niet weg dat ik voortaan toch maar liever zelf mijn thee zet!

Leestip

Het geheim van een goed huwelijk

Wist jij dat je kraanwater zware metalen kan bevatten?


Discover more from Huisvlijt

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Similar Posts

17 Comments

  1. Natuurlijk neem je vers water om thee te zetten en persoonlijk gebruik ik ook geen zakje theestof want dat geeft met een beetje geluk gekleurd water. Ik ben niet van de thee met vruchtensmaakjes en dergelijke, maar echte theebladeren die ik tegenwoordig koop bij een Duitse groothandel. Ruim 30% per kilo goedkoper dan dezelfde thee die ik in Nederland kocht bij een toch wel gerenommeerde koffie-en theehandel.
    En als ik in een gebied ben met hard water, (duinwater!!) dan neem ik flessenwater voor mijn thee. Gelukkig woon ik in een gebied met mooi zacht water waarvan het goed thee zetten is.

  2. Het is gekookt, dus hoe kom je er dan bij dat het onhygiënisch is? Sinds wij een kokendwaterkraan hebben hoef ik er niet over na te denken, maar als ik nu terugdenk aan voor de kokendwaterkraan dan gooide ik het nooit weg. Op school in ons keukentje hebben we een waterkoker staan, die vullen we bij, gieten we ook nooit leeg. Ik zeg het niet snel maar dit is echt een beetje suf Nicole!

  3. Ik weet precies hoeveel water er in mijn theebeker gaat dus ik gooi niks weg en er blijft niks in de waterkoker achter!

  4. Ik gebruik het water ook meerdere keren. De Senseo gooi ik wél leeg na het zetten van koffie, maar dat komt omdat ik die veel minder gebruik dan de waterkoker. Dan vind ik het dus wél onhygiënisch om het te laten zitten en nog een keer te gebruiken.

  5. Water gooi ik nooit klakkeloos weg, zelfs niet het water waarin ik mijn groente en aardappels , eitjes kook. Dat gaat in een emmer en word gebruikt voor de plantjes of gaat de regenton is voor de tuin. Het water mag dan spotgoedkoop zijn in Nederland, waarom iets weggooien als je het nog ergens voor kunt gebruiken.

  6. Misschien is de smaak subtiel anders. Mijn man vult heel zuinig de waterkoker met twee kopjes(zijn oude koffiekopje). Soms proef ik bij groene thee,dat er nog een zweem van koffiesmaak bij zit. Trouwens ik gebruik het oude waterkoker water vaak om even een bordje af te spoelen.

  7. Ik drink geen thee en maak koffie in een koffiezet apparaat dat elke keer alle water opgebruikt.
    De waterkoker gebruik ik vooral als ik een afvoer moet ontstoppen.
    Altijd met vers water, want dat is zelden en dus zou het water vies worden als het lang staat,

  8. Vers water, altijd. Water dat vaker gekookt is smaakt echt anders. Ik doe niet teveel water in de koker en wat overblijft giet ik in de gootsteenafvoer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.