Vaarwel mondkapje?

mondkapje

Sinds vrijdag 25 februari 2022 is het mondkapje niet meer verplicht.

Ik had het er met mijn man over aan de ontbijttafel dat, ondanks de versoepelingen, minister Ernst Kuiper adviseert om een mondkapje te blijven dragen in ‘openbare ruimtes’.

‘We deden in het verleden vaak lacherig over Aziatische landen waar het gebruikelijk is een mondmasker te dragen. Maar het is verstandig als wij dat ook doen.’ (Ernst Kuipers)

Mondkapje dragen voor een ander

Mijn man werkt bij een Japans bedrijf en vertelde prompt dat ‘de Japanners’ standaard een mondkapje opdoen als ze bijvoorbeeld een beetje snotterig zijn.

Al lang voor de coronacrisis.

Het is voor hen een daad van solidariteit. Door een mondkapje te dragen, voorkom je dat je per ongeluk anderen ergens mee aansteekt.

Een sympathieke gedachte.

Ik hoop dat het mondkapje dragen voor een ander blijft.

Leestips

Hoe zie jij het gebruik van mondkapjes vanaf nu?

Similar Posts

17 Comments

  1. Ik heb er ook nog eentje in mijn zak en draag hem in de supermarkt in elk geval, daar was het vrijdag een dolle bende of er nooit iets was geweest aan pandemie.

  2. Mondkapje niet meer verplicht, ben je lekker mee, heb nog een hele doos van 50 stuks staan.
    Nou dan blijf ik ze gewoon dragen, nu ben ik recalcitrant. Hans

  3. Ik ben benieuwd of ze voorgoed weg zijn hoor. Ik vrees eerlijk gezegd nog een golfje en weer die dingen op. Die van mij zijn voorlopig verdwenen, maar ik durf ze nog niet weg te gooien.

  4. Ik kan uit persoonlijke ervaring vertellen dat je dat kappie beter nog even kan dragen. In andere landen is gaan werken met een verkoudheid niet normaal, ik stel voor dat we dat invoeren.

  5. Mocht ik ergens komen waar het erg druk is, dan zou ik er wel een dragen. Maar nog liever ga ik dan weg want ik houd gewoon niet van drukte. Ik vond die anderhalve meter regel dan ook fantastisch!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.