Reacties

Rectaal temperaturen hoeft niet meer. Gelukkig. — 13 reacties

 1. oor en rectaal. Waarvan de rectale thermometer al 30 jaar mee gaat (en uiteraard goed wordt ontsmet na gebruik) en de oorthermometer binnen 3 jaar al twee maal is vervangen wegens niet meer werkend, batterij niet meer te vervangen, rare displays :-( en ook nog eens hartstikke duur is. Maar ja, kind wil niet anders. Heel veel van die hoesjes dus, want tegen dat die halverwege op zijn, is de oorthermometer al kaduuk.

  • Wat vervelend Anoniem, dat de oorthermometer steeds stuk gaat! Daarvoor is hij inderdaad te duur. Dan is zo'n rectale thermometer een stuk goedkoper. Maar ik snap de voorkeur van je kind voor de oorthermometer!

 2. Oorthermometers zijn niet zo nauwkeurig als de fabrikant ons wil doen geloven. Want wie heeft er nou geen oorsmeer in het oor? En dat kan zo al 1,5 graad in temperatuur schelen. Ook moet je dat ding best heel precies in dat oor friemelen want de meting is alleen nauwkeurig onder een bepaalde hoek tov het trommelvlies.

  En bij een oorontsteking is het trommelvlies plaatselijk warmer dan de rest van het lichaam.

  Gelukkig hoef je niet zo heel vaak de temperatuur te meten dus houd ik het hierom gewoon bij de rectale meting.

  • No touch ben ik ook niet zo'n voorstander van. Want bv mijn kind kan hoge koorts hebben maar een koud voorhoofd. Maar ook geen koorts en letterlijk gloeiend in bed liggen. Ik (en ook de arts) wil als er echt een temperatuur gemeten moet worden de kerntemperatuur hebben en die meet je nog steeds het best rectaal.

   Voor een globale indicatie zijn oorthermometers en no-touch prima, maar dan kan ik het ook wel met handoplegging.

 3. Ik wil zo'n No touch, maar vond alles zo duur in vergelijking met de ouderwetse rectale uit het kraampakket. Kinderen zijn hier ook geen dan van rectaal. En zelf meet ik nooit. Gelukkig mocht in kraambed wel bij beiden onder oksel. Lucky me.

 4. Een oorthermometer, sinds een aantal jaren, maar vroeger toen mijn meiden nog klein waren gewoon zo'n ouderweste billenthermometer... en dat ging eigenlijk altijd heel erg goed. Gelukkig heb ik hem niet veel nodig gehad...
  Ik wens je een heel fijne avond,
  Liefs,
  Mirjam

 5. Bij de oudste wilde de kraamhulp eigenlijk rectaal, maar ik dus niet! Toen mocht het toch onder de oksel, met als voorwaarde dat als de temp. zou veranderen/ stijgen moest het wel rectaal.
  Later heb ik een oorthermometer gekocht. Die gebruik ik alleen niet als ze baby zijn, maar verder altijd. Dat vond ik als ze zo klein waren toch net wat beter. De punt van de oorthermometer krijg je eigenlijk niet in zo'n klein oortje. Bij een van de jongens was in de kraamdagen temperaturen eigenlijk geen doen: Die begon meteen te poepen, die lekkere dunne BV-poep!!! Dat geeft een lekker zootje. De kraamhulp heeft toen heel wat kreten geslaakt en moeten soppen, haha!!
  Het is al jaren zo dat als je in het ziekenhuis of bij de dokter wordt getempt. dat dat met een braun oorthermometer gebeurd.

  • Dat gebeurde mijn kinderen inderdaad ook wel eens! Dat ze er als baby van gingen poepen. Ik wist niet dat dokters en ziekenhuis al met oorthermometers werken. Wel prettig! En dan moeten die toch ook wel betrouwbaar zijn.

  • Gelukkig kom ik niet vaak bij de dokter of in het ziekenhuis, maar dat was voor mij wel de bevestiging dat die oorthermometer goed moet zijn.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder