Reacties

Wachtwoord: heb jij een goede? — 25 reacties

 1. Het is ook zo irritant als ze dan steeds weer je wachtwoord afkeuren zonder te vermelden waarom!

  Een wachtwoord dat bestaat uit de eerste letters van een zin kun je makkelijker onthouden.

  In jouw geval bijvoorbeeld: "Ik heb 5 kinderen die allemaal gek zijn" wordt "Ih5kdagz"
  ;)
  Grapje natuurlijk. Maar zo krijg je dus een veilig wachtwoord dat je ook nog kunt onthouden!

 2. precies zo, ik heb een hekel aan wachtwoorden, en inderdaad vergeet ik die nog al eens. Ik gebruik wel eens de zelfde, maar verander dan een letter in een hoofdletter of iets met een cijfer of # erbij bijvoorbeeld, al ben ik dat dan ook wel vaak weer vergeten. En hoop ergernis dus, van mij mag het hoor, inloggen met je smartphone. Al is dat misschien wel weer iets omslachtiger...?

 3. IK had het er gisteren met mijn vriendin over. Je raakt gewoon de kluts kwijt met al die wachtwoorden. En vooral pagina's die je niet vaak gebruikt, of waar een wachtwoord al bewaard is voor het inloggen zijn een ramp. Zo ben ik nu mij Yahoo account wachtwoord kwijt, geen probleem zou je denken, wel als je het e-mail adres die je toen had opgegeven ook opgeven is omdat ik daar het wachtwoord niet meer van weet. Nu maar een mail gestuurd. Het is echt vreselijk, een vingerafdruk en gezichtsherkenning zou een uitkomst zijn... hoewel.. ik heb nu een iphone met vingerafdruk, maar omdat ik vaak koude handen heb, pakt ie hem vaak niet...

  • Ik vind het juist wel fijn als het wachtwoord bewaard is, want dan hoef ik het niet meer in te typen. Vervelend dat je niet meer in je Yahoo account kunt. Ik kan dat trouwens ook niet, want ik weet niet het wachtwoord niet meer en ook het gebruikte emailadres niet.

   Dus ik laat het maar zitten.

 4. Ik moet toegeven dat het zo'n gedoe is kwa wachtwoorden betreft. Hoeveel een mens een wachtwoord nodig hebt. Alleen voor mijn blog heb ik er al flink, laat staan van mijn prive-leven. Gezichtsherkenning daar ga ik voor.

 5. Een wachtwoord bedenken vind ik altijd zo moeilijk. Ik denk dat iedereen te veel wachtwoorden heeft. Ik ga niet opnoemen hoeveel ik er heb want dat is ergens privé. Mijn vriend heeft echt moeilijke wachtwoorden en dan vraag ik mij af hoe hij dit doet. :s

 6. Voor winkels heb ik hetzelfde wachtwoord. Die van bank en digiD en andere belangrijke wachtwoorden liggen opgeschreven in de kluis. Voor als ik het vergeet.

 7. Ik heb een ww schriftje verstopt in huis liggen, want ik vergeet soms welk ww ik waar voor gebruik. Zoals bij sites van hema, H&M enz....
  de ww die ik dagelijks gebruik onthoud ik wel. De mijne zijn geen heel sterkte ww maar goed....

 8. Ik onthoud ze gewoon. Ik heb vrij veel wachtwoorden, ook voor mijn werk. En eerlijk gezegd gebruik ik die zo vaak dat ik ze allemaal onthoudt. Hoewel ik soms wel eens thuis/op het werk probeer in te loggen met het wachtwoord van het werk/thuis.
  Maar ja, dat heb ik ook al met de huissleutel die ik soms doodleuk in de deur van het kantoor probeer te steken :P
  En ja. Mijn wachtwoorden zijn sterk. Heel sterk. Dat moet ook wel.

 9. Nee ik heb er eigenlijk helemaal niet zoveel.
  één dat ik bijna overal gebruik.
  één dat ik heb voor de code van de aankoop van TV programma's die gewoon is blijven staan op 1-2-3-4 standaard.

  Ik heb er dan nog één die ik gekregen heb om in te loggen op het programma van de kinderopvang en één voor de database van de gemeente.

  Die laatsten zitten in een wachtwoord manager. Kan niet missen :)

 10. Je kan op evernote o.a. je wachtwoorden opslaan.
  Dan hoef je alleen het ww voor evernote te onthouden...en als je dat dan doet zoals Anke beschrijft, dan zou het makkelijker moeten worden.
  Zelf heb ik ernu al een boekje aangemaakt voor Kerst 2016, daarin kan ik notities maken.
  En zo kan je op Evernote echt van alles bewaren. Ideaal.

 11. Klinkt heel bekend ! wachtwoorden en ze weer vergeten. Opnieuw opvragen , is al gebruikt enz. Om moe van te worden soms. Vooral die uit zoveel tekens moeten bestaan Hoofdletter en tekens.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder