Reacties

Verlangens versus behoeftes — 13 reacties

 1. tsjonge je zet me wel aan het denken zeg! Het vervelende is dat op dit moment aller hande verlangens in me op komen borrelen. Zoals shutters voor mijn ramen die mooie bank die zo heerlijk zit.
  Maar naast alle basis behoeften denk ik vooral aan rust op dit moment dat is wel de belangrijkste.

 2. Leuk idee om dat op deze manier eens op een rijte te zetten.

  Verlangens:
  - concerten
  - lekker op vakantie, we zijn vorig jaar september voor het laatst geweest
  - nieuw kapsel, haaruitval eindelijk een beetje aan het stoppen na de zwangerschap

  Behoeftes:
  - rust
  - rust
  - rust, met drie kindertjes onder de 7 jaar in huis waarvan 1 een baby.

 3. Wat een interessant artikel. Echt goed om hier even bij stil te staan. Heb zelf nog wel eens de neiging om verlangens en behoeftes door elkaar te halen. Winkels als de Hema en Action zijn daar inderdaad erg goed in.

 4. Naast de behoeftes van eten, kleding enzo heb ik momenteel een enorme behoefte: EEN OPGERUIMD HUIS!
  Gisteren zijn we verhuisd en we zitten midden in de zooi van verhuisdozen, gereedschap, rondslingerende spullen. Verder kan ik natuurlijk niks vinden wat ik nodig, want dat steeds in een andere doos ;-P
  En een beetje rust in mijn hoofd zou nu best prettig zijn. Ik vind verhuizen behoorlijk stressvol.
  Ga zo weer aan de slag met puin ruimen :-P

  • Arme jij! Kun je zo niet even een wandelingetje maken? Even uit de zooi? En mijn belangrijkste tip: concentreer je op één ruimte, en zorg dat er in ieder geval één plek komt waar het al een beetje rustig is.

   Succes!

  • Ik ben maar begonnen met opruimen wat er voor mijn neus komt. Enig ander plan trekken werkte niet. Oudste zoon heeft heel veel boeken opgeruimd en ze mooi in de boekenkast gezet. We hebben een grote ingebouwde boekenkast hier :-)
   Jongste zoon doet hand- en spandiensten. En samen ruimen ze hun kamers in.
   Ben vandaag twee keer weggeweest. Een keer op de fiets naar een supermarkt die ik ongeveer wist te vinden. Ik ken hier nog nauwelijks de weg... Maar het lukte :-) en daar was ik best trots op.
   Vanmiddag met manlief even naar de Lidl om wat meer in te slaan.
   Was leuk om te doen. De mensen die ik tegenkom zijn erg vriendelijk en zo grappig dat ze hier dezelfde Utrechtse uitspraak hebben als waar ik als kind woonde. Net alsof ik mijn moeder overal hoor praten :-), of mijn tantes/nichtjes.

 5. Hier hebben wij het heel vaak in huis over. Om de kinderen de waarde van dingen in te laten zien en om ze te leren sparen voor iets wat je echt wilt vind ik dit heel belangrijk.
  Zo kan mijn zoon thuis komen met een directe (behoefte voor hem) maar als je er over doorpraat is het meer een verlangen ;-)
  Mijn top drie van behoeftes, een huis, eten in huis, fiets (mijn vervoersmiddel
  Mijn top 3 van verlangens, een mooie werkkamer, een nieuwe badkamer, nieuwe kookboeken.

 6. Dat verlangens en behoeften niet helemáál hetzelfde zijn, wisten we misschien al wel (als we helemáál eerlijk tegen onszelf zijn). Maar wel een heel goed idee om ze concreet uit elkaar te halen in twee gescheiden kolommen. Dat helpt bij het eerlijk zijn tegen jezelf en de twee ook echt uit elkaar te houden!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder