Hermit day

hermit dayIk kwam er helaas te laat achter. Maar 29 oktober was het Hermit Day.

Hermit Day is een rustige dag. Een dag die je in stilte en afzondering doorbrengt. In het Nederlands zou het Kluizenaars Dag kunnen heten. Omdat onze levens anno 2014 vaak erg druk zijn, en met volle agenda's, hebben steeds meer mensen behoefte aan rust. Ik heb gezocht, maar het is onbekend wie Hermit Day bedacht heeft.

Ik vind het jammer dat ik Hermit Day gemist heb. Want ik ben dol op stilte en rust. Maar je kunt natuurlijk altijd zelf zo'n Hermit Day inplannen.

Hoewel ik niet goed weet waar ik zou moeten beginnen...

Plan jij wel eens een dag van stilte en rust in?

Similar Posts

14 Comments

 1. kan het niet laten om nog even een aanvulling te geven.

  Gisteren maakte is samen met zoon een van mijn favoriete herfst / winterwandelingen.
  Een smal pad tussen water en lege (mooie) vakantiehuizen. Stil, ijzig water, mooie luchten met af en toe een meeuwenkrijs.

  En nu dan dus met een zingend mannetje.

  En soms zit in dergelijke drukte net zoveel stilte en genieten.
  Ik heb er erg van genoten.

 2. Te weinig dit jaar maar komt omdat manlief het druk op zijn werk en hobby's heeft en mijn vakantiedagen bijna op zijn. Over een week of 2 heb ik een vrije dag en de kinderen gaan naar school en kdv. Gaan ze anders ook dus niet extra maar ik heb een vakantiedag ingeleverd. Mijn laatste dit jaar zodat ik met de kerstvakantie wel vrij ben. Maar ja, dan heb je geen tijd voor jezelf met 2 kinderen om je heen. En voorgaande jaren deed ik dit geregeld vrije dag nemen als de kinderen niet thuis zijn.

 3. Ik probeer het zeker. Het lukt niet altijd, het dagelijks leven vraag heel veel aandacht, maar dan ga ik gewoon een uurtje voor me uit zitten staren ;-)

  1. Voor me uit staren doe ik ook graag. Normaal altijd om 10 uur bij de koffie. Maar mijn oudste dochter is nu al een maand thuis, dus alleen koffie drinken kan even niet. Maar samen met haar is natuurlijk ook gezellig.

 4. Ik plan ze nooit in, maar ik ben regelmatig een dag alleen thuis, zonder afspraken. Dan geniet ik echt van de stilte en de rust...dan hoef ik ook niemand te zien... Dat zijn mijn Hermit Days.. Heerlijk...
  Fijne dag,
  Liefs,Mirjam

 5. toevallig vorige week heb ik een rust moment genomen, mijn hoofd liep over en ik had het gevoel dat ik op ontploffen stond . Dus ben ik naar het strand gereden en heb in mijn eentje heerlijk een paar uur aan zee gewandeld, en de wind door mijn hoofd laten gaan. Het werkte op mij enorm rust gevend en ik kan er weer een poosje tegen aan. Soms heb je gewoon even wat tijd voor jezelf nodig of dit thuis met een boek is of aan het strand of een avondje in bad het maakt niet uit , maar het doet een mens heel veel goeds.

 6. Toevallig ga ik deze week een stilteweekend in, een jaarlijks gebeuren in de Slangenburg Abdij. Niet zo ver van jouw woonplek. Dit jaar heb ik echt het gevoel dat ik het nodig heb. Ik ga daar meedoen aan de zenmeditatie en ik wil me gaan concentreren op wat lichamelijke klachten . Hier gebruik ik positieve affirmaties bij. En technieken zoals tapping, heel interessant, thuis doe ik dat hap en snap. Daar kan ik me beter concentreren. Want we praten 2 dagen niet. Groeten Sylvia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.