Reacties

Twinning met je kinderen — 37 reacties

 1. Zoon zou het fantastisch vinden om dezelfde kleding als mij aan te hebben. Niet alles denk ik (hoewel...), maar eenzelfde jas of zo zou hij echt leuk vinden. Helaas is dat niet te vinden in moeder-zoon versie. En misschien maar goed ook: deze fase blijft niet ;-)

  Zelf vind ik het schattig als hij eenzelfde shirt (of zoiets) aanheeft als zijn vader. Keren dat het voorkomt...eens per jaar of zo, niet gepland.

  • Ik kan me goed voorstellen dat het heel vertederend is zo'n klein ventje met hetzelfde shirt als zijn vader! Grappig dat hij ook graag dezelfde kleding als jou zou dragen : )

 2. Ik denk dat het best leuk is dat kinderen een paar lijkende items heeft als hun ouders, ik had ook weleens iets in het kleins wat mijn moeder droeg niet dat het vaak voor kwam geloof 1 of twee keer maar vond het erg leuk. Als dochter wil je ook op moeder lijken. Tenminste ik wel.

 3. Ik had afgelopen zomer dezelfde sneakers als dochterlief (3). Vonden we alle twee erg leuk en we hebben dezelfde slofsokken, gebreid door mijn moeder. Maar dit is allemaal puur toeval. Wist trouwens niet eens dat dit bestond

 4. Je ziet het vooral bij celebs, waarbij het hele gezin meehelpt om "het merk" uit te stralen. Zoiets als Paris Hilton die haar hondje een matchende outfit aan geeft. Voor gewone gezinnen kan ik het me eigenlijk alleen voorstellen op wintersport, als de skipakken in de aanbieding waren of zo ;-)

 5. Lijkt me helemaal niks. Nou ben ik ook meer een jongensmoeder, net als mijn eigen moeder. Als ik een dochter had gekregen had ik nog heel veel te leren gehad :-)
  Dat twining deed ik wel bij mijn zoons. Niet dagelijks, alleen als we dagjes weg gingen. Dan had ik voor hen allebei dezelfde opvallende shirts. Zoons bleven uit zichzelf al bij elkaar spelem en het was daardoor voor ons een stuk makkelijker om ze in de gaten te houden.

 6. Haha, ik ga er toch niet meteen mee beginnen denk ik :-)
  Al gebeurt dat soms wel onbewust. Dan dragen mijn zoon en ik allebei een kaki broek en een zwarte t-shirt bijvoorbeeld. Maar meestal trek ik gauw iets anders aan als ik dat doorheb ;-)

 7. Wij hebben het met onze logeerkindjes van 3 en 5 jaar oud met kerst gedaan. Hij een smoking net als Meneer Money Wenkbrauw, en zij een rode jurk net als ik. Jurk was niet hetzelfde, maar ze vond het geweldig. "Kijk, ook rood!". Hij vond het ook fantastisch, was heel trots dat hij hetzelfde aan mocht. Hij wilde ook pas zijn jasje uittrekken (hij had het behoorlijk warm) toen Meneer dat ook deed. En ik vond het ook heel leuk ;)

 8. Haha bij je opmerking over pubers moet ik gelijk aan Hotter than my Daughter denken ????. Wij doen niet aan twinning, maar soms leg ik wel voor mezelf en de kinderen hetzelfde soort kleren aan, bijv allemaal spijkerbroek, t-shirt, vest. Of juist allemaal een Adidasbroek, net als hun vader. Maar dat is vaak voor het gemak.

 9. lol als ze pubers zijn :D
  Ik vind het eerlijk gezegd altijd een beetje zielig. Of het kind ziet er ouwelijk uit, of de moeder draagt een outfit die haar op een lid van K3 doet lijken (en dat vind ik niet echt positief).
  Ik ben een kind van één van een tweeling en laat me je dit vertellen: zodra mijn moeder en tante de kans kregen gingen ze zich heel bewust anders kleden. Waar hun moeder het nog schattig vond om ze hetzelfde aan te trekken, hebben ze dat zelf altijd ervaren als een ontkenning van hun individualiteit.

  En ik denk eerlijk gezegd niet dat je je kind het idee moet geven dat ze op dezelfde lijn zitten als jij. Waar trek je dan de grens? Hakjes? Lippenstift en nagellak? Een kind is geen mini-volwassene. Het is een kind met een eigen individuele persoonlijkheid. Ik zou dat met kleding benadrukken.

 10. Ik en mijn dochter hebben enkel Ugg die we vaak samen dragen. Manlief en zoon hebben beide een jeanshemd die ze bij de feestdagen aanhadden. Vond dit best wel stoer maar geloof wel dat je dit niet te vaak mag doen.

 11. Mijn moeder maakte vroeger heel vaak zelf kleding en soms kreeg ik dan wel een kledingstuk uit dezelfde stof gemaakt. Maar wel in een ander patroon, dus dat is niet helemaal hetzelfde.

  Ik denk niet dat mijn zoons het leuk zouden vinden als ik precies hetzelfde zou dragen als zij, en waarom zou ik?

 12. Eigenlijk denk ik JIELG nooit twinning, maar als ik zie dat mijn lief een soort van matchy outfit aan heeftmet onze spruit, dan smelt ik toch een beetje. Het is overigens wel per ongeluk gebeurd.
  Te grappig van je enquete, moet ik echt om lachen. Doe maar niet

  • Volgens mij is twinning door vader en zoon ook nog weer eerder vertederend en schattig dan bij moeder-dochter. Net zoals het effect dat veel vrouwen wegsmelten voor een zorgende vader.

 13. Oh nee! Dat vind ik echt helemaal niets. Als het tenminste echt gigantisch op elkaar is afgestemd, inclusief alle details. Dus inderdaad, mijn schoenen en dan de kleine in de baby versie daarvan. Nee, dank je.

  Ik vind het heus wel leuk om eens iets te doen in dezelfde stijl. Tenslotte is dat ook niet raar, want die stijl spreekt je nou eenmaal aan. Eén ding wat mijn zoontje hetzelfde heeft als mijn man, is een shirt van Captain America. Alleen het schild, zeg maar. Manlief kocht het eens in Amerika en toen ik laatst in Amerika was, zag ik toevallig ook een shirt voor een dreumes. Dat vond ik nog wel grappig. Maar dat is dan ook het enige.

  Wist trouwens niet dat het een naam had!

  • Ik ook niet, tot ik die post las. En vervolgens blijkt er ook nog een heuse webshop te zijn waar je identieke outfits kunt kopen. Wie had dat gedacht! Er is dus echt een markt voor.

 14. Soms hebben we wel van die dagen dat we toevallig allemaal in het zwart lopen. Nu is mijn garderobe en die van manlief eigenlijk bijna helemaal zwart en oudste dochter begint het ook steeds mooier te vinden, maar bewust doen we het niet. Ieder zijn kopje thee hè ;)

 15. Van twinning had ik nog nooit gehoord! Maar mijn dochter (13) en ik hebben wel een paar dingen hetzelfde. Zo dragen we beiden dezelfde dikke zwarte panty/mailolots. En ook hebben we wel een paar (hema)vestjes hetzelfde. En sjaals dragen we ook van elkaar. Geen moeite mee, van beide kanten niet! Een poos geleden had ik voor mijzelf een pluizig vest gekocht bij de Action. Toen ik het aan haar liet zien zei ze meteen; was die er ook in mijn maat? Dus zijn we samen nog even gaan kijken en ja hoor...weer iets hetzelfde. Maar we dragen het dan weer niet perse op dezelfde dag hoor. Dat gebeurt niet zo vaak en als het al gebeurt is dat toevallig!

  • Ook wel gezellig! Soms heb je gewoon dezelfde smaak, en dan heb je automatisch overlap. Ik zou stiekem willen dat mijn oudste dochter wat meer mijn smaak had. Zij vindt mijn kleding afschuwelijk, en ik ben ook niet zo dol op haar stijl die bestaat uit gescheurde broeken.

   Hema vestjes zijn superhandig!

 16. als het om bepaalde details gaat vind ik het wel kunnen, maar echt compleet in het zelfde, nee (al zag ik hier pas ook een blog over en dat vond ik dan toch wel weer leuk om te zien)
  Toen de jongste 3 was hadden we allebei de zelfde schoenen, ze waren ook te leuk om niet voor mezelf te kopen, hahaha

 17. Eén van de dochters en ik hebben dezelfde stijl maar nooit dezelfde outfit. De 4 oudsten schelen niet veel en zowel bij de 2 oudsten als bij de 2 volgende kinderen dacht men vaak dat ze tweelingen waren. Heel bewust nooit dezelfde outfit aangetrokken want dat vonden ze helemaal niet leuk. Toen ze echt nog heel klein waren deed ik hen wel eens allemaal dezelfde kleur aan. Gewoon om hen snel terug te vinden op uitstap:)

 18. Twinning ik had er eerlijk gezegd nog nooit van gehoord . Weer wat geleerd. mmm Nee ik zie het mezelf niet echt doen. Zou ook niet in me opgekomen zijn om hetzelfde als mijn kinderen te dragen. Wel kan ik het eens leuk vinden om de oudste zoon 9 hetzelfde shirtje aan te doen als de jongste van 1,5. Ik denk dat pubers het echt niet leuk vinden. de kleintjes weet ik zeker van wel als mama hetzelfde aan heeft of papa.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder